Deuren plaatsen

219keer aangevraagd

Heb je een nieuwe deur gekocht? Wil jij de deur opmeten en vervolgens ophangen? Dat kan je zelf, of je kan het uit handen geven. Dan weet je zeker dat het goed komt. De vakmannen van Zoofy kunnen jou hier als ze beste bij helpen.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus

Deur plaatsen

Deuren laten plaatsen? Voor een timmerman is dit werk kinderspel. Hij kan ook de deur voor jou inkorten of deurdrempels toevoegen voordat hij hem komt afhangen. Waarom heb jij een timmerman nodig? Een deur ophangen is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je een ervaren doe-het-zelver bent, kun je waarschijnlijk zelf een deur ophangen. Maar als je klamme handen krijgt als je er alleen al aan denkt, kun je de deur beter door een professionele timmerman laten afhangen. Voor de meeste mensen is het ophangen van een deur geen gemakkelijke taak. Je moet de deur op de juiste plaats zetten. Door via Zoofy een specialist in te schakelen kan jij voorkomen dat deuren vastlopen of trekken. Als een deur klemt of trekt, kan het zijn dat de scharnieren slecht zijn afgesteld. Gelukkig kan dit gemakkelijk worden verholpen door de deur opnieuw af te stellen en opnieuw te scharnieren. Ook hierbij kunnen onze specialisten jou helpen. deur plaatsen

Wil jij een binnen- of een buitendeur ophangen?

Binnen- en buitendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij de aankoop van een deur is het echter belangrijk te weten of de deur een stoot- of een opdekdeur is. Wanneer je een nieuwe deur koopt, heb je vaak twee opties: een vlakke deur of een deur met sponning. We laten jou hieronder het verschil zien.

Stompe deur of opdekdeur

Zoals je kan zien; een afdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn. Als je een latdeur ophangt, valt die er precies tussenin. Beide varianten zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Van een massief houten deur tot een goedkope kartonnen deur gevuld met een kartonnen honingraat. Een opliggende binnendeur is vaak het gemakkelijkst te installeren. De meeste opbouwdeuren hebben voorgeboorde gaten voor het ophangen. Dit maakt het hele proces gemakkelijker en sneller. Een vlakke deur heeft rechte randen en past volledig in de kozijnsponning. De verzonken deur is bevestigd met normale scharnieren. Daarom kan het een beetje tijdrovend zijn. Als jij de deur door een timmerman laat monteren, kan jij veel tijd besparen. Het ophangen van een schijndeur op de juiste plaats vereist vaak veel snijwerk. Dit is nodig zodat de deur in het kozijn past.

Draairichting van de deur

Bovendien is de richting van de deur belangrijk bij de aankoop van een deur. Jij kunt de draairichting bepalen door aan de zijkant van de deur te gaan staan en de deur naar jou toe te openen. Als de scharnieren zich aan de rechterkant bevinden, zal de deur naar rechts draaien. In het geval dat de scharnieren links zitten, scharniert de deur links. De deur kopen die je wilt ophangen is één ding. Maar na de aankoop kan jij de deur niet meteen plaatsen. Een timmerman voert de volgende werkzaamheden uit bij het afhangen van jouw deur.
  • Meet de grootte van de deurpost
  • De deur wordt op maat gezaagd zodat de sluitsponning perfect past.
  • De scharnieren moeten in de juiste positie worden geplaatst. De meeste deuren hebben twee scharnieren, drie scharnieren of vier scharnieren.

Een binnendeur installeren

Een professionele timmerman weet hoe hij een binnendeur moet plaatsen en met welke randen hij aan alle kanten van de deur rekening moet houden. Als alles past, moet er ruimte gemaakt worden voor de scharnieren. Gebruik een beitel om voorzichtig hout uit het frame te snijden. Dit moet zorgvuldig gebeuren. Anders past de deur niet. Als alles klaar is om op te hangen, bevestigt de timmerman de deurkruk. Dit komt aan de sluitkant in het midden van de deur. Als alle gaten even groot zijn, zijn de scharnieren al met een schroef in het kozijn bevestigd. Hij doet hetzelfde aan de kant van de deur. Uiteindelijk zet hij de deur in het kozijn. De scharnieren zijn bevestigd met pinnen. Als de deur goed sluit en recht hangt, kunnen alle schroeven worden aangedraaid. Een schilder kan de deur of het kozijn na de werkzaamheden schilderen.

Kosten deurscharnieren

Allemaal goed en wel, het werk van een timmerman, maar wat kost het om een deur op te hangen? Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de prijs van deurhangers, althans een gemiddeld overzicht. De volgende tabel geeft jou een idee van wat een deurhanger kost. De prijs is een gemiddelde waarde die arbeid en materiaal omvat. Jij betaalt alleen kosten voor de aankoop van de deur.

Kostenoverzicht deur plaatsen

In onderstaand kostenoverzicht vind jij de prijzen die timmermannen rekenen voor het afhangen van deuren.
Type deurscharnier Prijs per deurscharnier
Kosten om een deur binnen te hangen €100 tot €125
Kosten twee tot drie deuren €75 tot €100
Kosten voor het afhangen van vier binnendeuren €55 tot €80
Kosten van het ophangen van een voordeur €250 tot €300
Kosten voor het ophangen van een achterdeur, incl. deur €600 tot €700
Kosten voor het ophangen van een schuurdeur, inclusief deur €600 tot €700

Deuren voor installatie: Deze factoren bepalen de uiteindelijke prijs

  • Het aantal deuren dat u wilt ophangen
  • Het type deur dat u wilt ophangen
  • De aankoop van de deur
  • Hoeveel tijd besteedt de installateur aan de deuren?
Deuren installeren? Als jij meerdere deuren tegelijk laat afhangen, kan dit kosten besparen. Het is voor de betrokken timmerman namelijk aantrekkelijk om meerdere deuren tegelijk af te hangen. Bovendien bespaar jij de kosten voor het ophangen van de deur, omdat wij geen voorrij- of reiskosten in rekening brengen. Dit bespaart jou gemiddeld zo'n 20 euro per bestelling.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App