Kosten voor gevelrenovatie

In dit artikel leggen we uit wat jouw gevelrenovatie kan kosten. Wij berekenen duidelijk de kosten voor een gevelrenovatie voor jou aan de hand van een concreet voorbeeld, maar geven jou ook berekende vierkante meter prijzen, zodat je je kunt aanpassen aan de werkelijke kosten die voor jou gemaakt worden voor jouw individuele klus.

Drie soorten gevelrenovatie

Een gevelrenovatie is qua kosten niet zo eenvoudig te berekenen als wanneer jij jouw gevel volledig opnieuw zou willen laten bepleisteren. De werkelijke kosten van een gevelrenovatie zijn afhankelijk van de werkzaamheden. In dit artikel over gevelrenovatie hebben we besloten drie verschillende werkstappen per vierkante meter te berekenen: Allereerst is er de renovatie met plamuren, de renovatie met een nieuwe pleisterlaag en het volledig opnieuw schilderen van jouw buitengevel. Als je een kant van jouw huis wilt renoveren, hoef je niet de volledige 50 vierkante meter te laten vullen, bepleisteren en schilderen. Het kan voldoende zijn om 15 vierkante meter te vullen, op 5 vierkante meter een nieuwe pleisterlaag aan te brengen en vervolgens de hele gevel opnieuw te laten schilderen. Aangezien de vierkante meter cijfers voor elk onderdeel van de gevelrenovatie afzonderlijk kunnen variëren, afhankelijk van de schade aan jouw gevel, verwijzen wij jou naar de kolom "Kosten per vierkante meter" voor concrete prijzen en berekenen wij jouw gevelrenovatiekosten dienovereenkomstig.

Zo worden de kosten opgemaakt

Posten  Kosten per vierkante meter Kosten gevelrenovatie
Rolsteiger  -  120 € - 300 €
Gips  5 € - 15 €  50 € - 150 €
Verwijderen van oud pleisterwerk 10 € - 15 € 100 € - 150 €
Pleisterwerk  25 € - 80 €  100 € – 320 €
Totaal  37 € - 92 €   370 € - 920 €
Posten Kosten per vierkante meter Kosten gevelrenovatie
Vulling  1 € - 2 €  10 € - 20 €
Vullen 5 € - 10 €  50 € - 100 €
Totaal  6 € - 12 €   60 € - 120 €
Posten   Kosten per vierkante meter Kosten gevelrenovatie
Het reinigen van de gevel  10 € - 25 €  500 € – 750 €
Kleur  2 € - 5 €  100 € - 250 €
Verf  9 € - 12 € 450 € - 600 €
Totaal  21 € - 32 €   1.050 € - 1.600 €
gevelrenovatie kosten

Dit zijn de totale kosten van de gevelrenovatie

Een gevelrenovatie kost jou in totaal tussen de 64 en 132 euro per vierkante meter. Hiervan is tussen 32 en 92 euro per vierkante meter voor het stukadoren, inclusief de huur en het transport voor de rolsteigers. Als je het pleisterwerk wilt laten vernieuwen, kost de gevelrenovatie tussen de 6 en 12 euro per vierkante meter, en wordt er tussen de 21 en 32 euro uitgegeven aan het schoonmaken en opnieuw schilderen van de gevel. Als je tien vierkante meter wilt laten bepleisteren en plamuren en een complete zijkant van het huis van 50 vierkante meter wilt laten schoonmaken en opnieuw wilt laten schilderen, zullen de totale kosten tussen de 1.480 en 2.640 euro liggen.

Kosten voor het bepleisteren van de gevel

Voor de pleisterstap maak jij kosten tussen 37 en 92 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de eenmalige vergoeding voor de rolsteiger, die niet in verhouding staat tot het aantal vierkante meters. Als we de rolsteigers van de factuur halen, kan jij rekenen op kosten tussen de 40 en 110 euro per vierkante meter gevel. Voor het pleisterwerk rekenen we tussen 5 en 15 euro per vierkante meter, voor het verwijderen van het oude pleisterwerk tussen 10 en 15 euro. De nieuwe bepleistering van de gevel kost tussen de 25 en 80 euro per vierkante meter. Je kunt de rolsteiger huren voor 120 tot 300 euro. Wij laten het buiten beschouwing bij de berekeningen voor vullen en schilderen omdat het maar één keer gehuurd en betaald hoeft te worden.

De kosten van vulwerkzaamheden aan de gevel

Vulwerkzaamheden aan de buitengevel zijn relatief eenvoudig en kunnen snel door jouw specialist worden uitgevoerd. Je moet rekenen op een tot twee euro per vierkante meter voor plamuur, en op 5 tot 10 euro per vierkante meter voor het plamuurwerk zelf, afhankelijk van het uurtarief van jouw schildersbedrijf. Al met al kan jij 6 tot 12 euro per vierkante meter begroten voor nieuw te vullen oppervlakken.

De kosten voor het opnieuw schilderen van de buitengevel

Zelfs als jouw gevelrenovatie zich beperkt tot een klein, beschadigd deel van jouw buitengevel, is het raadzaam om daarna de hele gevel opnieuw te laten schilderen, want alleen dan ziet het er over het hele oppervlak als nieuw uit en zijn de gerepareerde delen niet meer met het blote oog zichtbaar. Laat daarom voor een reparatie van 10 vierkante meter idealiter een complete zijkant van het huis, zo niet het hele huis, opnieuw schilderen. Als jouw gevel opnieuw wordt geschilderd, moet je rekenen op 10 tot 25 euro per vierkante meter voor het reinigen van de gevel. De verf kost tussen de 2 en 5 euro per vierkante meter, hoewel dit omhoog kan gaan voor ongebruikelijke kleuren. Voor schilderwerk kan je rekenen op een bedrag tussen 9 en 12 euro per vierkante meter, zodat je uiteindelijk uitkomt op een totaalbedrag tussen 21 en 32 euro per vierkante meter.

Gebruik Zoofy voor jouw gevelrenovatie

Ben jij van plan jouw gevel te renoveren? Geweldig! Op Zoofy bieden talloze vaklui hun diensten aan. Of het nu gaat om een gevelrenovatie, een prefabwoning of een aanbouw: hier vind je de juiste expert voor jouw wensen! Voor jouw gevelrenovatie hoeft je alleen maar jouw klus te uploaden, deze aan ons te beschrijven en wij brengen jou vervolgens in contact met een expert die jouw klus en jouw gevel graag op zich neemt.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus