Muur stucen

245keer aangevraagd

Mooi stucwerk geeft jouw huis een elegante uitstraling. Pleisterwerk is ook nodig na het tunnelen van leidingen om de muur weer glad en strak te maken. Beschrijf wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een vakman bij jou in de buurt. Er is een minimumbestelling van 50 euro voor kleine oppervlakten.

Top Stukadoors

Viktor
Viktor Stukadoor
5/5 - 156 Reviews
Zele
273 jobs done
Stukadoor

Klant tevredenheid is het belangrijkste bij mij, ik stuc muren, plafonds, schilder huizen en alles wat er bij komt.

Uitstekend communicatief. Belt zelf en komt afspraken na. Stelt zelfs eerder tijdstip voor wanneer dat uitkomt. Net werk. Thumbs up!

Boek een klus
Ramesh
Ramesh Stukadoor
/5 - 104 Reviews
Damme
144 jobs done
Stukadoor

Hallo, ik werk al jaren als stukadoor en schilder. Alle oppervlakte kan ik glad krijgen.

Super blij mee! Ramesh heeft het werk perfect uitgevoerd en was ook super aardig. Echt een topper

Boek een klus

Stucwerk in het huis

Met behulp van pleisterwerk is het mogelijk een plafond of muur recht te maken of lelijke plekken weg te werken. Als je een sierpleister gebruikt, is een goed gestucte muur erg belangrijk. Vaak wordt pleisterwerk gedaan door een professionele stukadoor omdat het geen eenvoudig werk is. Het komt vaak voor dat je de muren of het plafond van een huis moet bepleisteren, dus wil je dat het werk zo nauwkeurig mogelijk gebeurt. Het is belangrijk dat jouw plafond of muren schoon zijn omdat ze altijd gezien worden. Goed pleisterwerk is ook belangrijk in andere situaties. Denk aan het behangen van een muur. In dit geval is het belangrijk een recht oppervlak te hebben, zodat het eindresultaat schoon is.

Stukadoorswerk uitbesteden

Als je weinig of geen ervaring hebt met stukadoren, kan het een goed idee zijn om het werk uit te besteden aan een professionele stukadoor. Het vereist kennis en ervaring om het pleisterwerk gelijkmatig op de muur aan te brengen. Wanneer je een stukadoor inhuurt, kan je er zeker van zijn dat het werk nauwkeurig zal zijn en dat het resultaat uitstekend zal zijn. Een stukadoor kost misschien meer geld dan wanneer je het zelf zou doen, maar de moeite en het resultaat zijn veel minder. Er is ook minder risico dat het pleisterwerk het begeeft, wat de reparatie alleen maar duurder zou maken. Stukadoor

Wat kost een stukadoor?

Benieuwd hoeveel een stukadoor kost? Dit artikel geeft antwoord op alle vragen die je hebt over het inhuren van een stukadoor. De kosten van een stukadoor variëren afhankelijk van de situatie, omdat sommige klussen meer tijd en moeite kosten. Het inhuren van een professional kan echter veel voordelen opleveren, zoals verbluffende resultaten. Bovendien kost een ervaren stukadoor minder tijd en moeite dan wanneer je zelf zou beginnen met stukadoren.

Tarieven van onze stukadoors

Hoeveel pleisterwerk kost, hangt af van het gebied dat je wilt laten pleisteren. Als je een grote oppervlakte wilt laten bepleisteren, zijn de kosten per vierkante meter lager dan wanneer het om een kleine oppervlakte gaat. Er is ook een verschil tussen verschillende soorten stucwerk. Merk op dat de prijs afhangt van de regio waar het werk wordt gedaan en het soort werk dat moet worden gedaan.
Stukadoorskosten per m²
Klein stucwerk 14,- tot 26,- Euro
Middelgroot stucwerk 12,- tot 23,- Euro
Groot stukwerk 9,- tot 19,- Euro

Wat zijn de verschillende prijzen voor uw stucwerk?

Hieronder een duidelijk overzicht van hoeveel pleisterwerk kost per soort pleisterwerk. Ook deze prijzen zijn gebaseerd op de kosten per vierkante meter. Houd er rekening mee dat alle prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio en het stukadoorsbedrijf. Daarnaast is ook het type pleisterwerk van grote invloed op de prijs per vierkante meter.

Prijsoverzicht per type stucwerk

Type stucwerk Kosten
Pleisteren van de muur (sausklaar) 9,- tot 21,- Euro
Pleisteren van de muur (behandeld) 8,- tot 14,- Euro

Verschillende soorten stucwerk in het huis

Hieronder lees je meer over de verschillende afwerkingen en pleistertechnieken die je kunt gebruiken.

Een muur bepleisteren

Als je een muur gewoon opnieuw wilt schilderen, is het raadzaam een muur in afgewerkte staat af te werken. Zo wordt de muur gelijkmatiger en kan de verf goed aan de muur hechten. De verf kan ook langer blijven zitten. Vergeleken met behang klaar pleisterwerk is het afwerken van een muur in "saus" een professioneler en tijdrovender proces. Daarom zijn de kosten van gips klaar behang hoger. Met behang klaar gips is het werk minder precies.

Pleisteren van een plafond

De verschillende soorten pleisterwerk in het huis kosten verschillende bedragen. Hetzelfde geldt voor de afwerking van een plafond. Een plafond bepleisteren kost meer dan een muur bepleisteren. Daar is een eenvoudige verklaring voor. Het pleisteren van een plafond vergt meer inspanning dan het pleisteren van een muur. Het kost ook meer tijd. Dat komt omdat de stukadoor boven hem werkt. De prijs per vierkante meter is dus iets hoger.

Spackspuitwerk

De goedkoopste manier van pleisteren in huis is spuiten. Spuiten gebeurt met een spuitmachine, waardoor de stukadoor zijn werk snel kan doen. Zo betaal je minder voor het werk van de stukadoor. Het is mogelijk om spuitverf in verschillende kleuren aan te brengen. Denk aan wit, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Door middel van spuitwerk vallen beschadigingen minder op en hoef je niet zelf te schilderen.

Waterdicht pleisterwerk en sierpleister?

Maar wat kost het voor een stukadoor om sierpleister of waterdicht pleisterwerk te doen? De kosten voor decoratief of waterdicht stucwerk zijn hoger dan voor andere soorten stucwerk. De kosten hangen af van het soort stucwerk die jij wilt laten doen, maar ook hoe dik het stucwerk moet zijn. Als de dikte van het stucwerk bijvoorbeeld 3 cm is, heb je meer materiaal nodig. Het kost de stukadoor ook meer tijd. Daarom betaal je meer voor het pleisterwerk.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App