Inloopkast maken

1204keer aangevraagd

Wil je een van de slaapkamers ombouwen tot inloopkast? Laat het aan de timmerman over. Zoofy kan eenvoudig een specialist regelen om je te helpen.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus

Een inloopkast maken

Een inloopkast is iets waar veel mensen van dromen. Omdat er steeds meer vraag naar is, worden de kosten van een inloopkast betaalbaarder. Wil jij een inloopkast laten maken? Dan moet jij je vooraf goed informeren over de kosten van een inloopkast en de verschillende mogelijkheden. Hieronder vind je veel informatie die jou zal helpen!

De vele voordelen van een inloopkast

Het inrichten van een inloopkast heeft veel voordelen. Het is niet voor niets zo populair. Als je aarzelt om een inloopkast op maat te laten maken, is het handig om eerst meer te weten te komen over alle voordelen. Je ontdekt ze hieronder!

De ruimte

Ken je het gevoel dat je een garderobe koopt en dan merkt dat je niet genoeg ruimte hebt voor al je kleren? Dat is jammer, want de rest van je kleding moet in dozen en dat ziet er niet mooi uit. Met een inloopkast heb je dit probleem nooit meer. Integendeel: je hebt genoeg ruimte om nog meer kleren te kopen.

Bestellen

Een inloopkast is de beste manier om orde in de chaos te scheppen. Je kunt natuurlijk ook een "normale" kledingkast gebruiken, maar dan bestaat het risico dat je ruimte tekort komt. Als je genoeg ruimte hebt, kun je ervoor zorgen dat je kleren goed georganiseerd zijn. Je kunt extra planken gebruiken voor jouw schoenen en voor elk seizoen een aparte ruimte creëren. Een paar extra opties maken je garderobe nog georganiseerder. Met de juiste verlichting heb jij beter zicht op jouw kleding en met extra laden kunt je ook jouw ondergoed handig opbergen. Er is zelfs genoeg ruimte voor al je sieraden en een stoel.

Je eigen garderobe

Met een inloopkast heb je niet alleen een zeer grote kast, maar ook een eigen kleedkamer. Als je een kast met een spiegel neemt, kun je zien hoe je eruit ziet, maar vaak heb je niet genoeg ruimte om je outfit te bewonderen. Het bed, jouw nachtkastjes of andere meubels staan in de weg en dat maakt het moeilijker. Een inloopkast geeft jou voldoende ruimte om jouw kleding te passen. Bovendien kan jij de ideale verlichting instellen en meerdere spiegels installeren, zodat jij jouw outfit nog beter kunt bekijken.

Verhoog de waarde van jouw huis

Ben je van plan om in de toekomst ergens heen te verhuizen? Dan is een inloopkast zeker geen verspilde moeite, want het verhoogt de waarde van jouw huis. Inloopkasten zijn gewoon erg populair! Een inloopkast bouwen? Zo creëer je de inloopkast van je dromen! Er zijn veel voordelen verbonden aan het maken van een inloopkast en het mooie is dat jij hem precies op maat kunt laten maken. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Hieronder geven wij jou een praktisch overzicht!

Kies uit verschillende soorten materialen

Een inloopkast kan van verschillende materialen worden gemaakt. Als jij droomt van een inloopkast, is het praktisch om eerst te weten wat jouw mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde materialen gebruiken als in jouw slaapkamer. Maar dat is niet nodig! De structuur van een inloopkast is meestal gemaakt van gelamineerd hout, maar er zijn ook andere opties. Als jij meer wilt weten over de materiaalkeuze, kan je altijd contact opnemen met een van onze experts! Inloopkast maken

De juiste kleur, de juiste sfeer

Een inloopkast inrichten doe je niet zonder eerst na te denken over de kleuren die je gaat gebruiken. Je denkt misschien dat de kleur niet zo belangrijk is omdat niemand de kast zal zien. Maar de kleur is belangrijker dan je denkt, want je brengt dagelijks veel tijd door in je inloopkast met het sorteren van je kleding en zo. Het is dus leuk dat je de ruimte inricht en dat doe je door de juiste kleuren te gebruiken. Denk niet alleen aan de kleur van de kamer, maar ook aan de kleur van de materialen. Er zijn vele mogelijkheden, de juiste keuze voor jou hangt af van de sfeer die jij wilt creëren. Blauw kan een vredige sfeer scheppen, terwijl geel of oranje energie toevoegt. Het is ook goed om neutrale kleuren te kiezen, daar raak je nooit op uitgekeken!

