Laadpaal installeren

679keer aangevraagd

Jouw laadpaal laten installeren? Boek eenvoudig een geschikte elektricien voor deze klus via Zoofy. Zonder voorrijkosten.

Top Elektriciens

mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus
gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus

Laat thuis een laadpaal installeren

De elektrische wagen valt tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld en dat betekent dat steeds meer mensen een laadpaal installeren. Met een elektrische wagen stoot je tot wel 40% minder CO2 uit en dat verklaart meteen de populariteit van deze voertuigen. Als je optimaal van je elektrische wagen gebruik wilt maken, dan is een laadpaal thuis installeren onvermijdelijk. Gelukkig kan Zoofy je daar als geen ander bij helpen. Wat zijn de voordelen van een laadpaal? Wat kost een laadpaal en hoe laat je deze installeren? Hieronder krijg je alle antwoorden!

Waarom is een laadpaal installeren bij Zoofy een goed idee?

Een laadpaal is een must als je je elektrische voertuig wilt gebruiken, dat spreekt voor zich. Veel mensen maken tegenwoordig echter gebruik van een eigen laadpaal thuis in plaats van de openbare laadpalen.

Hieronder de belangrijkste voordelen van een laadpaal installatie thuis:

1. Je bespaart tijd Ten eerste bespaar je met een eigen laadpaal heel wat tijd, aangezien je niet hoeft te wachten in een tankstation. Laad gewoon je voertuig snel op aan je eigen laadpaal en voor je het weet kan je weer de baan op! 2. Je voertuig opladen kost minder Daarbij bespaar je heel wat geld met een eigen laadpaal, zeker als je daarbovenop ook zonnepanelen op je dak hebt. Op die manier kost het opladen van je eigen voertuig haast niets, buiten dan de kosten voor de installatie van je laadpaal thuis zelf. 3. Veilig je elektrische wagen opladen Een ander belangrijk voordeel van een laadpaal thuis is dat het erg veilig is om je wagen zo op te laden. Zeker in vergelijking met een gewoon stopcontact, wat wel kan, maar bijlange na niet zo veilig en verantwoord is. 4. Altijd stroom beschikbaar Een laadpaal thuis is ten slotte een slimme investering als je altijd stroom wilt hebben. Je kan bijvoorbeeld je laadpaal slim maken door deze te laten communiceren met je woning en je wagen. Zo bepaal je zelf wanneer de paal stroom naar je voertuig stuurt, waardoor je je verbruik beter controleert en dus nog méér geld bespaart.

Wat zal een laadpaal thuis je kosten?

Wat kost een laadpaal? Een erg belangrijk vraag die een duidelijk antwoord verdient. Als je wilt weten hoe veel een laadpaal thuis kan kosten, dan loont het de moeite om met een aantal zaken rekening te houden.

We kunnen je nu alvast vertellen dat je bij een laadpaal thuis installeren de volgende gemiddelde prijzen kunt verwachten:

Laadpaal: 500 tot 2000 euro Laadpaal installatie: 350 euro Kabel 4-kwadraats: 3,50 euro per meter Kabel 6-kwadraats: 6 euro per meter Daarbij zullen ook onderstaande factoren een grote invloed hebben op de laadpaal thuis kosten!

3 belangrijke factoren die beïnvloeden hoe veel je laadpaal thuis zal kosten

1. Het soort laadpaal dat je kiest Welk type laadpaal kies je? Het antwoord zal de laadpaal thuis kosten drastisch beïnvloeden. Gemiddeld kan je rekenen op 500 tot 2000 euro en hierbij is vooral het verschil tussen 1-fase laadpalen en 3-fase laadpalen belangrijk: 1-faselaadpalen hebben een gewone 230 V aansluiting, een vermogen van 16 ampère en een maximaal laadcapaciteit van 3,7 kW 3-faselaadpalen zijn veel krachtiger en laden je voertuig dus ook sneller en beter op 2. De kostprijs voor de installatie Om te weten hoe veel een laadpaal thuis zal kosten, moet je ook rekening houden met de kostprijs voor de montage of installatie. Bij Zoofy kan je alvast rekenen op een service aan een eerlijke prijs, aangezien je enkel de voordeligste professionals vindt. Daarbij betaal je voor een Zoofy expert in jouw buurt niet eens voorrijkosten en dat betekent direct een veel lagere factuur. Houd er daarbij rekening mee dat een complexere installatie meer zal kosten dan een eenvoudige montage. Denk maar aan de installatie van een laadpaal in een kruipruimte, wat doorgaans een stuk moeilijker is! 3. Het soort kabels dat je nodig hebt Ten slotte zal de laadpaal installatie ook meer kosten als je daar kabels voor nodig hebt met een grotere aderdikte of kwadraat. In de eerste plaats is het van belang dat je de juiste dikte gebruikt om oververhitting in de kabel te voorkomen. De mogelijke gevolgen daarvan zijn kortsluiting of zelfs brand. Hoe bepaal je nu precies welke aderdikte je nodig hebt? Hoe langer de kabel zelf, hoe groter de aderdikte die je nodig hebt. Bij een kabel tot maximaal 25 meter volstaat een 4-kwadraatskabel Voor een langere kabel is een 6-kwadraatskabel nodig Is je kabel langer dan 50 meter? Dan heb je een nog grotere aderdikte nodig Voor meer info over de aderdikte die je nodig hebt, vertrouw je best op het advies van een professional. Zo voorkom je problemen en onnodige risico's!

Zo betaal je minder voor je laadpaal thuis

Een laadpaal installeren via Zoofy is een koud kunstje en erg interessant als je geld wilt besparen. Wil je nog meer uit je laadpaal installatie halen op financieel vlak? Ga dan vooral op zoek naar eventuele subsidies in je gemeente. Daarbij is het installeren van een laadpaal voor bedrijven meestal een stuk goedkoper dan een particuliere installatie. Hoe dan ook geniet je bij Zoofy van de best mogelijke service voor een méér dan aangename prijs. De afwezigheid van voorrijkosten is daar alvast een bewijs van en maakt het zo veel gemakkelijker om de knoop door te hakken!

Vertrouw op Zoofy voor een professionele laadpaal installatie thuis

Lijkt een laadpaal thuis installeren je wel een goed idee? Heb je nu al een beter beeld van wat een laadpaal thuis zal kosten en wat er zoal bij een laadpaal installeren komt kijken? Vertrouw op Zoofy om snel de beste vakman in je buurt te vinden. Voor je het weet beschik je over al het nodige om elke dag zonder zorgen met je elektrische wagen op pad te gaan!

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App