Kosten voor het egaliseren van de vloer

Egaliseer de vloer: Noodzakelijke voorbereidende werkzaamheden

Over het algemeen is bij het egaliseren van een vloer het egalisatiemiddel het duurste onderdeel. Het is daarom belangrijk om de vloer eerst zorgvuldig voor te bereiden, zodat grotere depressies niet te veel egalisatiemiddel opslokken. Maak de vloer vooraf grondig schoon en vrij van uitstekende spijkers en schroeven. Planken moeten stevig worden vastgeschroefd, plinten gedemonteerd. Voor grotere depressies kan jij de vloer egaliseren met kunstharsvuller of cement. Desgewenst kan de vakman die jij vertrouwt dit natuurlijk voor jou doen. Wanneer jij jouw Zoofy bestelling naar ons opstuurt, kan je hier aangeven of er nog actie moet worden ondernomen. Wil je ook vloeren laten leggen? Je mag dat ook aan ons voorleggen.

Zo worden de kosten opgemaakt

In het volgende voorbeeld gaan we uit van een vloer zonder significante depressies. De prijs per vierkante meter wordt berekend door een gemiddelde aanpassing van de vloer van vijf millimeter, dus een halve centimeter. In de volgende tabel berekenen we ook de prijs voor een voorbeeldflat met 70 vierkante meter.
Materiaal Prijs per vierkante meter Vlak van 70 vierkante meter woning
Netten  2 € - 4 €  140 € – 280 €
Egalisatiemiddel  15 € - 30 €  1.050 € - 2.100 €
Totaal  17 € - 34 €  1.190 € - 2.380 €
Prijs per vierkante meter Woning van 70 vierkante meter
Gieten  3 € - 6 €  210 € - 420 €
Slijpen  1 € - 2 €  70 € - 140 €
Totaal  4 € - 8 €  280 € - 460 €
vloer egaliseren

Egaliseer de vloer: Dit zijn de totale kosten

In een flat van 70 vierkante meter kosten netten en egalisatiemiddel met een gemiddelde nivellering van 5 millimeter tussen 1.190 en 2.380 euro. Deze bedragen ongeveer 140 tot 280 euro voor de netten. Tussen de 1.050 en 2.100 euro wordt besteed aan het egaliseren. Maar het vakmanschap moet ook betaald worden. De totale kosten liggen tussen vier en acht euro per vierkante meter, en tussen 280 en 460 euro voor een appartement van 70 vierkante meter. In totaal betekent dit een prijs per vierkante meter tussen 21 en 36 euro; de hele voorbeeldflat genereert kosten tussen 1.470 en 2.840 euro voor het egaliseren van de vloer.

Materiaalkosten voor de rechte vloer

Het duurste wat je moet betalen als jij jouw vloer wilt laten egaliseren is het egalisatiemiddel. Deze dunne vloeibare verbinding is geschikt voor laagdiktes van één tot 30 millimeter. In principe kan je rekenen op een bedrag tussen 3 en 6 euro per millimeter dikte per vierkante meter. Voor een gemiddelde egalisatielaag van 5 millimeter moet jij tussen de 15 en 30 euro betalen. Ter vergelijking: een soortgelijke laag dekvloer kost tussen een kwart en een derde van het egalisatiemiddel. Dan zijn er nog de netten die vooraf moeten worden uitgezet. Jouw vakman brengt natuurlijk netten mee voor een te egaliseren vloer en reken je het gebruikte materiaal aan: deze netten kosten tussen de twee en vier euro per vierkante meter.

Arbeidskosten voor gieten en schuren

Het door een professionele vakman uit te voeren werk is vrij goedkoop in vergelijking met het dure egalisatiemiddel. Je kunt rekenen met kosten van drie tot zes euro per vierkante meter voor het gieten. Dit betekent dat voor een flat van 70 vierkante meter de kosten voor bewatering tussen de 210 en 420 euro bedragen. Tot slot moet jouw nieuwe, rechte vloer worden geschuurd. Schuren kost meestal tussen de één en twee euro. Dit brengt de totale arbeidskosten op vier tot acht euro per vierkante meter.

Laat jouw vloer egaliseren: Met Zoofy

Zodra jouw vloer is geëgaliseerd, is het belangrijk dat jij je strikt houdt aan de wachttijden om erop te lopen. De vloer moet precies recht zijn. Aan het einde van het handwerk zal de expert van jouw keuze in jouw bijzijn met een richtlat controleren of de vloer waterpas is. Je kunt dit zelf herhalen, zelfs na de wachttijd, en zo uzelf overtuigen van het resultaat. Daarna kun je de vloer laten plaatsen. Of het nu gaat om een nieuwe vloerbedekking of om het egaliseren van een vloer met dekvloer en egalisatiemiddel: bij Zoofy vind je een geschikt gespecialiseerd bedrijf dat jouw opdracht graag verzorgt.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus