Badkamer renovatie: Kosten in een oogopslag

836keer aangevraagd
75€ AVG
Boek een klus
Als jij je afvraagt: "Hoeveel kost een badkamerrenovatie?", hangt het antwoord op deze vraag vooral af van de omvang van de renovatie. Als je alleen een loodgieter wilt inhuren om sanitaire installaties zoals de wastafel te vervangen, zijn de kosten natuurlijk veel lager dan wanneer jij elektriciteitsleidingen opnieuw laat aanleggen, de badkamer helemaal opnieuw laat betegelen en tot slot het plafond, de deuren en ramen van een nieuwe verflaag voorziet. In dit artikel vertellen we je wat een badkamerrenovatie kan kosten.

Badkamer renovatie: Kosten voor verschillende ambachtslieden

Voor een complete badkamerrenovatie heb je de hulp nodig van vier verschillende vakmensen. De elektricien legt nieuwe elektriciteitsleidingen aan, de loodgieter zorgt voor de complete renovatie van het bad, de douchecabine, het toilet, de wastafel en de armaturen. De tegelzetter zal de vloer, de douche en de muren betegelen, en de schilder zal het plafond en het niet betegelde deel van de muren schilderen en de deuren en ramen een frisse uitstraling geven met een nieuwe afwerking en nieuwe verf.
Vakman   Uurloon
Elektricien  40 € - 70 €
Loodgieter  50 € - 70 €
Tegelzetter  35 € - 60 €
Schilder  40 € - 65 €
In het volgende rekenvoorbeeld gaan we ervan uit dat jij alle diensten nodig heeft en jouw badkamer volledig wilt laten renoveren. De volgende kosten hebben betrekking op een gemiddelde badkamer met een oppervlakte van 10 vierkante meter, een wastafel, een toilet, een verlichte spiegelkast, een douche met een stabiele cabine en een bad met een douchegordijn.

Zo zijn de kosten opgemaakt

Vakman Benodigde tijd  Kosten
Elektricien  8 – 10 Uren  320,00 € - 700,00 €
Loodgieter  40 – 45 Uren  2.000,00 € - 3.150,00 €
Tegelzetter  32 – 36 Uren  1.120,00 € - 2.160,00 €
Schilder  6 - 8 Uren  240,00 € - 520,00 €
Totaal  165 - 265 Uren  3.680,00 € - 6.530,00 €
badkamer renovatie kosten

Wat kost een badkamerrenovatie?

In totaal kan jij voor een complete badkamerrenovatie rekenen op kosten van 3.680 tot 6.530 euro. Hieronder vallen alle werkzaamheden van elektriciens, loodgieters, tegelzetters en schilders, maar niet de materiaalkosten zoals een nieuw bad, meubels of badkamerkeramiek die jij in jouw nieuwe badkamer wilt laten installeren. Ook de tegels zelf zijn niet in de berekening opgenomen, aangezien de keuze uit een grote verscheidenheid aan tegels, afwerkingen, formaten en ontwerpen tot een grote verscheidenheid aan kosten kan leiden. Volgens onze berekening kan jij rekenen op een bedrag tussen 368 en 653 euro per vierkante meter.

Kosten van de elektricien

Jouw elektricien zorgt ervoor dat alle elektriciteitsleidingen werken en op hun plaats liggen, precies zoals je wilt. De elektricien plaatst ook de verlichting in jouw badkamer, of het nu gaat om wand- of plafondverlichting of de verlichte badkamerspiegelkast. Voor elektricienswerk in een badkamer van 10 vierkante meter moet je rekenen op acht tot tien uur werk, en dus op 320 tot 700 euro.

Loodgieterskosten

Als een loodgieter jouw badkamer gaat renoveren, moet je voorbereid zijn op een volle week werk. Loodgieters hebben tussen 40 en 45 uur nodig om de wastafel, het bad, de douche en het toilet te verwijderen en nieuwe objecten te installeren. Idealiter moet jij rekenen met ongeveer één tot twee weken werktijd, want hoewel meerdere loodgieters van één bedrijf parallel zouden kunnen werken, laten veel badkamers door hun kleine omvang weinig ruimte voor parallel werk. Qua prijs moet je rekening houden met kosten van 2.000 tot 3.150 euro voor een badkamer van 10 vierkante meter, wat overeenkomt met een gemiddelde prijs per vierkante meter van 200 tot 315 euro.

De kosten van nieuwe tegels in de badkamer

Last but not least is een tegelzetter relevant voor jouw badkamerrenovatie. Jij kiest tegels en bespreekt jouw project en planning met het gespecialiseerde bedrijf, de tegelzetter voert vervolgens jouw wensen voor jou uit. Voor een badkamer van ongeveer 10 vierkante meter moet je rekenen op een werktijd van 32 tot 36 uur, exclusief droogtijd, wat overeenkomt met kosten van 1.120 tot 2.160 euro. Per vierkante meter badkameroppervlak kan jij rekenen op tegelwerkkosten tussen 112 en 216 euro.

De kosten van een schilder

We hebben al een artikel voor je geschreven over de kosten van een professionele schilder. De kosten van een badkamerschilder hangen grotendeels af van hoeveel werk de tegelzetter vooraf heeft gedaan. Jouw badkamer is tot aan het plafond betegeld en jouw deuren zijn gloednieuw? Dan zal een badkamer renovatie schilder niet veel werk hebben. Wil je echter een speciaal patroon met spateltechniek op een halfhoog tegelwandontwerp en wil je houten ramen en jouw deuren laten schuren en opnieuw laten schilderen, dan kan je rekenen op kosten tussen 240 en 1.000 euro. Voor gemiddelde, niet al te uitgebreide schilderklussen kan je echter wegkomen met kosten tussen 240 en 520 euro als jouw schildersbedrijf de klus in 6 tot 8 uur kan klaren.

Badkamer renovatie: Verdeel de kosten via Zoofy

Talrijke handelaars bieden hun diensten aan op Zoofy. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken: Upload jouw opdracht naar Zoofy en wij zorgen voor de rest. Wij regelen vaklui voor jou, of het nu gaat om elektriciens, loodgieters, tegelzetters of schilders: begin vandaag nog zodat jouw project "badkamer renovatie / verbouwing" snel kan beginnen!

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus