Dit is wat laminaat leggen kan kosten

Dit is waar de installatiekosten van laminaat uit bestaan

Laminaat wordt beschouwd als een populaire en relatief onderhoudsarme vloerbedekking die meestal goedkoper is dan parket of tegels. Hoewel jij laminaat met een beetje handigheid zelf kunt leggen, moet je laminaat altijd door een vakman laten leggen, vooral om lelijke voegen en latere schade door bijvoorbeeld vochtdoorslag te voorkomen. De materiaalkosten hangen vooral af van de kwaliteit van het laminaat, die sterk kan variëren. De arbeidskosten worden enerzijds bepaald door de grootte van de kamer en anderzijds door het installatiesysteem van het gekozen laminaat. Als de ondervloer vooraf moet worden voorbereid of volledig moet worden vernieuwd, stijgen zowel de materiaal- als de arbeidskosten dienovereenkomstig. Ook worden extra kosten gemaakt voor contactgeluidsisolatie en plinten. Als je de oude vloerbedekking niet zelf verwijdert, maak je ook extra kosten.

Zo zijn de installatiekosten van laminaat samengesteld

Klus Prijsklasse per m²
Laminaat  5 € - 60 €
Arbeidskosten  28 € - 60 €
Voorbereiding en afwerking  17 € - 65 €
laminaat leggen

Laminaat leggen: kosten in detail

Als de ondervloer moet worden voorbereid en plinten moeten worden aangebracht, kan je rekenen op kosten van ongeveer 60 tot 200 euro per vierkante meter voor uw nieuwe vloer. Hoewel je zelf de kosten van het laminaat bepaalt, heb jij weinig invloed op de arbeidskosten en de kosten voor de voorbereiding en afwerking van de vloer.

Laminaat prijzen

De prijs van laminaat hangt niet alleen af van de kwaliteit, maar ook van de dikte. Hoe dikker het laminaat, hoe duurder het natuurlijk is, maar de voordelen van een grotere robuustheid rechtvaardigen meestal de prijzen. Voor 5 euro per vierkante meter kun je geen bijzonder stevige laminaatvloer kopen. Maar je hoeft ook geen 60 euro uit te geven voor een vierkante meter. Relatief stevige laminaatvloeren zijn meestal verkrijgbaar voor 10 tot 20 euro. Het installatiesysteem speelt ook een rol bij de prijsstelling. Terwijl de laminaatelementen bij het goedkoopste kliksysteem met hamer en hamer in elkaar worden geslagen, worden ze bij het iets duurdere sluitsysteem in elkaar gestoken. Deze methode is iets ingewikkelder en vereist meer aandacht, omdat er snel hoeken uit het hout kunnen breken of voegen kunnen ontstaan. Het duurste maar handigste systeem is een combinatie van beide systemen.

Arbeidskosten

Je kunt rekenen op kosten van 8 tot 25 euro per vierkante meter voor het leggen van laminaat, afhankelijk van het installatiesysteem. Als er achteraf plinten moeten worden aangebracht, rekenen vaklui tussen 5 en 7 euro per meter. Naast deze kosten kan een reiskostenvergoeding van 30 tot 50 euro in rekening worden gebracht.

Kosten voor voorbereiding en afwerking

Als de oude vloerbedekking moet worden verwijderd voordat het laminaat wordt gelegd, betaal je tussen 10 en 15 euro per vierkante meter. Het is zeer waarschijnlijk dat uw ondervloer uit chape bestaat. Als er alleen geschuurd hoeft te worden om de vloer egaal te maken, kan jij, afhankelijk van de staat van de dekvloer, genoegen nemen met een bedrag tussen 1 en 10 euro per vierkante meter. Als de dekvloer daarentegen moet worden vernieuwd, moet je 5 tot 25 euro per vierkante meter begroten voor het materiaal en 4 tot 25 euro per vierkante meter voor het leggen. De kosten hiervan hangen voornamelijk af van het type dekvloer. Als er contactgeluidisolatie onder het laminaat moet worden gelegd, reken dan met kosten voor materiaal en leggen tussen de 2 en 10 euro per vierkante meter. Het materiaal voor plinten kan tussen de 3 en 9 euro per vierkante meter kosten.

Zoofy installeert jouw laminaatvloer snel en professioneel!

Hoewel het leggen van laminaat in eerste instantie relatief eenvoudig lijkt door de verschillende legsystemen, kunnen er snel fouten worden gemaakt die leiden tot niet onaanzienlijke schade. Het hout blijft werken, ook nadat het is gelegd, en als er bijvoorbeeld niet genoeg afstand is tussen het hout en de muur, kunnen er snel voegen of oneffenheden ontstaan. Om ervoor te zorgen dat je lang plezier heeft van uw laminaatvloer, moet je een vakman inhuren voor de plaatsing. Bij Zoofy staan ervaren vakmensen klaar om jou te adviseren over het juiste laminaat, de dikte en andere aspecten. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Zoofy.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus