Nieuwe verwarming: Prijzen in een oogopslag

Nieuwe verwarming: prijzen uitgelegd

Als jij jouw verwarmingssysteem rondom wilt vernieuwen, zijn er twee verschillende soorten verwarmingsprijzen die op jouw pad komen. Ten eerste is er de prijs van het nieuwe verwarmingssysteem die jij koopt, en ten tweede zijn er de ambachtelijke kosten die de installateur zal opgeven voor vervanging en installatie. Als jij een gespecialiseerd installatiebedrijf inschakelt, brengt de expert van jouw keuze uiteraard het nieuwe verwarmingssysteem mee en brengt hij jou de kosten daarvan in rekening, evenals de demontage en afvoer van het oude verwarmingssysteem en de arbeids- en reiskosten.

Dit is hoe de verwarmingsprijzen tot stand komen

Type verwarming  Kosten Prijs nieuw verwarmingssysteem
Micro warmte-krachtkoppelingseenheid  20.000 € - 40.000 €  15.000 € - 30.000 €
Gasverwarming  6.000 € - 12.000 €  5.000 € - 10.000 €
Condensatieketel  4.000 €  - 9.000 €  3.000 € - 6.500 €
Bodemwarmtepompen  7.500 € - 20.000 €  5.500 € - 13.000 €
Thermische zonne-energie (ideaal in combinatie met een grondwarmtepomp)  20.000 € - 40.000 €  10.000 € - 20.000 €
verwarming vervangen  

Dit is de prijs voor het nieuwe verwarmingssysteem

De in de tabel vermelde prijzen zijn prijsmarges die jou niet kunnen beloven dat het nieuwe verwarmingssysteem qua kosten precies binnen dit bereik zal liggen, maar je kunt wel ongeveer schatten welke prijsmaten jij voor een nieuw verwarmingssysteem moet verwachten. Zie de gunstigste cijfers als de minimale investering die jij moet doen voor een nieuw verwarmingssysteem. De individuele installatie van jouw nieuwe verwarmingssysteem hangt af van het merk, het model, de grootte van het huis en de werkelijke hoeveelheid werk.

Prijs van een micro-WKK

Een micro-WKK is een zogenaamde micro-warmtekrachtkoppelingseenheid. Je kunt er een kopen voor meer dan 15.000 euro en deze in jouw woning laten installeren. Dit type verwarming is echter vooral zinvol voor gebouwen die ten minste 6.000 uur, maar bij voorkeur 8.500 uur of meer per jaar worden verwarmd. Voor huisdieren die warmte nodig hebben, eigendommen in bijzonder koude gebieden of flatgebouwen kan een micro-WKK de moeite waard zijn om aan te schaffen.

Prijzen voor gasverwarming

Je kunt een goedkope nieuwe gasverwarming krijgen vanaf ongeveer 5.000 euro. Het is echter verplicht om een gasverwarmingssysteem aan te vullen met hernieuwbare energie. Daarom raden wij jou aan jouw nieuwe gasverwarmingssysteem te verwarmen met biogas. Zo zit je aan de veilige kant, zowel qua prijs als qua milieu.

De nieuwe condensatieketel

Als je wilt verwarmen met warm water, hebt je een condensatieketel nodig. De prijs van een nieuwe condensatieketel ligt tussen de 3.000 en 6.500 euro. De installatie kost tussen de 1.000 en 2.500 euro.

Milieuvriendelijke thermische zonne-energie

Je kent ongetwijfeld de zonnecellen op het dak, die een milieuvriendelijke elektriciteitsopwekking mogelijk maken. Maar zonnecellen kunnen veel meer: met thermische zonne-energie kun je de energie van de zon gebruiken om warmte op te wekken. Als je een verwarmingssysteem met thermische zonne-energie koopt, kost dat minstens 10.000 euro, inclusief de aansluiting, omdat het op het dak van het huis wordt geïnstalleerd. Er worden structurele maatregelen genomen: Zorg er dus voor dat jij controleert of jouw woning op de monumentenlijst staat.

Variabele kosten voor warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Enerzijds zijn er de luchtwarmtepompen, die zowel als lucht-water warmtepomp als als lucht-lucht warmtepomp kunnen verwarmen. Je kunt zo'n luchtwarmtepomp kopen voor 5.000 tot 10.000 euro. In de winter moeten deze warmtepompen echter worden verwarmd, wat meestal gebeurt met elektriciteit en dus zeer kostenintensief kan zijn. Met een grondwarmtepomp daarentegen is het niet nodig om elektriciteit te gebruiken voor verwarming en kan jij dit verwarmingssysteem combineren met thermische zonne-energie. Als je kiest voor warmtepompen met bodemcollectoren, aardwarmtepompen met bodemsondes of grondwaterwarmtepompen, kan je rekenen op een minimale investering van 6.000 tot 10.000 euro voor de aanschaf en minimaal 2.000 euro voor de installatie.

Gebruik Zoofy voor nieuwe verwarmingssystemen

Met dit overzicht van mogelijke aankoop- en installatiekosten heb je de eerste stap gezet op weg naar een nieuwe verwarmingsinstallatie. Je kunt individuele prijzen voor jouw nieuwe verwarmingssysteem aanvragen bij een expert van jouw keuze. Zoofy biedt jou een speciale service: jij beschrijft jouw opdracht en wat er moet gebeuren, en wij zoeken voor jou het ideale installatiebedrijf. Jij krijgt het beste advies en informatie en vervolgens het ideale nieuwe verwarmingssysteem. Begin vandaag nog en upload jouw bestelling naar ons!

Top Cv-monteurs

Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus
Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus