Vloerverwarming plaatsen

392keer aangevraagd

Laat jouw vloerverwarming aanleggen door een vakman van Zoofy. Je kunt vloerverwarming installeren als hoofd- of bijverwarming. Is vloerverwarming de beste keuze voor jou? Ontdek het hieronder!

Top Cv-monteurs

Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus
Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus

De voordelen van vloerverwarming plaatsen

Vloerverwarming laten plaatsen ? Het installeren van vloerverwarming heeft vele voordelen. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor deze optie. Het grootste voordeel van vloerverwarming is dat ze ongeveer 20% minder energie verbruikt dan radiatoren. Je zult dit verschil zeker merken op jouw energierekening! Een ander belangrijk voordeel is dat jij kunt genieten van een gelijkmatige warmteverdeling. Vloerverwarming bederft ook de uitstraling van jouw interieur niet, want het is onzichtbaar. Het is ook ideaal als je niet veel ruimte hebt! Het is de beste optie voor mensen met allergieën. Omdat het opwarmt door stralingswarmte, zal het stof zich minder snel verspreiden. Er zijn dus vele redenen om vloerverwarming te overwegen!

Welke vloeren kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming?

Voordat jij vloerverwarming gaat installeren, is het belangrijk te weten met welke vloeren jij deze het beste kunt combineren. Een vloer met een laag verwarmingsniveau werkt het best in combinatie met vloerverwarming. Wat voor soort vloeren kan jij kiezen?

Tegelvloer

Vloerverwarming kan heel goed worden gecombineerd met keramische tegels. Deze vloer is bestand tegen de temperaturen van de vloerverwarming. Natuursteentegels zijn ook geschikt. Natuursteen is een nog betere optie omdat het de warmte nog beter geleidt.

Kurk

Een ander type vloer dat goed combineert met vloerverwarming is kurk. Kurk is een goede geleider en isolator. In vergelijking met een tegelvloer warmt de vloer minder snel op, maar het voordeel is dat de warmte langer wordt vastgehouden.

Gietvloer

Gietvloeren worden steeds populairder vanwege hun goede bruikbaarheid en trendy uitstraling, maar wist jij dat gietijzeren vloeren ook perfect te combineren zijn met vloerverwarming? Het materiaal absorbeert gemakkelijk warmte.

Parket

Hou jij van een parketvloer? Dan is er goed nieuws, want sommige parketvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat vloerverwarming en parket niet samengaan. Dit is echter zeker niet het geval. Het hangt af van de houtsoort die je kiest. Een eiken vloer combineert heel goed, terwijl beuken, esdoorn en robijnhout af te raden zijn.

Vloerverwarming als hoofd- of bijverwarming?

Wil jij vloerverwarming aanleggen? Dan kan je het gebruiken als bijverwarming of als hoofdverwarming. Wat is het verschil en wat is de beste keuze voor jou? Als jij kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming, betekent dit dat het jouw grootste verwarmingsbron is. Je kunt kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming als jouw huis voldoende geïsoleerd is. Dit is nodig om echt van de verwarming te kunnen genieten. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Als jij het als hoofdverwarming gebruikt, moet je kiezen voor warmwatervloerverwarming, zodat de verwarming efficiënt werkt op grotere oppervlakken. Het belangrijkste doel van vloerverwarming als bijverwarming is te genieten van een comfortabel verwarmde vloer. Dit zal natuurlijk veel goedkoper zijn. Kies voor elektrische vloerverwarming als bijverwarming. Dit type verwarming verwarmt sneller, maar is geen goede keuze als hoofdverwarming omdat het niet energie-efficiënt is. Vloerverwarming frezen

Welk type vloerverwarming is voor jou de beste keuze?

Als jij vloerverwarming wilt aanleggen, zul jij zien dat er verschillende mogelijkheden zijn. Jij kunt kiezen uit warmwaterverwarming, elektrische vloerverwarming en infraroodverwarming. De kosten van verwarming hangen af van het type verwarming dat jij kiest, maar wat is voor jou de beste keuze?

Vloerverwarming met warm water installeren

Warmwatervloerverwarming is sowieso een van de populairste keuzes als het gaat om vloerverwarming als hoofdverwarming. Dit verwarmingssysteem is aangesloten op de centrale verwarming. Je kunt het gemakkelijk combineren met een warmtepomp. Als u kiest voor vloerverwarming met warm water, zijn er twee verschillende types: Natte vloerverwarming en droge vloerverwarming. Natte vloerverwarming is de goedkoopste van de twee opties. Bij dit systeem worden de leidingen bovenop de isolatie gelegd. Vervolgens wordt hij in cement gegoten zodat de buis volledig door vast materiaal is omgeven. Het nadeel van natte vloerverwarming is dat het gemiddeld zes tot acht weken duurt voordat je er gebruik van kunt maken. Dit komt omdat het cement voldoende moet drogen. Het andere systeem is droge vloerverwarming, ook wel droogbouw genoemd. Bij droogbouw wordt geen cement gebruikt, maar het professionele alternatieve materiaal zoals polystyreenplaten met een laagje aluminium. Het voordeel van droge vloerverwarming is dat deze compacter is en jij dus ruimte bespaart.

Elektrische vloerverwarming installeren

Elektrische vloerverwarming is een andere optie. Deze optie wordt meestal gekozen als je de vloerverwarming als bijverwarming wilt gebruiken. Elektrische vloerverwarming verbruikt meer energie, maar warmt sneller op. Dit maakt hem ideaal voor kleinere kamers. Bij elektrische vloerverwarming liggen er kabels, verwarmingsmatten of dunne geleidende folies onder de vloer. De dunne geleidende folie wordt gewoonlijk gebruikt bij tapijt of laminaat.

Infrarood vloerverwarming installeren

Een andere, wat minder bekende optie is infrarood vloerverwarming. Dit type vloerverwarming wordt zowel als hoofd- en als bijverwarming geïnstalleerd. Als je infrarood vloerverwarming installeert als belangrijkste verwarmingsoptie, moet je ervoor zorgen dat 80% van het vloeroppervlak bedekt is met verwarmingsmatten. Het grootste voordeel van infrarood vloerverwarming is dat het gemakkelijk te installeren is.

Frezen van vloerverwarming

Er zijn verschillende manieren om vloerverwarming te installeren. Welke manier het beste is, hangt af van het type verwarming dat jij kiest. Tegenwoordig is vloerverwarming met behulp van een router erg populair. Met vloerverwarming kan je een bestaande vloer van verwarming voorzien. Dit is de ideale oplossing als je de vloer niet wilt breken. Jij kunt echter ook vloerverwarming aanleggen door een nieuwe vloer te leggen. Vloerverwarming heeft immers meer dan alleen maar voordelen. Het is zeer economisch, eenvoudig en jouw vloer wordt niet verhoogd, zodat jij ruimte bespaart. Deze techniek is zeker het overwegen waard!

Wat zijn de kosten voor vloerverwarming?

Wil jij vloerverwarming aanleggen? Dan bent je natuurlijk erg benieuwd naar de kosten van vloerverwarming. De kosten van vloerverwarming hangen vooral af van het type verwarming dat jij kiest. Kies jij voor het natte systeem, dan betaal je gemiddeld 30 tot 50 euro per vierkante meter voor dit verwarmingssysteem als hoofdverwarming. Het natte systeem als bijverwarming zal gemiddeld 5 euro per vierkante meter goedkoper zijn. De prijs hangt af van hoe de pijpen worden vastgezet. Dit kan gebeuren op metalen netten, vastgeniet aan de isolatie of op platen met inkepingen. De laatste optie is meestal de duurste. Kies je voor een droog systeem? Dan kost het je gemiddeld 20% meer. Als jij weinig vloerverwarming neemt, betaalt u ongeveer 30 tot 45 euro per vierkante meter, voor een oppervlakte van 40 m². Zelfs in dit geval betaal jij 5 euro per vierkante meter minder als je kiest voor bijverwarming. Elektrische vloerverwarming in de vorm van elektrische matten kost jou 60 tot 70 euro per vierkante meter, exclusief installatiekosten. De kosten van vloerverwarming zijn dus sterk afhankelijk van het soort vloerverwarming, de manier waarop deze wordt aangelegd en of jij kiest voor hoofd- of bijverwarming. Over het algemeen variëren de prijzen voor vloerverwarming van 750 tot 2500 euro.

Vloerverwarming zelf leggen of zelf doen?

Vloerverwarming is niet zo eenvoudig. Het is intensief werk en vereist veel expertise. Als jij jezelf een hoop gedoe wilt besparen, kan je beter een professional inhuren. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over extra kosten als er iets misgaat. Als je een vakman inschakelt, hoef jij je nergens zorgen over te maken en kan jij binnenkort genieten van de ideale temperatuur!

De beste vakman vinden? Het is makkelijker dan je denkt!

Vind je het moeilijk om een goede vakman te vinden? Dan is er goed nieuws, want op Zoofy kun je in een paar minuten de beste professional bij jou in de buurt vinden. Door gebruik te maken van Zoofy bespaar jij niet alleen veel tijd, maar weet je ook zeker dat je met een betrouwbare professional te maken hebt. Onze vakmensen worden altijd grondig gescreend. Kiezen voor een professional van Zoofy is een beslissing voor veiligheid!

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App