Radiatoren verven

264keer aangevraagd

De meeste huizen hebben radiatoren. Dat is niet moeilijk te begrijpen als je denkt aan de koude winterdagen waarmee we hier soms te maken hebben.

Top Schilders

seppe
Seppe Schilder
5/5 - 112 Reviews
Herenthout
154 jobs done
Schilder

Vanaf jongs af aan help ik mijn vader al met schildersklussen, ik heb geleerd van de beste.

De klus is vakkundig en snel uitgevoerd. Voldoet aan de verwachting. Buitengewoon vriendelijk.

Boek een klus
Jonas
Jonas Schilder
5/5 - 16 Reviews
Köln
23 jobs done
Schilderen van buitenmuren, schilderen van deuren, schilderen van muren

Hallo, zoek jij een schilder voor schilderwerk? Ik ben hier voor jou! Wij zijn de lokale specialist voor de regio Vlaanderen voor schilderwerkzaamheden. Kernactiviteiten: Schilderen van gipsplaten, plafonds en deuren.

Schilderen van radiatoren

Een degelijke centrale verwarming is dus een "must" in jouw woning. Wat ons maar al te vaak stoort is het lelijke uiterlijk van onze radiatoren. Het schilderen of spuiten van een radiator kan de gewenste verandering brengen, maar het is nogal een vervelend karwei. Het team van Zoofy helpt jou graag!

Wanneer is het een goed idee om een radiator te schilderen?

Een radiator schilderen kan om verschillende redenen:
  •  De muren zijn geverfd: Laten we zeggen dat jij hebt besloten om de muren van jouw huis een nieuwe laag verf te geven. Jouw woonkamer of keuken ziet er misschien nog goed uit na het schilderen, maar dat geldt waarschijnlijk niet voor de radiator. Vooral als je een donkere tint hebt gekozen, is een witte radiator bijvoorbeeld allesbehalve een lust voor het oog.
  • Aanwezigheid van roestvlekken: Heb jij roestplekken op jouw radiatoren? Dan moet je ze uitgebreid schuren om ze weg te werken. Je kunt dan jouw radiatoren schilderen voor een mooier uiterlijk.
  • Verkleurde of beschadigde radiatoren: zien jouw radiatoren er geel uit of zijn ze hier en daar licht beschadigd? In dat geval kan het schilderen van jouw radiatoren ook een goedkope en efficiënte oplossing zijn.

Kun je zelf een radiator schilderen?

Als je echt wilt, kun je het natuurlijk allemaal zelf doen. Het schilderen van een radiator is op zich geen raketwetenschap, maar vergt wel het nodige geduld en is bovendien een zeer tijdrovende bezigheid. Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het schilderen van jouw radiatoren, zodat je later niet met veel ongemak komt te zitten. Het is ook mogelijk dat je niet over alle nodige materialen beschikt om deze taak tot een goed einde te brengen. Daarom is het raadzaam deze taak aan onze professionals over te laten. Dankzij hun jarenlange ervaring beheersen zij de kneepjes van het vak en bent jij zeker van een correcte uitvoering van de klus.

Waarop moet jij letten bij het schilderen van radiatoren?

Onze vakmensen gaan altijd zeer zorgvuldig te werk en houden rekening met verschillende aspecten bij het spuiten of schilderen van jouw radiatoren.

Radiatoren zijn warm

U kunt onze professionals helpen door jouw radiatoren vooraf op nul te zetten. Een warme radiator kan immers niet geschilderd worden en in zo'n geval moet onze vakman wachten tot de radiator volledig is afgekoeld.

Radiatoren hebben speciale verf nodig

Als je een radiator wilt spuiten of schilderen, moet je een speciale radiatorverf gebruiken. Gewone verf kan de hoge temperatuurverschillen niet aan en zal daarom na verloop van tijd afbladderen of barsten. Onze vakman brengt meerdere lagen van deze verf aan, afhankelijk van welke kleur je verkiest. Wil je een radiator in een lichte kleur? Dan zijn er meer lagen verf nodig dan wanneer je een oorspronkelijk witte radiator vervangt door een donkerdere.

Toegang

Bij het schilderen van een radiator is het van cruciaal belang dat onze schilder gemakkelijk alle hoeken en randen van de radiator kan bereiken. In sommige gevallen moet de centrale verwarming worden uitgeschakeld om te kunnen schilderen.

Vorm en grootte van de radiator

Zoals alles zijn er radiatoren in verschillende stijlen en maten. Onze vakmensen gebruiken om beurten verschillende borstels om in alle hoeken van de radiator te kunnen schilderen.

Roestplekken

Oude radiatoren hebben vaak roestplekken die eerst volledig moeten worden verwijderd. In dit geval schuren we eerst de radiator voordat we verder gaan met het eigenlijke schilderen.   radiator schilderen

Kosten van het schilderen van een radiator, wat kan je verwachten?

De kosten voor het schilderen van een radiator hangen af van verschillende elementen. Je kunt de factoren hieronder lezen.

De grootte en het type van de radiator

Ben je van plan een radiator te schilderen? Dan betaal jij logischerwijs meer voor een grotere radiator. Hoe meer radiatoren je moet schilderen, hoe meer jouw rekening zal stijgen. Als jij een of meer radiatoren met een eenvoudige vorm laat schilderen, is de klus uiteraard sneller geklaard dan wanneer het om een ingewikkeld type radiator gaat. Een kolomradiator bijvoorbeeld vergt veel meer tijd om te schilderen dan een vlakke radiator.

De toegankelijkheid van de radiator

Het antwoord op de vraag "Hoeveel kost het om een radiator te schilderen?" hangt ook af van de locatie van het apparaat. Als het niet mogelijk is om de radiator op zijn eigenlijke plaats te schilderen, zal onze vakman geen andere keuze hebben dan hem te demonteren. Dit kost tijd en dat zie jij terug op jouw rekening. Als je jezelf dit werk wilt besparen, kan jij de radiatoren ook zelf loskoppelen. Vaak is het zo dat de units niet losgekoppeld hoeven te worden, maar dat onze vakman meerdere borstels moet gebruiken om bij alle units te komen. Ook dit verhoogt, vanwege de tijd die ermee gemoeid is, de kosten van het schilderen van een radiator.

Toestand van de radiator

De mate van beschadiging van de radiator bepaalt de voorbehandeling die nodig is voor het schilderen. Heb jij roestige of afbladderende radiatoren? Dan moet de radiator eerst geschuurd worden, wat extra uren werk vergt. Zoals je ziet kan het onderwerp "Kosten van het schilderen van radiatoren" niet in één woord worden samengevat en wordt het door verschillende factoren beïnvloed. In het algemeen kunnen we zeggen dat je moet rekenen op een prijs tussen 100 en 250 euro per radiator. Is jouw radiator in perfecte staat op een gemakkelijk bereikbare plaats, maar wil jij gewoon een andere kleur? Dan zal de prijs dichter bij 100 euro liggen. Is jouw radiator beschadigd en gedeeltelijk verborgen onder een vensterbank? Dan moet je een hogere prijs verwachten.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App