Hoeveel kosten rook- en koolmonoxidemelders?

759keer aangevraagd
69€ AVG
Boek een klus

Installatiekosten voor rook- en koolmonoxidemelders

Gemiddelde 25 €
Hoge kosten 165 €
Lage kosten 10 €

Kosten van rookmelders

De kosten van een eenvoudige rookmelder beginnen bij ongeveer 10 euro en kunnen oplopen tot 65 euro voor speciale functies. Het activeert een akoestisch alarm wanneer het rook detecteert en maakt dus deel uit van een compleet brandbeveiligingssysteem. Rookmelders werken meestal op vervangbare batterijen en zijn daarom gemakkelijk te installeren. Rookmelders voor woningen maken gewoonlijk gebruik van ionisatieapparatuur, optische apparatuur of een combinatie van beide methoden om rook te detecteren.

Kosten voor de installatie van rookmelders

De kosten voor het installeren van een rookmelder liggen meestal tussen 30 en 100 euro per uur als je daarvoor een elektricien inhuurt. De kosten van de installatie van een rookmelder hangen voornamelijk af van jouw locatie, aangezien de arbeidskosten van plaats tot plaats verschillen. Het kost ongeveer een uur om één rookmelder te installeren, maar als je  meerdere apparaten nodig hebt, krijgt jij meestal korting. In dit geval kost de professionele installatie van elke detector ongeveer 40 euro.

Prijzen van rookmelders

Een enkele rookmelder kost ongeveer 10 euro. Een kamer met twee elektroden waartussen een elektrische stroom vloeit, activeert een alarm wanneer er rook in de kamer komt, waardoor het ionisatieniveau van de kamer daalt. Deze rookmelders zijn het beste voor branden die zich snel verspreiden, in tegenstelling tot rookbranden. Een optische rookmelder kost ongeveer 60 euro. Dit type maakt gebruik van een foto-elektrische detector die rook detecteert wanneer deze een lichtbron verstrooit. Hij reageert niet zo snel op vlammende branden als een ionisatierookdetector, maar hij detecteert smeulbranden beter. Beide soorten detectoren worden aanbevolen.

Kosten voor brandalarmsystemen

De kosten van een brandalarmsysteem in een netwerk voor nieuwe gebouwen liggen gewoonlijk tussen 20 en 30 euro per vierkante meter. De aanpassing van een bestaand gebouw is duurder en kost gewoonlijk tussen 40 en 120 euro per vierkante meter. De totale kosten voor de installatie van een compleet brandmeldsysteem liggen gemiddeld tussen 650 en 950 euro. Een dergelijk systeem omvat verschillende apparaten om rook en vuur te detecteren.

Kosten voor de vaste bedrading van rookmelders

De kosten voor het installeren van rookmelders in het hele huis variëren van 80 tot 120 euro per uur, afhankelijk van de ervaring van de aannemer en de complexiteit van het project. In de meeste gevallen kan een hoofdaannemer de bedrading van rookmelders doen in plaats van een elektricien. Het is ook zinvol om alle batterijgevoede melders in huis tegelijkertijd te vervangen. Een hoofdaannemer kan één prijs bieden voor het hele project, wat vaak besparingen oplevert.

Kosten voor een commercieel brandalarmsysteem

Een volledig commercieel brandalarmsysteem kost tussen 10 en 120 euro per vierkante meter. De belangrijkste reden voor dit grote aanbod is dat commerciële systemen zeer individueel zijn en er dus geen vaste prijzen zijn. Commerciële panden hebben ook een bewakingsdienst nodig, die nog eens 50 tot 60 euro per maand kost. Praat met een brandalarmspecialist voor een nauwkeurige schatting van een commerciële installatie. Een commerciële installatiespecialist moet ook specifieke producten en ontwerpen kunnen aanbevelen.

Prijzen voor brandmeldsysteem

De kosten van een brandalarmcontrolepaneel kunnen oplopen tot 800 euro. Dit onderdeel is een belangrijk onderdeel van een brandmeldsysteem, omdat het de alarmen regelt. Andere onderdelen van het systeem die regelmatig moeten worden geïnstalleerd, zijn een kooldioxidesensor (CO-sensor), die tussen 50 en 80 euro kost. Rookmelders hebben meestal 9V-batterijen nodig, die 3 tot 4 euro per stuk kosten. Controleer de batterijen telkens wanneer je andere onderdelen van een brandmeldsysteem koopt, zodat je de lege batterijen kunt vervangen.

Kosten voor koolmonoxidemelders

De kosten van CO-detectoren variëren van 15 tot 150 euro, afhankelijk van het type detector. De arbeidskosten beginnen bij 45 euro per uur, maar de aannemer kan ook een vast tarief aanbieden voor grotere projecten. CO-detectoren zijn belangrijke veiligheidsapparaten omdat CO onzichtbaar, reukloos en in lage concentraties dodelijk is. Deze apparaten verschillen van rookmelders, die geen koolmonoxide detecteren.

Kosten voor de installatie van een koolmonoxidemelder

De kosten voor de installatie van één koolmonoxidemelder op batterijen bedragen ongeveer één arbeidsuur door een algemeen aannemer. In de meeste gevallen rekent de aannemer een eenmalig bedrag voor de detector en de installatie. In een huis is op elke verdieping ten minste één CO-melder vereist. Je moet ook een detector installeren in de gang bij elke slaapkamer. De CO-detectoren moeten op ooghoogte worden geplaatst, d.w.z. op ten minste 5 meter afstand van normale CO-bronnen zoals kachels of verwarmingstoestellen.

Prijzen voor koolmonoxidemelders

De prijzen voor CO-detectoren variëren van 15 tot 150 euro, afhankelijk van de vraag of het om een biomimetische, elektrochemische of halfgeleidende detector gaat.
  • Biomimetische detector: €15 - €50. Bevat synthetische hemoglobine die donker wordt als er CO in het apparaat komt.
  • Elektrochemische detector: 50 - 130 euro. Gebruikt een platina elektrode en een zuur dat een elektrische stroom opwekt in aanwezigheid van CO.
  • Halfgeleiderdetector: 75 - 150 euro. Ze zijn zeldzamer dan andere types en bevatten een halfgeleider van een metaaloxide zoals tindioxide, die in aanwezigheid van CO van elektrische weerstand verandert en een alarm geeft.

Kosten voor de vervanging van rook- en CO-detectoren

De kosten voor het vervangen van rook- en CO-detectoren variëren van 10 tot 165 euro per nieuw apparaat. Als je een hoofdaannemer inhuurt om het apparaat te vervangen, bedragen de kosten 80 tot 120 euro per uur. Als je een aangesloten alarmsysteem hebt, moet je op dit moment ook de detectoren vervangen om ervoor te zorgen dat hun componenten compatibel zijn.

Kosten voor rook- en CO-detectoren

De kosten van een gecombineerde rook- en CO-melder beginnen bij 35 euro voor een basisapparaat. Een combinatiedetector met internetverbinding en intelligente functies kost ongeveer 120 euro. Er zijn aanzienlijke kwantumkortingen voor alle combinatiedetectoren.

Kostenfactoren voor rook- en CO-detectoren

De intelligentie van het systeem is een van de belangrijkste kostenfactoren bij rook- en CO-melders. Een systeem van goede kwaliteit kan onderscheid maken tussen langzaam en snel brandende branden en biedt een grotere nauwkeurigheid bij het lokaliseren van de brand. Ze kunnen ook telefonisch alarm slaan om jou op de hoogte te brengen van een brand wanneer jij niet thuis bent. Andere kenmerken die de kosten van rook- en CO-detectoren opdrijven, zijn de mogelijkheid om het alarm op afstand uit te schakelen.

Zelf rook- en CO-melders installeren vs. een vakman inhuren

Het installeren van een enkele rook- of CO-melder moet niet al te moeilijk zijn voor iemand met elementaire doe-het-zelf-vaardigheden. De grootste uitdaging is om de detector in een ruimte te plaatsen waar hij snel rook en CO kan detecteren. Een volledige installatie moet worden uitgevoerd door een vakman, vooral als het gaat om de elektrische bedrading.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus