Kosten voor het plaatsen of vervangen van terrasdeuren?

Terrasdeur installatiekosten

Kosten voor het plaatsen en vervangen van terrasdeuren

Gemiddelde kosten 2.500 €
Maximale kosten 10.000 €
Lage kosten 1.200 €

Terrasdeur prijzen

Bij het plaatsen of vervangen van jouw patiodeur kost de deur meestal tussen de 400 en 5.000 euro. Standaard terrasdeuren zijn 2 meter hoog en de basisopties zijn 182 centimeter breed. Veel mensen geven de voorkeur aan grotere deuren van 244 of 275 centimeter hoog, terwijl voor grotere openingen breedtes tussen 244 en 305 centimeter nodig zijn. Afhankelijk van de materialen, die variëren van vinyl tot hout, verwacht je het volgende te betalen:
Type frame Gemiddelde kosten Grotere maten
Vinyl 300 € - 800 € 800 € - 1.200 €
Aluminium 600 € - 1.000 € 1.000 € - 2.000 €
Glasvezel 800 € - 1.800 € 1.800 € - 3.500 €
Hout 1.500 € - 2.500 € 2.500 € - 5.000 €
Het soort glas is ook van invloed op de totale kosten van de deur. Aangepaste opties zoals slagvast glas om stormen te weerstaan, decoratief glas, ingebouwde jaloezieën en ingebouwde roosters verhogen de kosten van terrasdeuren met 10 tot 30%. Patiodeuren zijn verkrijgbaar bij de meeste grote bouwmarkten en rechtstreeks bij de fabrikant. Als je een vakman inhuurt, zijn deuren, materialen en glas in de projectofferte inbegrepen.

Schuifdeuren

Een openslaande terrasdeur kost tussen de 1.000 en 2.600 euro. Deze optie kan van links naar rechts of omgekeerd worden opengeschoven (meerschuiven) en is bijzonder voordelig voor ruimtes met weinig ruimte rond de opening. Afhankelijk van de benodigde ruimte variëren de mogelijkheden van twee tot vier glaspanelen.
2-panelen 300 € - 1.500 €
3-panelen 700 € - 3.000 €
4-panelen 2.000 € - 5.000 €

Franse deuren

Franse terrasdeuren kosten tussen 500 euro voor budgetopties en 4.000 euro voor grote, geprefabriceerde of op maat gemaakte alternatieven. Ze zwaaien in het midden open en zwaaien aan beide zijden naar binnen of naar buiten om binnen en buiten met elkaar te verbinden. Te grote modellen vereisen ofwel op maat gemaakte deuren of extra glazen panelen in de opening die niet openzwaaien.

Telescoopdeur

Telescopische terrasdeuren kosten tussen 1.500 en 5.000 euro, of meer in sommige gevallen. Zij bestaan uit drie of meer panelen die langs elkaar schuiven, waardoor de opening tussen binnen en buiten groter wordt. Het ontbreken van een enkel, vast paneel betekent ook meer flexibiliteit om de terrasdeur aan beide zijden te openen.

Vouwdeuren

Vouw- of accordeondeuren zijn de duurste optie en kosten tussen 3.000 en 10.000 euro. Zij maken de breedste opening mogelijk en kunnen aan één of beide zijden tegen de muur worden geklapt. Reken op een prijs tussen 5.000 en 9.000 euro per vierkante meter.

Anderson terrasdeuren

"Andersen Windows and Doors" verkoopt openslaande, scharnierende en schuivende terrasdeuren in verschillende materialen, waaronder hout, composiet, vinyl en aluminium. Ze zijn te koop in grote winkels en kosten meestal tussen de 1.500 en 3.500 euro.

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een terrasdeur

Een vakman inhuren voor de installatie kost in de meeste gevallen tussen de 400 en 1.400 euro. Het totale bedrag omvat het opmeten en voorbereiden van de opening, het op maat zagen van de deur, het inrichten van de bouwplaats en de eigenlijke installatie. De verwijdering van afval en ander puin is meestal in de prijs inbegrepen. De meeste aannemers beginnen het project met het opmeten van het terrein en het opstellen van een kostenraming. De omstandigheden en de omvang van het project zijn bepalend voor de te bestellen opties en materialen. Verschillende factoren kunnen de installatiekosten beïnvloeden. Gevoelige of aangepaste materialen kosten niet alleen meer, maar vergen ook extra arbeid. Ongunstige terreinomstandigheden kunnen extra arbeid vergen. Voorgehangen deuren zijn duurder, maar verlagen de prijs.

Kosten voor de omwisseling

De wens om verbeteringen aan te brengen of de noodzaak om schade te herstellen kan je ertoe brengen te overwegen jouw bestaande terrasdeur geheel of gedeeltelijk te vervangen. Begin met het bepalen van de omvang van het probleem en de te vervangen onderdelen. Alle hieronder vermelde kosten zijn inclusief een prijs van 100 tot 300 euro voor de verwijdering van afval en bestaande materialen, die gewoonlijk als onderdeel van de totale vervangingskosten worden opgegeven.

Volledige deur

Jouw hele deur vervangen kost tussen de 600 en 5.000 euro inclusief arbeid, afhankelijk van de stijl en grootte van de ingang. Een vakman kan wellicht om het bestaande kozijn en de opening heen werken, waardoor de arbeids- en materiaalkosten lager uitvallen.

Glas

Het vervangen van het glas in jouw terrasdeur kost tussen de 150 en 1.000 euro. Deze prijs is inclusief het arbeidsloon, dat tussen de 150 en 300 euro per project bedraagt. De meeste standaardopties hebben Low-E glas (=lage warmtestraling), dat de opening isoleert en voorkomt dat schadelijke UV-stralen het huis binnenkomen.
Enkele schijf 150 € - 300 €
Low-E (lage uitstoot) 250 € - 450 €
Energiezuinig 350 € - 600 €
Gehard 400 € - 600 €
Orkaanbestendig 700 € - 1.500 €

Schuifpaneel

Het vervangen van een enkel schuifpaneel van jouw terrasdeur kost in de meeste gevallen tussen de 450 en 700 euro. Deze prijs omvat zowel de arbeid als de verwijdering van jouw bestaande, kapotte of onbruikbare paneel. Zodra je meer dan één paneel in een deur met drie of vier panelen vervangt, kan de installatie van een volledig nieuwe deur een betere return on investment (ROI) opleveren.

Rollen

Jouw deurrol vervangen kost tussen 20 euro en 40 euro voor het onderdeel zelf. De meeste producten worden geleverd met een installatiekit en gedetailleerde instructies, zodat je de klus zelf kunt klaren. Professioneel werk komt daar nog eens 75 tot 130 euro bij, zodat de totale projectkosten tussen 95 en 170 euro liggen.

Deurrollen

Het vervangen van jouw deurrol kost tussen € 20 en € 40 voor het onderdeel zelf. De meeste producten worden geleverd met een installatiekit en gedetailleerde instructies, zodat je het werk zelf kunt doen. Professioneel werk kost nog eens 75 tot 130 euro, zodat de totale kosten van het project tussen 95 en 170 euro liggen.

Knop

De meeste knoppen en handgrepen voor terrasdeuren kosten tussen 40 en 100 euro. Professioneel werk kan 75 tot 150 euro extra kosten. De totale kosten voor het vervangen van jouw knop liggen tussen 120 en 250 euro, met extra kosten afhankelijk van het sluitmechanisme.

Schermdeuren, isolatie en andere factoren

Naast arbeids- en materiaalkosten kunnen ook andere factoren de totale kosten van jouw terrasdeurinstallatie of vervangingsproject beïnvloeden:
  • Schermdeuren: 100 € - 250 €. Houdt insecten buiten terwijl de lucht het huis binnenstroomt. Vergelijk de kosten van een hordeur met die van minder dure rolhordeuren.
  • Extra isolatie: 300 € - 600 €. Helpt de energierekening te verlagen.
  • Beveiliging: 30 € - 300 €. Tweepuntsloten of vergrendelingssystemen.
Andere kostenfactoren zijn minder precies en vergelijkbaar met het plaatsen van buitendeuren. Deze omvatten de moeilijke toegankelijkheid, het hergebruik van een deel van het oude kozijn indien mogelijk, de behandeling en het schilderen van houten deuren, en eventuele structurele problemen in verband met de deuropening.

Kosten voor het vervangen van oprolbare horren voor veranda en terras

Intrekbare modellen voor het terras zijn er in twee hoofdvariëteiten. De eerste heeft een zacht frame dat je kunt sluiten met een rits. De kosten van een dergelijke terrasoverdekking variëren van 45 tot 65 euro per vierkante meter, op voorwaarde dat je al een terras- of verandavloer en -overkapping hebt. Voor andere stijlen met een vast frame dat jij omhoog en omlaag kunt trekken, of gemotoriseerde opties, kan jij rekenen op een prijs van 400 euro per eenheid. Patchen kan dienen als tijdelijke oplossing voor gescheurd of beschadigd gaas. Vervanging is echter vaak de beste manier om het materiaal in zijn beste staat te houden. De installatie voor deze dienst varieert van 50 tot 75 euro per uur en kan een uur of meerdere uren in beslag nemen, afhankelijk van de grootte en het aantal mazen.

Zelf doen vs. een vakman inschakelen

Het installeren of vervangen van elementen van jouw terrasdeur is een nauwkeurig proces met weinig ruimte voor fouten. De grootste kostenpost is de deur zelf. Maar afhankelijk van de staat van de opening kan een aanzienlijke hoeveelheid werk nodig zijn die de kosten van professionele hulp kan overstijgen. Als de opening naar jouw buitenruimte nog niet is gemaakt, is het inhuren van een vakman essentieel. Structurele gevolgen en ervoor zorgen dat er geen kabels of leidingen worden beschadigd zijn belangrijke aandachtspunten. Voor het simpelweg vervangen van knoppen of sloten is misschien geen professional nodig, afhankelijk van jouw vaardigheidsniveau. Het zelf installeren of vervangen van een terrasdeur duurt ook veel langer dan werken met een aannemer die het project in slechts drie uur kan voltooien. De omvang van de klus zal bepalen of het inhuren van een professionele deurinstallateur zinvol is voor jouw project, hoewel het in de meeste gevallen sterk wordt aanbevolen.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus