Kosten voor de aanleg van een gasaansluiting

Denk je erover jouw oude oliestookinstallatie weg te doen en over te schakelen op gasverwarming, maar weet je niet zeker hoeveel een gasaansluiting kan kosten? Dan zal dit artikel jou de antwoorden geven die jij zoekt. Wij geven jou een overzicht van waar jij op moet letten bij een gasaansluiting. Wij vermelden ook de kosten en gaan gedetailleerd in op de werkzaamheden. Zo kan je gemakkelijker beslissen of een gasaansluiting voor jou de moeite waard is of dat je de kosten beter kunt besparen.

Waarom het de moeite waard kan zijn om een gasaansluiting te laten installeren:

Voordat we dieper ingaan op de kosten van een gasaansluiting, volgt hier een overzicht van de voordelen die een gasaansluiting kan opleveren. Gas is nu een van de meest gebruikte brandstoffen. Meer dan 50 procent van alle nieuwe gebouwen wordt rechtstreeks van gas voorzien. Daarom zijn er bijna overal aanvoerlijnen. Het grootste voordeel van gas is de lage prijs. Met maximaal 6,5 cent per kilowattuur is gas in vergelijking een van de goedkoopste verwarmingsmethoden. Koken op een gasfornuis is ook goedkoper dan op een elektrisch fornuis. Bovendien kan je met gas de warmte nauwkeuriger regelen en zo het eten perfect bereiden. Gas bespaart ook ruimte in huis. In tegenstelling tot bijvoorbeeld stookolie hoeft de brandstof niet te worden opgeslagen, omdat het gas rechtstreeks uit de pijpleiding komt. Dus je wint als het ware een hele kamer in huis door de overstap.

Zo zijn de gasaansluitkosten samengesteld

Gasaansluiting     Kosten
Aansluiting inclusief gasleiding 982 €
Installatie en inbedrijfstelling van de meter  83,30 €
Pijpen leggen 895 €
Totaal  1.960,30 €
Gasaansluiting laten aanleggen

Laat een gasaansluiting aanleggen: Totale kosten

Hoeveel een gasaansluiting kan kosten hangt sterk af van de vraag of er een gasleiding in de buurt van jouw huis loopt en of de leidingen in het huis al aan de moderne normen voldoen. Als de dichtstbijzijnde gasleiding ver weg is, wordt de aansluiting met elke meter duurder. Voor de aansluiting zelf moet je echter minstens 982 euro betalen, ongeacht de afstand tot de gasleiding en de staat van jouw eigen leidingen. De aanleg van de leidingen in het huis kan ook variëren, afhankelijk van hun toestand. Het hangt ook af van het aantal te plaatsen gasaansluitingen. In sommige gevallen zal ook de schoorsteen moeten worden aangepast. Je moet minstens 895 euro begroten voor het leggen van de leidingen in het huis. Voor de installatie van de meter en de ingebruikname die daarbij plaatsvindt, geldt meestal een vast tarief van 83,30 euro. Er mag hier niet te veel variatie zijn. Je kunt dus verwachten dat je in totaal minstens 1.960,30 euro uitgeeft.

Kosten voor het leggen van een gasleiding

Als jouw huis verder van een gasleiding verwijderd is dan normaal, moet je een toeslag betalen. Jij betaalt 982 euro voor de gasaansluiting. Dit omvat meestal 30 meter gasleiding. Dus als jouw huis 30 meter of minder verwijderd is van de dichtstbijzijnde openbare gasleiding, is de meegeleverde leiding voldoende voor jouw aansluiting. Als het meer dan 30 meter is van jouw huis naar de gasleiding, moet jij 15 euro per meter extra betalen. Je moet er sowieso rekening mee houden dat jij minstens 982 euro moet betalen, zelfs als jouw huis minder dan 30 meter van de dichtstbijzijnde gasleiding ligt.

Kosten voor gasleiding en gasaansluiting

Er moeten ook leidingen in het huis worden gelegd. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de vraag of er al leidingen in jouw huis liggen en waar de gasaansluitingen moeten komen. Als er extra leidingen naar het stopcontact moeten worden aangelegd, komen daar nog kosten bij. De schoorsteen moet wellicht ook worden aangepast als in de toekomst gas voor verwarming wordt gebruikt. Niet alle schoorstenen zijn rechtstreeks uitgerust voor warmteterugwinning en lage rookgastemperaturen en moeten dienovereenkomstig worden aangepast. Je moet minstens 895 euro begroten voor het leggen van de buizen en eventuele aanpassingen. De installatie en inbedrijfstelling van de meters zou een vast bedrag van ongeveer 83,30 euro moeten kosten. Samen kosten de werkzaamheden in jouw huis jij dus minstens 978,30 euro.

Laat nu een gasaansluiting aanleggen met Zoofy!

Nu heb je alle belangrijke informatie die jij nodig hebt om de kosten van de gasaansluiting in jouw woning te schatten. Je moet weten hoe ver de dichtstbijzijnde gasleiding is en hoe de leidingen in jouw huis zijn. Als jij nu op basis van deze kennis heeft besloten tot een gasaansluiting, maak dan nu een bestelling aan op Zoofy en upload vervolgens jouw offerte. Wij brengen jou in contact met een vakman die ervoor zorgt dat jouw gasaansluiting wordt geïnstalleerd en alle leidingen naar behoren worden aangelegd. Jij ontvangt van ons zo snel mogelijk een individuele offerte, zodat jij binnenkort kunt verwarmen en koken op gas.

Top Cv-monteurs

Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus
Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus