Dit is wat een carport kan kosten

Dit is waar de kosten van de carport uit bestaan

De kosten van de carport hangen voornamelijk af van het materiaal. Er zijn houten en aluminium carports, en de laatste zijn duurder. Uiteraard zijn ook de grootte van de carport en de omstandigheden op de plaats waar de carport wordt gebouwd van invloed op de kosten. Als er bijvoorbeeld geen betonnen ondergrond is waarop de auto later moet worden geparkeerd, ontstaan er extra kosten. Ten slotte hangen de kosten ook af van de gewenste dakvorm. Platte daken zijn gewoonlijk goedkoper om te bouwen dan hellende daken.

Zo zijn de carport kosten samengesteld

Type Prijsschatting
Houten carport  500 € - 9.000 €
Aluminium carport  1.200 € - 10.000 €
Montagekosten  2.000 € - 3.500 €
carport kosten

Carport: Dit zijn de afzonderlijke kostenpunten

Naast het materiaal en de afmetingen bepaalt natuurlijk ook de kwaliteit van het betreffende materiaal de prijs. Als de carport extra opslagmogelijkheden moet bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een kleine zijkamer, zullen de kosten daarvoor ook hoger zijn. Carports zijn meestal verkrijgbaar als bouwpakket dat in principe door niet-professionals zelf in elkaar kan worden gezet. Let in ieder geval op de kwaliteit; het is beter om weg te blijven van bijzonder goedkope carportkits, want daar zal jij meestal niet lang plezier van hebben. Als je zelf een carport durft te bouwen, kan je tussen de 2.000 en 3.500 euro aan arbeidskosten besparen. Let op: Afhankelijk van de deelstaat of gemeente moet je misschien een vergunning aanvragen om een carport op te richten. Raadpleeg bij twijfel jouw gemeente voordat jij actie onderneemt.

Kosten van houten carports

De houten carport is de goedkoopste optie. Terwijl je voor een enkele carport tussen 500 en 7.500 euro moet rekenen, variëren de kosten voor een dubbele carport van 1.000 tot 9.000 euro. De prijzen hangen af van de kwaliteit van het hout en of het hout is afgewerkt. Natuurlijk zijn er geen bovengrenzen, en afhankelijk van het ontwerp of de speciale uitvoering kan de grens van 10.000 euro snel worden overschreden. Het is belangrijk dat jij een houten carport altijd voorziet van een speciale beschermlaag om hem beter bestand te maken tegen regen en het weer in het algemeen. Zelfs de beroemde houtworm heeft dan nauwelijks een kans.

Kosten van aluminium carports

Vergeleken met hout zijn aluminium carports gemakkelijker te onderhouden, duurzamer en meestal stabieler. Voor een enkele carport betaal je tussen 1.200 en 6.000 euro, terwijl een dubbele carport kan worden gekocht voor 3.500 tot 10.000 euro. Afhankelijk van de uitvoering en het ontwerp kunnen de prijzen ook hier hoger liggen. Aluminium carports zijn echter niet alleen qua aanschafprijs duurder dan houten carports. Bij deze variant moet een fundering worden gemaakt zodat de carport stabiel staat. Voor cement, speciale steunen en andere accessoires kan je tussen 200 en 400 euro begroten.

Koffers voor het carportdak

Het dak is een belangrijk element van jouw carport, want het moet jouw auto beschermen tegen alle weersomstandigheden. Daarom moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vermijden van onnodige schade aan de carport of de auto. De kosten van het dak hangen af van zowel het materiaal als de vorm van het dak. Vaak wordt kunststof gebruikt, maar dakbedekking met dakspanen is ook mogelijk, hoewel dat iets duurder is. Een plat dak is gemakkelijker te bouwen dan een schuin dak, omdat bij het laatste ook een dakspant moet worden gebouwd. In dit geval worden ook extra kosten gemaakt voor dakpannen. In totaal kun je voor het dak tussen de 700 en 900 euro begroten. Als je het dak door een gespecialiseerd bedrijf laat bouwen, komen daar arbeidskosten van 40 tot 50 euro per vierkante meter bij. Opmerking: De kosten voor het dak zijn al opgenomen in de prijstabel hierboven, maar je moet nog dakpannen en eventuele extra uitrusting toevoegen.

Zoofy is jouw partner voor carports

Hoewel de verkrijgbare bouwpakketten jou kunnen verleiden om zelf een carport te bouwen, kan je beter het zekere voor het onzekere nemen en het werk door professionals laten doen, want stabiliteit en robuustheid zijn de kern van een carport. Vind bij Zoofy ervaren hoveniers die jou adviseren over jouw carport project. Daarna staat niets een ongecompliceerde en snelle montage in de weg.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus