Hoeveel kost het om een plafond te schilderen?

Kosten voor het schilderen van het plafond

Het grootste deel van jouw budget zal worden besteed aan arbeid, waarbij het opzetten, voorbereiden en opruimen langer duurt dan het eigenlijke schilderen. De meeste aannemers rekenen per vierkante meter, maar zullen jou een schatting geven voor het hele project. Zij vragen ook een minimumtarief van 200 tot 300 euro, ongeacht de omvang van het project.

Kosten pro Quadratmeter

Gemiddeld 10 € - 25 € per vierkante meter
Hoge kosten 30+ € per vierkante meter
Lage kosten 5 € per vierkante meter
De kosten voor het schilderen van een plafond variëren van 5 tot 30 euro per vierkante meter. Voor kleinere projecten, zoals een eenpersoonskamer, kunnen de prijzen oplopen tot 10 euro of meer per vierkante meter. Kleinere opdrachten kosten meestal meer per vierkante meter vanwege overheadkosten zoals brandstof, verzekering, reiskosten en de meeste verbruiksgoederen. De overheadkosten van een schilder blijven ongeveer gelijk, ongeacht de omvang van het project.

Prijs van verf voor een plafond

Vier liter verf kost 20 tot 60 euro. Met één laag per 4 liter kan jij 32,5 tot 37 vierkante meter plafond bedekken. Dit betekent dat jij iets minder dan vier liter per ruimte van 3,5 x 3,5 meter nodig hebt.

Spuitpleister

Het schilderen van dergelijke plafonds kost 10 tot 30 euro per vierkante meter, hoewel je uiteindelijk iets meer product nodig zult hebben om het oppervlak te bedekken. Hoewel het functioneel is, is het niet echt stijlvol. Het verwijderen van spuitpleister kost tussen de 800 en 2.500 euro, afhankelijk van het gebied. De totale kosten voor het verwijderen en schilderen bedragen 20 tot 50 euro per vierkante meter.

Roosterplafond of plafondtegels

Het schilderen van zo'n plafond kost 10 tot 30 euro per vierkante meter. In de meeste gevallen schilder je het eigenlijke rooster waarin de tegels zitten en vervang je alle tegels door nieuwe. Het installeren van het plafond kost 1.000 tot 2.300 euro. Hoewel het iets duurder is, is het meestal de betere optie om de akoestische functionaliteit te behouden. Opmerking: Voor commerciële doeleinden kan het schilderen van een betegeld plafond zowel de garantie doen vervallen als de brand- of bouwvoorschriften overtreden. Informeer altijd bij jouw aannemer naar mogelijke overtredingen voordat je dit zelf probeert.

Plinten schilderen

In totaal kost het schilderen van plinten 500 tot 1.500 euro voor een huis van 140 vierkante meter. Plinten zijn een soort interieurbekleding waar de muur en het plafond samenkomen. Het schilderen ervan kost tussen de 3 en 10,5 euro per meter. Als je ze echter tegelijkertijd en in dezelfde kleur als het plafond schildert, hoef je slechts rekening te houden met extra kosten van 1,5 tot 4,5 euro.

Kosten voor het schilderen van een kelderplafond

Het schilderen van een kelderplafond kost tussen de 500 en 4.500 euro, afhankelijk van het aantal vierkante meters. De prijs kan oplopen door blootliggende balken, leidingen of elektra. Aangezien elk project uniek is, spreekt je best met jouw aannemer over de specifieke kosten voor jouw project.

Kosten van het schilderen van blootgesteld kelderplafond

Hoewel het proces voor zichtbare plafonds hetzelfde kost als alle andere types, namelijk 10 tot 30 per vierkante meter, kunnen de voorbereidende werkzaamheden en de verschillende soorten materialen deze prijs al snel verdubbelen. Het afplakken van een blootgesteld kelderplafond is een populaire manier om blootliggende elektriciteit, bedrading en balken te verbergen.

Kosten van een zwart spuitplafond

Je plafond zwart schilderen kost tussen de 1.000 en 3.000 euro voor 93 vierkante meter. Zwart helpt om de plafondcomponenten samen te brengen. Voor de helft van de kosten van een zwevende vloer lijken de balken, de elektra en de leidingen te verdwijnen. Helaas doet dit de kamer kleiner lijken en is het moeilijk om deze in een andere kleur in te richten. Overweeg wit in plaats van zwart.

Rekenmachine voor kleur

Je hebt 4 liter nodig voor elke 28 tot 37 vierkante meter. Een gemiddeld huis van 233 vierkante meter heeft 24 tot 28 liter nodig voor één enkele verflaag. Om te weten hoeveel verf jij nodig hebt voor jouw project, kan je onze verfcalculator gebruiken.

DIY vs. professioneel schilderen

De grootste kostenpost van schilderen is tijd. Als je zelf wilt schilderen, heb je materialen nodig zoals afplakdoeken, kwasten, rollers, verdunner en afplakband. In totaal kan je rekenen op 200 tot 600 euro aan materialen. Professioneel werk kost 25 tot 75 euro per uur, maar zij kunnen de klus in een fractie van de tijd klaren. Vraag jezelf af wat jouw tijd waard is en zoek dan een plaatselijke schilder bij jou in de buurt voor een gratis advies en prijsopgave. Enkele veel voorkomende doe-het-zelf fouten zijn:
  • Ongelijkmatig schilderij. Dit laat spookbeelden achter van rol- of kwastsporen en verschillende kleurtonen op het plafond.
  • Bedek niet alle oppervlakken. Denk aan verf op het meubilair, tapijt en gordijnen.
  • Geen oude verf of afbladderende oppervlakken verwijderd. Een slechte voorbereiding zal de nieuwe verf snel doen mislukken.
  • Te weinig of te veel verdunnen van de verf. Dit leidt tot strepen en runs.
Als je zelf een schilderproject wilt uitvoeren, moet je van tevoren uitzoeken hoe je een plafond moet schilderen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een muur en het plafond van een kamer te schilderen?

Voor een kamer met een oppervlakte van ongeveer 10 vierkante meter kost het schilderen van één muur 100 tot 200 euro. Het plafond van een eenpersoonskamer kost 150 tot 300 euro. Voor grotere kamers kan de prijs verdubbelen.

Hoeveel kost het om een badkamerplafond te schilderen?

Het schilderen van een enkel badkamerplafond kost 150 tot 300 euro, tenzij het deel uitmaakt van een groter huisproject. Meestal rekenen professionals een minimumtarief, vaak 150 euro of meer, ongeacht hoe klein de klus is. De gemiddelde badkamer is 3,7 tot 6,5 vierkante meter groot.

Hoeveel kost het om een plafond te repareren en te schilderen?

Reparaties aan plafonds kosten tussen 300 en 1.000 euro, afhankelijk van de omvang van de schade en het soort materialen dat is gebruikt.

Hoeveel kost het om panelen of rabatdelen te schilderen?

Het schilderen van plafonds met panelen of rabatdelen kost tussen 225 en 450 euro voor een kamer van 14 vierkante meter.

Top Schilders

seppe
Seppe Schilder
5/5 - 112 Reviews
Herenthout
154 jobs done
Schilder

Vanaf jongs af aan help ik mijn vader al met schildersklussen, ik heb geleerd van de beste.

De klus is vakkundig en snel uitgevoerd. Voldoet aan de verwachting. Buitengewoon vriendelijk.

Boek een klus
Jonas
Jonas Schilder
5/5 - 16 Reviews
Köln
23 jobs done
Schilderen van buitenmuren, schilderen van deuren, schilderen van muren

Hallo, zoek jij een schilder voor schilderwerk? Ik ben hier voor jou! Wij zijn de lokale specialist voor de regio Vlaanderen voor schilderwerkzaamheden. Kernactiviteiten: Schilderen van gipsplaten, plafonds en deuren.