Plafond schilderen

132keer aangevraagd

Hij voorziet jouw plafond van een nieuwe laag verf. De prijs is inclusief arbeid, BTW en standaard muurverf. Let op: Als het plafond in slechte staat is, nog niet is afgewerkt of meerdere lagen nodig heeft, kan de schilder extra kosten in rekening brengen.

Top Schilders

Jonas
Jonas Schilder
5/5 - 16 Reviews
Köln
23 jobs done
Schilderen van buitenmuren, schilderen van deuren, schilderen van muren

Hallo, zoek jij een schilder voor schilderwerk? Ik ben hier voor jou! Wij zijn de lokale specialist voor de regio Vlaanderen voor schilderwerkzaamheden. Kernactiviteiten: Schilderen van gipsplaten, plafonds en deuren.

seppe
Seppe Schilder
5/5 - 112 Reviews
Herenthout
154 jobs done
Schilder

Vanaf jongs af aan help ik mijn vader al met schildersklussen, ik heb geleerd van de beste.

De klus is vakkundig en snel uitgevoerd. Voldoet aan de verwachting. Buitengewoon vriendelijk.

Boek een klus

Het plafond schilderen

Is de kleur van jouw plafond tegenwoordig meer lichtgeel dan wit? Dan is het hoog tijd om je plafond te schilderen. Veel mensen kiezen voor een wit plafond omdat het de kamer groter en helderder doet lijken. Er is echter ook een nadeel. Vlekken zijn goed zichtbaar op een wit plafond. Hoe vaak jij jouw plafond moet schilderen, verschilt van kamer tot kamer. In de ene kamer gaat de verf op uw plafond veel langer mee dan in de andere. In ruimtes waar gerookt wordt of in vochtige ruimtes zoals de keuken of jouw badkamer, moet je het plafond misschien eerder dan normaal schilderen. Andere redenen om jouw plafond te schilderen kunnen zijn:
  • Er wordt gerookt in de kamer en er is nicotineaanslag ontstaan.
  • Na een lek.
  • Gele vlekken.
  • Afbladderende verf.
  • De kamer is vochtig.
Is het bovenstaande van toepassing op jouw situatie? Dan raden wij jou aan jouw plafond minstens om de 4 à 5 jaar opnieuw te schilderen. Als de omstandigheden in de kamer gunstiger zijn, zal de verf op het plafond langer meegaan. Je plafond wit maken is een hele klus. Qua eindresultaat, maar ook qua voorbereiding. De kamer moet zorgvuldig worden afgedekt en alle meubilair moet tijdelijk naar een andere kamer worden verplaatst.

Plafond schilderen

Dit is een van de redenen waarom veel mensen het witten van hun plafond uitstellen. Helaas is het witten van jouw plafond een taak die altijd ter sprake komt. Wanneer je een professionele schilder boekt via Zoofy, is deze taak zo geklaard. Of je nu jouw plafond wilt witten, een gestuct plafond wilt witten of een geschilderd plafond wilt witten: Onze schilders zijn zeer ervaren, zodat ze grote oppervlakten in een mum van tijd kunnen schilderen. Het inhuren van een schilder bespaart jou niet alleen tijd maar ook frustratie en bovendien hoef je geen dagen in chaos en ellende door te brengen.

Plafond witten

Plafond witten Wilt jij jouw plafond witten? Bij deze methode wordt de verf met een roller of kwast op jouw plafond aangebracht. Als jij jouw plafond hebt gesausd, is er minder kans op morsen. Je hoeft dus niet de hele kamer leeg te maken, het is genoeg om je meubels, vloer en muren te bedekken. Vooral voor kleinere kamers is het een voordeel als je het plafond bedekt. Voor grotere oppervlakken biedt het bedekken van het plafond nog meer voordelen. Jouw plafond laten stofzuigen is arbeidsintensief, waardoor de kosten sneller oplopen en het werk langer duurt.

Spuiten van het plafond

Spuiten van het plafond Plafonds spuiten is een snelle en goedkope manier om een glad oppervlak te verkrijgen. Door jouw plafond te spuiten, verminder je de kans op strepen. De schilder gebruikt een spuitmachine om de verf gelijkmatig op jouw plafond aan te brengen. Met behulp van de spuitmachine is deze klus in een mum van tijd geklaard. Het nadeel van het spuiten van jouw plafond is dat de spuitmachine een waas creëert. Daarom is het heel belangrijk dat je de meubels naar een andere kamer verplaatst en alles goed afdekt.

Plafond witkalk kosten

Benieuwd naar de prijs van het schilderen van jouw plafond per m2? De prijs voor het verhelderen van jouw plafond hangt af van de gekozen methode. In het algemeen kan worden gezegd dat het schilderen van het plafond goedkoper is dan pleisteren. Jouw plafond spuiten kan al vanaf 9 euro per m2, terwijl plafondspuiten begint bij een prijs van 15 euro per m2. De prijs van het verhelderen van jouw plafond hangt ook af van de oppervlakte van jouw plafond en de staat ervan. Als je bijvoorbeeld je plafond wilt witten met nicotine schade, dan moet je isolatieverf gebruiken. Het is ook belangrijk dat de nicotinelaag wordt verwijderd voordat je jouw plafond kunt gaan witten. In dergelijke situaties zullen de kosten voor het schilderen van jouw plafond hoger zijn. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen die whitening werkzaamheden aan het plafond ons zullen kosten. Natuurlijk is elke situatie anders en kunnen de kosten voor jou als je dit werk zou boeken hoger of lager uitvallen.

Het plafond van de badkamer schilderen

De badkamer is de natste plek in huis. Wanneer jij het plafond van jouw badkamer schildert, is het belangrijk te weten dat jouw plafond en muren waterdicht moeten zijn. Voordat jij jouw badkamerplafond schildert, zal de vakman eerst controleren of er schimmel in de badkamer aanwezig is. Dan moet het eerst verwijderd worden. Om geld te besparen kan je dit ook zelf doen voordat de schilder jouw plafond komt witten. Gebruik een sterke soda oplossing met warm water en een harde borstel. Schrob het oppervlak goed en laat de muren drogen. Zie je nog steeds schimmel nadat het is opgedroogd? Daarna schuren met grof schuurpapier. De schilder zal dan eventuele schade aan de badkamermuur herstellen met een geschikt vulmiddel. Als het plafond van de badkamer nog nooit is geschilderd, brengt de vakman een laag grondverf aan nadat hij de vloer en de leidingen heeft afgeplakt. Dit zorgt voor een betere hechting van de badkamerverf. Dan begint de schilder met het eigenlijke schilderwerk. Als jij jouw badkamerplafond wilt schilderen en je denkt dat de eerste laag niet genoeg dekt, kan je altijd een tweede laag aanbrengen. De schilder zorgt ervoor dat jouw badkamer er weer als nieuw uitziet. Onmiddellijk na het schilderen van het badkamerplafond verwijdert hij de aangebrachte schilderstape. Hij zorgt ervoor dat alles netjes wordt achtergelaten, zodat het er weer fris uitziet.

Schilder van Zoofy

Onze schilders zijn vrolijke kwasten die u bij elke schildersklus kunnen helpen. Binnen of buiten: een trap, een deur, een meubelstuk of buiten het schilderen van jouw gevel, kozijnen of buitenmuur. Altijd voor een vooraf aangegeven uurloon en altijd zonder voorrijkosten.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App