Plafond stuccen

300keer aangevraagd

Voor een glad gestuct plafond kan jij hier eenvoudig jouw vakman inhuren.

Top Stukadoors

Viktor
Viktor Stukadoor
5/5 - 156 Reviews
Zele
273 jobs done
Stukadoor

Klant tevredenheid is het belangrijkste bij mij, ik stuc muren, plafonds, schilder huizen en alles wat er bij komt.

Uitstekend communicatief. Belt zelf en komt afspraken na. Stelt zelfs eerder tijdstip voor wanneer dat uitkomt. Net werk. Thumbs up!

Boek een klus
Ramesh
Ramesh Stukadoor
/5 - 104 Reviews
Damme
144 jobs done
Stukadoor

Hallo, ik werk al jaren als stukadoor en schilder. Alle oppervlakte kan ik glad krijgen.

Super blij mee! Ramesh heeft het werk perfect uitgevoerd en was ook super aardig. Echt een topper

Boek een klus
Voor een glad gestuukt plafond kan je hier eenvoudig jouw vakman inhuren. Beschrijf jouw klus en geef aan hoeveel m2 er gestuct moet worden. Maak dan een afspraak met een stukadoor bij jou in de buurt om het plafond te stucen.

Plafond stuccen via Zoofy

Is jouw plafond niet meer mooi door vlekken, scheuren of andere beschadigingen? Dan is het tijd om het plafond te stuccen. stuccen een plafond is niet iets wat je lichtvaardig doet. Het is belangrijk dat je vooraf onderzoek doet, zodat jij de juiste keuze kunt maken. Voor informatie hoef je gelukkig niet ver te zoeken, want in onderstaand artikel leer je alles wat je moet weten over de kosten en mogelijkheden van het stuccen van een plafond!

Waarom het plafond pleisteren?

Het pleisteren van jouw plafond is zeker geen overbodige luxe, het geeft uw interieur een nette en opgeruimde uitstraling. Het is ook een absolute must als je van plan bent je plafond te schilderen. Dus je badkamerplafond en woonkamerplafond stuccen is zeker een goed idee. Een goede afwerking is voor elke ruimte erg belangrijk als je de juiste sfeer in je interieur wilt creëren. Het stuccen van uw plafond heeft nog een bijkomend voordeel: het stukwerk is brandvertragend.

Kosten voor plafondpleister

Wilt u uw badkamerplafond en/of uw woonkamerplafond stuccen? Dan bent u vast benieuwd naar de kosten van het pleisteren van het plafond. Deze kosten zijn afhankelijk van de optie die u kiest. Hieronder geven wij u een overzicht van de prijs per vierkante meter.
Type pleisterwerk Kosten
Behang klaar stukwerk 12 tot 15 €
Spuitwerk 5 tot 11 €
Gipsafwerking 14 tot 23 €
Schuren 15 tot 25 €
Gips 15 tot 23 €

Plafond pleisteren: wat is de beste optie voor jou?

Wilt u uw woonkamerplafond of toch liever uw badkamerplafond stuccen? Het maakt niet uit, want voor elke kamer kun je kiezen uit verschillende opties. Het pleisteren van uw plafond gebeurt niet altijd op dezelfde manier. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden!

Spuitverf

Spuitverf is een ideale keuze als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke manier om jouw plafond aan te kleden. Met behulp van een spuitmachine wordt een laag pleister op jouw plafond aangebracht. Dit gebeurt heel snel, dus de kosten van het pleisteren van het plafond zullen niet zo hoog zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het uiterlijk, want spuiten is zeer efficiënt. Er worden twee lagen aangebracht. De eerste laag elimineert onvolkomenheden en de tweede laag brengt een korrelige textuur aan op jouw plafond, dikte en kleur kan jij zelf kiezen. Schilderen is niet nodig!

Het plafond gladstrijken

Je kunt ervoor kiezen om uw plafond te laten stuccen. In dit geval is uw plafond toe aan een nabehandeling. Vervolgens kan jij jouw plafond schilderen of behangen. Als je ervoor kiest om jouw plafond glad te strijken, worden eventuele onvolkomenheden en scheuren mooi gladgestreken. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van het pleisteren van het plafond sterk afhankelijk zijn van de optie die je kiest. Behang klaar pleisterwerk is veel goedkoper dan schildersklaar pleisterwerk, omdat behang klaar pleisterwerk wat ruwer kan zijn. Voor een gipsklaar behang is het belangrijk dat je plafond perfect glad is en dat kost meer tijd. Logisch dus dat deze optie duurder wordt!

Gips

Gips is een andere optie die u kunt kiezen. Deze optie is populair, waarschijnlijk omdat het een heel mooi en trendy resultaat geeft. Kies je voor schuren, dan wordt in halve bogen een korrelige gipsmortel op jouw plafond aangebracht. De draaiende bewegingen maken het uniek. Om deze reden is nabewerking niet nodig, het is eigenlijk een conclusie op zich.

Half gips

Sierpleister is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het meest populaire type is de spatelpleister. Deze methode wordt ook gebruikt op muren. In de spatelpleister worden steenkorrels verwerkt, waardoor jouw plafond een korrelig, ruw uiterlijk krijgt. Je kunt de dikte van de korrels en de kleur bepalen. Andere opties zijn onder meer granen en rustieke stopverf. Deze hebben een iets andere uitstraling. Als u niet zeker weet welke optie het beste voor jou is, kan je altijd een van onze professionals om advies vragen!

Ornamenten

Als jij jouw plafond een unieke uitstraling wilt geven, kunt u kiezen voor ornamenten. Dit zijn sierlijsten van gips. Ze zijn vaak te vinden in oudere huizen, maar ze geven ook een mooie, originele look aan een nieuw huis. Ze zijn er in verschillende stijlen, dus er is genoeg om uit te kiezen voor elk huis.

Stuc je je plafond zelf of laat je het voor je doen?

Wil jij jouw slaapkamer- of badkamerplafond stuccen? Dan kun je het misschien zelf doen, maar houd er rekening mee dat het stuccen van een plafond niet zo eenvoudig is als je denkt. Zelfs als je erg handig bent en het meeste werk in huis zelf doet, zal het pleisteren van je plafond moeilijk zijn. Het is ook erg vermoeiend en als je het niet gewend bent, kun je krampen, spierpijn en andere lichamelijke kwalen krijgen. Plezier is anders! Gelukkig is er een simpele oplossing: laat een Zoofy-vakman jouw stucwerk doen! Dit bespaart jou de zorgen, tijd en moeite die gepaard gaan met stukadoorswerk. Bovendien geniet je veel sneller van een mooi afgewerkt plafond. Maak je geen zorgen over de kosten, want je kunt gemakkelijk een goedkope professional bij jou in de buurt vinden op Zoofy!

Het beste resultaat met een professional van Zoofy

Wilt jij jouw plafond stuccen, maar laat jij dit liever over aan een betrouwbare vakman? Dan ben je op de juiste pagina! Op Zoofy vind je eenvoudig de beste vakman bij jou in de buurt. Dit is praktisch omdat het je reiskosten bespaart. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het resultaat, want de vakmannen van Zoofy hebben een hoge klanttevredenheid.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App