Kosten van de gevel stuccen

Werkstappen voor het bepleisteren van een gevel

Een gevel bepleisteren is veel werk, maar niet bijzonder ingewikkeld. Daarom kan jij met de in dit artikel genoemde vierkante meter prijzen rekenen voor een eenvoudige buitengevelbepleistering inclusief schilderwerk van een eenkleurige eerste laag en hoef je geen verrassingen te verwachten. Voor jouw buitengevel geldt dat een gevel uiterlijk om de tien jaar opnieuw geschilderd moet worden. Je kunt dit proces dan combineren met een gevelrenovatie als dat nodig is na een decennium in jouw pand door schade.

Zo worden de kosten opgemaakt

Posten  Kosten per vierkante meter  50 m² pleister- en schilderwerk
Rolsteiger  -  120 € - 300 €
Gips  5 € - 15 €  250 € - 750 €
Verwijderen van oud pleisterwerk 10 € - 15 €  500 € - 750 €
Pleisterwerk  25 € - 80 €  1.250 € - 4.000 €
Kleur  2 € - 5 €  100 € - 250 €
Verf  9 € - 12 € 450 € - 600 €
Totaal   53,40 € - 133 €   2.670 € - 6.650 €
gevel stuccen

Wat kost het pleisteren van een gevel?

Als jij je heeft afgevraagd wat het kost om jouw gevel te laten bepleisteren, is het antwoord simpel gezegd: tussen de 53,40 en 133 euro per vierkante meter. Wij hebben een gemiddelde kostprijs berekend van 2.670 tot 6.650 euro voor het bepleisteren en schilderen van een gevel van 50 vierkante meter.

Mobiele steigers

Voor werkzaamheden aan de buitengevel van huizen zijn altijd steigers nodig. In plaats van een steigerbouwer een vaste steiger te laten plaatsen, volstaat meestal een eenvoudige rolsteiger. Een mobiele steiger huren kost tussen 120 en 300 euro. Deze kosten worden eenmalig gemaakt en zijn onafhankelijk van de grootte van de te bepleisteren gevel: of het nu gaat om 10 vierkante meter, 50, 100 of meer: de kosten voor de rolsteiger variëren slechts sporadisch of bij bijzonder lange gevelwerken.

Kosten van alleen het bepleisteren van de gevel

Voor het zuiver pleisteren van een gevel kan je rekenen op kosten van 5 tot 15 euro voor het pleisterwerk. Als jouw gevel al een keer gepleisterd is en jij wilt het oude pleisterwerk laten verwijderen, maak je voor deze werkstap kosten tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. In totaal kun je voor een huis dat al gepleisterd is rekenen op 25 tot 80 euro per vierkante meter, en voor nieuw pleisterwerk op 5 tot 10 euro per vierkante meter.

Schilderen van de nieuwe gevel

Na het bepleisteren van jouw gevel wil je waarschijnlijk een nieuwe verflaag in de kleuren van jouw keuze. Na het pleisteren moet jij ongeveer een dag droogtijd per millimeter pleisterlaag in acht nemen voordat jouw nieuwe gevel in kleur kan worden geschilderd. Als het zover is, betaal je tussen 2 en 5 euro per vierkante meter voor de verf als jij kiest voor standaardkleuren en populaire tinten. Voor extravagante kleuren, combinaties van verschillende kleuren of ongebruikelijke patronen, letters of symbolen kan de prijs aanzienlijk variëren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de arbeidstijd: een schilderbeurt in één kleur kost jou ongeveer 9 tot 12 euro per vierkante meter. Alles wat ingewikkelder is, drijft natuurlijk de kosten op. Al met al kan jij verwachten tussen de 11 en 17 euro per vierkante meter te betalen voor schilderwerk en kleur.

Professionals van Zoofy willen jouw gevel bepleisteren

Bij Zoofy ben je zeker aan het juiste adres om je gevel te laten bepleisteren. Op ons platform vind je tal van vaklui en hun gespecialiseerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in allerlei werkzaamheden rondom huis, tuin en transport. Voor jouw buitengevel zijn er ook deskundigen aanwezig die jouw gevel bepleisteren en overschilderen. Upload gewoon jouw klus naar Zoofy en wij brengen jou in contact met de juiste expert voor jou en jouw huisgevel. Zodra jij een vrijblijvende offerte heeft ontvangen en de kostenraming heeft geaccepteerd, kan jij afspraken maken en binnenkort uitkijken naar jouw glanzende nieuwe en mooie buitengevel.

Top Stukadoors

Ramesh
Ramesh Stukadoor
/5 - 104 Reviews
Damme
144 jobs done
Stukadoor

Hallo, ik werk al jaren als stukadoor en schilder. Alle oppervlakte kan ik glad krijgen.

Super blij mee! Ramesh heeft het werk perfect uitgevoerd en was ook super aardig. Echt een topper

Boek een klus
Viktor
Viktor Stukadoor
5/5 - 156 Reviews
Zele
273 jobs done
Stukadoor

Klant tevredenheid is het belangrijkste bij mij, ik stuc muren, plafonds, schilder huizen en alles wat er bij komt.

Uitstekend communicatief. Belt zelf en komt afspraken na. Stelt zelfs eerder tijdstip voor wanneer dat uitkomt. Net werk. Thumbs up!

Boek een klus