Riool verstopt

422keer aangevraagd

Als het water op verschillende plaatsen in jouw huis niet meer door de afvoerbuizen wil lopen, heb jij vaak een rioolprobleem. In veel gevallen is het niet mogelijk om het riool zelf te ontstoppen. Daarvoor heb je een ontstoppingsdeskundige nodig. Een ernstige verstopping ontstaat vaak op een kruising van jouw leidingen en vlak voor het gemeentelijk riool. In zo'n geval brengt de loodgieter speciaal gereedschap mee om jouw hele riool onder druk te zetten. Zo kan hij de verstopping in het riool verhelpen.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus

Hoe merk je dat het riool verstopt is?

Riool verstopt? Ten eerste zal je merken dat het water in het toilet, de wastafel of de douche niet goed stroomt of zelfs stijgt. Bij een rioolverstopping is er vaak een stankoverlast. Je ruikt een vreemde geur of, simpel gezegd, een rioollucht. Dat komt omdat er valse lucht in jouw kamer wordt gezogen als de afvoer verstopt is. Ook zie je vaak dat het water in de toiletpot veel hoger staat dan normaal. Een rioolverstopping is eigenlijk een verstopping in de "regenpijp". Dit is de hoofdleiding in jouw huis of flat. De pijp waardoor al het water in het huis wordt afgevoerd. Je hebt speciale apparatuur nodig om erbij te komen. En je moet eerst uitzoeken waar de verstopping zit. Komt het van je vloer? Is het boven of onder je? Een ontstoppingsdeskundige kan meestal snel de oorzaak van de verstopping vinden.

Belangrijkste oorzaken van rioolverstoppingen

Als het riool verstopt is, kan dit verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt dit veroorzaakt door opgehoopt vet, haar of voorwerpen (zakdoeken, maandverband, toiletpapier, natte doekjes, enz.) die door de afvoer worden gespoeld. Helaas is een andere veel voorkomende oorzaak dat veel mensen hun frituurvet door het toilet gooien. Wanneer dit stolt in de pijp, kan het een verstopping veroorzaken. Het is ook opmerkelijk dat riolen in nieuwbouwwijken verstopt raken. De oorzaak is bijvoorbeeld bouwpuin of puin dat tijdens bouwwerkzaamheden in de regenpijp terecht is gekomen. Je kunt proberen de hoeveelheid afwasmiddel (vet), haar en andere dingen die in de afvoer terechtkomen tot een minimum te beperken. Zo kan je voorkomen dat het riool verstopt raakt.

Een verstopt riool zelf oplossen

Het is moeilijk om een hardnekkige verstopping zelf te ontstoppen. Het probleem is dat het moeilijk is om de exacte plaats van de verstopping te vinden, en in de meeste gevallen is een trekker niet voldoende als de verstopping enkele meters diep in de regenpijp zit. Als jij in het bezit bent van een hogedrukspuit, kan je die gebruiken als schoonmaakmiddel. Dit moet echter zeer voorzichtig gebeuren, omdat het risico bestaat dat het water elders in huis opspat omdat de druk in de regenpijp te hoog wordt. Het is ook de vraag of een standaard hogedrukslang diep genoeg in het riool reikt. Samengevat: Het beste is om via onze website een afspraak te maken met een loodgieter of storing opruimer. Wij proberen jou dan zo snel mogelijk te helpen. Onze experts zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Neem in geval van nood contact met ons op. Wij zullen jou dan verder helpen. We werken met lokale professionals zodat ze snel ter plaatse kunnen zijn. Een ander voordeel is dat er geen reiskosten zijn. Jij kent het tarief, het staat op onze website en wordt weergegeven op basis van jouw postcode.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App