Hoeveel kost het om dakgoten en regenpijpen te repareren?

Reparatiekosten voor dakgoten

De gemiddelde kosten voor een volledige vervanging liggen tussen 1.600 en 2.175 euro per klus. Het repareren van regenpijpen kost gemiddeld 5 tot 11 euro per installatie, waarbij voor een typisch huis met 60 meter dakgoot zes installaties van regenpijpen nodig zijn. Het verwijderen en afvoeren van defecte regenpijpen kost ongeveer 100 euro per klus. Het is belangrijk om goed werkende dakgoten op jouw huis te hebben om ervoor te zorgen dat jij jouw tuin niet onder water zet, jouw fundering of dak beschadigt, of jouw dakgoten van jouw huis scheuren. Elk van deze scenario's zou uiteindelijk duur worden om te repareren. De reparatiekosten zijn in vergelijking veel goedkoper.
Gemiddeld 361 €
Gemiddeld tussen 178 € - 546 €
Low End - High End 90 € - 1.152 €

Reparatie van dakgoten

Reparaties aan dakgoten kosten gemiddeld tussen de 20 en 50 euro per meter. Die met een gebogen structuur kosten gemiddeld 40 tot 50 euro per meter alleen voor materiaal, en de installatiekosten kunnen nog eens 70 tot 100 euro per meter bedragen. De reparatiekosten van dit type zijn iets hoger dan de traditionele opties, omdat ze in de structuur van het huis zijn ingebouwd. Dezelfde montageprijzen gelden voor bakgoten met een bekleding van roestvrij staal of koper in tegenstelling tot een eenvoudige bekleding van gegalvaniseerd staal. Bovendien kan jouw reparatie extra arbeid vergen, afhankelijk van de staat van de planken die ze ondersteunen. Gemiddeld variëren de kosten voor het repareren van dakgoten voordat ze opnieuw worden geïnstalleerd van 18 tot 60 euro per meter. Afgezien van structurele verschillen zijn dezelfde factoren die de kosten van standaard dakgoten bepalen van invloed op de totale kosten van reparatie van bakgoten, zoals de hoogte van het huis en de materialen.

Kosten voor de vervanging van regenpijpen

Het vervangen van regenpijpen kost tussen 5 en 11 euro per installatie, afhankelijk van de gebruikte materialen. Het verwijderen en afvoeren van beschadigde regenpijpen kost gemiddeld 100 euro per klus. Als jouw huis geen drainagesysteem heeft, kan een professionele aannemer er een ontwerpen en installeren voor een gemiddeld bedrag van 160 euro. Hieronder vind je een tabel met de kosten voor het vervangen van regenpijpen per materiaalsoort:
Materiaaltype Gemiddelde kosten per meter
PVC 15 € - 24 €
Aluminium 15 € - 21 €
Verzinkt staal 30 € - 33 €

Prijzen voor dakgootreparatie

De gemiddelde kosten voor een volledige vervanging van de dakgoot liggen tussen de 1.600 en 2.200 euro. Als jij meer dan twee of drie secties moet vervangen of repareren, kan je het beste al jouw dakgoten vervangen. Hoewel de kosten hoger zijn dan een algemene reparatie, zal dit ervoor zorgen dat er in de toekomst geen nieuwe problemen op andere gebieden ontstaan. Als slechts een paar plaatsen aandacht nodig hebben, zouden de reparatiekosten vrij laag moeten blijven, met een gemiddelde van 333 euro. In het algemeen hangen de kosten van dakgootreparatie af van hoe erg de schade is, hoeveel plekken gerepareerd moeten worden en hoe hoog ze zijn. Een gerenommeerd plaatselijk bedrijf zou geen probleem moeten hebben om problemen snel te verhelpen. Zorg ervoor dat jij van te voren met de vakman spreekt om er zeker van te zijn dat ze ervaring hebben met dit soort reparaties, vooral als je kiest voor een klusjesman.

Factoren

Hoogte van het huis

De hoogte van jouw huis beïnvloedt de kosten van de reparatie van jouw dakgoot. Woningen met één verdieping zijn het meest betaalbaar met gemiddelde kosten van ongeveer 170 euro per klus. Huizen met twee verdiepingen kosten gemiddeld ongeveer 330 euro per klus en huizen met meerdere verdiepingen ongeveer 500 euro per klus voor dakgootreparatie.
Aantal verdiepingen Aantal verdiepingen
Enkele verdieping 170 €
Twee verdiepingen 330 €
Drie of meer verdiepingen 500 €
Alles hoger dan twee verdiepingen kan vanwege de complexiteit van de taak anders geprijsd zijn dan lagere verdiepingen. Hogere huizen vereisen een hogere ladder en speciale uitrusting, waardoor de prijs kan veranderen.

Naadloze metalen goten vs. gegalvaniseerde goten

Huiseigenaren met naadloze metalen goten kunnen meer betalen voor hun reparaties. Reparaties aan naadloze metalen goten kosten gemiddeld 300 euro per klus. Gegalvaniseerde dakgootreparaties kosten ongeveer 255 euro per klus. De volgende lijst toont verschillende soorten naadloze metalen goten en hun gemiddelde prijzen:
  • Aluminium opties hebben een gemiddelde prijs van 30 tot 36 euro per meter.
  • Gecoat staal kost gemiddeld 27 euro per meter.
  • Koperen dakgoten kosten gemiddeld 72 euro per meter.
In het algemeen is naadloos metaal het beste type dakgoot in tegenstelling tot gegalvaniseerde dakgoten, omdat ze duurzaam, licht, flexibel en corrosiebestendig zijn.

DIY vs. professionele dakgoot reparatie

Hoewel jij jouw dakgoten misschien zelf kunt repareren, zijn professionals of vaklui gewend om op ladders te werken en kunnen zij dit soort werk meestal snel en gemakkelijk uitvoeren. Zelf proberen kan riskant zijn vanwege de hoogte en de aard van het werk. De veiligste keuze is een gerenommeerd bedrijf in jouw omgeving te vinden dat een diagnose kan stellen en een goede aanpak kan voorstellen.

Veelgestelde vragen

Repareren dakdekkers of loodgieters dakgoten?

In sommige gevallen kan het nodig zijn dakpannen te vervangen, zodat de goten het vuil kunnen opvangen en goed kunnen afvoeren. Dit betekent niet dat een dakdekker zowel dak- als dakgootreparaties aanbiedt. Je kunt het beste overleggen met een dienst om te zien welke mogelijkheden zij hebben.

Moet ik dakgootbeschermers of hangers installeren?

Je kunt dakgootbladbeschermers of -hangers installeren om de goten extra te beschermen door de hoeveelheid vuil en puin tot een minimum te beperken. Dit maakt frequent schoonmaken overbodig. Als je er voortdurend problemen mee heeft, is het installeren van gootdeksels of hangers een haalbare optie. De gemiddelde kosten van dakgootoverkappingen liggen tussen de 24 en 30 euro per meter.

Moet ik mijn dakgoten schilderen of vervangen?

Het schilderen van jouw dakgoten kan lastig zijn, afhankelijk van het soort materiaal en de algemene toestand. Een nieuw laagje verf op jouw dakgoten lost de structurele of prestatieproblemen niet op. Als jij jouw huis een nieuwe look wilt geven, zijn de kosten voor het vervangen van dakgoten een betere optie om de efficiëntie te maximaliseren.

Wanneer moeten dakgoten worden vervangen?

De gemiddelde levensduur van dakgoten van gegalvaniseerd staal of aluminium is 20 jaar. Koperen goten hebben een levensduur van 50 jaar. Een professionele dakgootinstallateur in jouw omgeving kan jou de beste schattingen geven over de levensduur, afhankelijk van het type die jij kiest. Zij kunnen jou ook adviseren over seizoensgebonden onderhoudsschema's voor jouw huis gedurende het hele jaar.

Hoeveel moet ik betalen om mijn dakgoten te laten reinigen?

De gemiddelde kosten van dakgootreiniging liggen tussen de 125 en 175 euro per klus. Hoewel het misschien een karwei lijkt, zorgt een regelmatige reiniging ervoor dat jouw afvoersysteem goed werkt. Het voorkomt ook de noodzaak van toekomstige reparaties. Het is belangrijk om de beste diensten en prijzen te vinden als het gaat om de integriteit van jouw huis.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus