Wc ontstoppen

989keer aangevraagd

Als jouw toilet verstopt is, moet je de verstopping zo snel mogelijk verhelpen. Soms kun je zelf een verstopping opheffen. Helaas is dat niet altijd het geval. Onze loodgieters kunnen jou in dit geval helpen. Ze komen vaak dezelfde dag nog naar je toe.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus

Verstopt toilet ontstoppen

Toilet ontstoppen? De ontstoppingsprofessionals van ons netwerk beschikken over gespecialiseerde apparatuur. Met deze apparatuur kunnen zij zo ver mogelijk in de afvoer komen om een hardnekkige verstopping te verhelpen. Jij betaalt ons een vaste prijs voor deze klus. Als de verstopping meer dan 5 meter diep is (wat zelden voorkomt), kan de loodgieter extra kosten in rekening brengen. Als jij op meer dan één plaats in huis een verstopping heeft, noemen we dat een rioolverstopping. Bij dit werk zijn de materiaalkosten inbegrepen. Alleen als er iets kapot is, moet je voor het materiaal betalen. Dit gebeurt zelden. De oorzaak is bijna altijd opgehoopt vuil of toiletpapier. De verstopping zit meestal in de zwanenhals van de toiletafvoer. Soms zit er iets anders achter als het water in het toilet niet meer goed wegloopt. Heb jij bijvoorbeeld een sanibroyeur achter jouw toilet en hoor je hem niet meer pompen? Dan heb je geen probleem met een verstopt toilet, maar met een defecte sanibroyeur. Als jij één keer met jouw hand of voet tegen de sanibroyeur klopt en er gebeurt niets, dan is de pomp kapot. Omdat de sanibroyeur kapot is, lijkt het alsof het toilet verstopt is. Maar dat is niet waar. Daar kunnen we je ook mee helpen. toilet ontstoppen

Een verstopt toilet ontstoppen - Drie manieren om het zelf te doen.

Als je het zelf wilt proberen, neem dan rubberen handschoenen of een vuilniszak en probeer de volgende methode: neem een ontstopper en een vuilniszak. Pomp enkele minuten krachtig met de zuiger. Als de toiletverstopping niet verdwijnt, steek dan jouw hand in de vuilniszak en oefen sterke druk uit met de zak in het water. Hoe meer waterdruk jij opbouwt, hoe groter de kans dat het de verstopping opheft. Je kunt ook tape gebruiken voor hetzelfde resultaat: Til de stoel op. Zorg ervoor dat de toiletpot helemaal droog is. En tape de hele kom dicht. Zorg ervoor dat er geen lucht kan ontsnappen. U zult hiervoor waarschijnlijk verschillende lagen tape moeten aanbrengen. Spoel dan opnieuw. Zo bouw jij al druk op in de toiletpot. Je zult zien dat de tape iets omhoog komt. Het enige wat je nu moet doen is hard pompen. Plaats jouw beide handen in het midden van de toiletpot. Druk flink op de tape. Met een beetje geluk kan jij jouw verstopte toilet ontstoppen. Opmerking: Dit kan een vuil karwei zijn.... Soms kun je ook resultaten boeken met een kleerhanger. Als je een ijzeren kleerhanger in je kast hebt hangen, kun je die ook gebruiken om je toilet te ontstoppen. Buig de hanger op één plaats. Uiteindelijk zal het breken door metaalmoeheid. Breek de hanger net voor de haak. Wikkel een doek of tape rond de haak om schade aan jouw toiletpot te voorkomen. Met een beetje duwen en porren kun je nu het vuil uit de toiletpot halen. Het kost wat tijd, maar meestal werkt het. Als het waterniveau in het toilet niet te hoog is, kan je de verstopping verhelpen.

Wat moet ik doen?

Tegenwoordig zijn er veel ontstoppers te koop in de supermarkt. Het bekendste merk is waarschijnlijk HG Unblocker. Deze zijn vaak zeer nuttig bij het ontstoppen van een gootsteen. Dit is meestal geen oplossing voor een verstopt toilet. Door de hoeveelheid water in de toiletpot zal de ontstopper te verdund zijn en niet op de juiste plaats in het toilet komen. Het gebruik van een chemische ontstopper is ook zeer slecht voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. Op internet zijn ook veel andere methoden te vinden die in de meeste gevallen niet helpen bij een toiletverstopping. Bijvoorbeeld natriumchloride of de combinatie van spoelmiddel en warm water. Het gebruik van kokend water levert ook een onnodig risico op brandwonden op. Een toiletborstel gebruiken helpt meestal ook niet. Ze gaan gewoon niet diep genoeg.

Een toilet ontstoppen met cola

Cola wordt ook wel een wondermiddel genoemd om een toilet te ontstoppen. De werkelijkheid is vaak anders. Het is erg moeilijk om een toilet te ontstoppen met cola. Je kunt proberen cola in het toilet te gieten en dan snel de toiletpot dichtplakken met tape. Dit verhoogt de druk in de kom en kan soms de verstopping eruit duwen. De kans dat dit lukt is echter klein. De cola verliest snel zijn koolzuurgas en daarmee het vermogen om druk op te bouwen. Verwacht niet dat cola door de "rommel" in je toiletpot heen eet. Cola is niet zo sterk.

Altijd een professional bij jou in de buurt

Toilet ontstoppen? Via onze website kan je 24 uur per dag een aanvraag doen als jij een verstopt toilet hebt. Een van onze loodgieters bij jou in de buurt helpt jou graag verder. We hebben ook professionals voor andere diensten.  
toilet ontstoppen

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App