De ideale verlichting

Onderdeel van het bouwen van een inloopkast is de juiste verlichting. De verlichting die jij kiest is belangrijker dan je denkt, want die zorgt ervoor dat jij jouw kleding goed kunt zien. Je kunt kiezen tussen vaste spots en spots die jou kan controleren. Er zijn ook andere opties. Wil je meer weten? Aarzel niet om een van onze professionals om advies te vragen!

Verschillende soorten vloerbedekking

Bij een inloopkast denk je waarschijnlijk niet meteen aan de vloer, maar ook dat is een belangrijk onderdeel. De juiste vloer is er een die jouw inloopkast gezelligheid geeft, maar vooral prettig aanvoelt om op te lopen. Je moet er tenslotte met je blote voeten op lopen. Een goede keuze is tapijt of een vloer in combinatie met vloerverwarming. Je kunt natuurlijk ook een superzacht tapijt op de vloer leggen als je liever een vloer hebt die minder comfortabel is om op te lopen.

Opwarmen met de juiste verwarming

Jouw inloopkast dient als kleedkamer. Daarom is het belangrijk dat deze kamer lekker warm is. Niets is zo verontrustend als omkleden in een koude kamer! Er zijn verschillende soorten verwarmingssystemen waaruit jij kan kiezen, maar niet elk type is even geschikt. Je kan het beste een van onze deskundigen om advies vragen.

De indeling van jouw kledingkast

Een inloopkast maken doe je niet zonder na te denken over de indeling. Het doel van een inloopkast is om ruimte te bieden aan al jouw kleren, schoenen en accessoires. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je precies in de garderobe wilt stoppen. Zo weet je hoeveel laden je nodig hebt en hoe groot ze moeten zijn. Denk bij het plannen van jouw inloopkast ook aan de spiegels. Hoeveel spiegels hebt jij nodig, hoe groot moeten ze zijn en waar wil je ze plaatsen? Het is altijd goed om zo groot mogelijke spiegels te kiezen, want dan lijkt de kast groter en kun je je outfit beter bewonderen. Vergeet ook de zitplaatsen niet. Dit hoort niet bij het maken van je inloopkast, maar hoe je hem daarna inricht is ook heel belangrijk. Voeg een paar mooie hangers, stijlvolle accessoires en een trendy bankje toe aan je garderobe en je inloopkast is compleet!

Tips voor het organiseren van jouw inloopkast

Wil jij een inloopkast maken? Dan ben je waarschijnlijk al aan het dromen over hoe jij jouw kleren gaat opbergen. Maak het jezelf gemakkelijk en volg onze tips, voor het mooiste resultaat!

Indeling van de garderobe in categorieën

Het is belangrijk je garderobe enige structuur te geven, zodat je je kleren gemakkelijker kunt vinden. Het ligt voor de hand dat je schoenen bij schoenen en kleding bij kleding indeelt, maar er zijn nog een paar andere manieren waarop u uw garderobe kunt indelen. Vaak kiezen mensen ervoor hun kleding op te hangen per seizoen, kleur of outfit. Zo'n georganiseerd systeem bespaart je 's ochtends veel tijd. Je kunt deze tijd gebruiken om langer in bed te blijven. Geen moeite verspild! Probeer zelf een paar systemen uit om te zien welk systeem het beste bij jou past.

Plaats lichte voorwerpen hoger

Je denkt er misschien niet altijd aan bij het inrichten van jouw garderobe, maar het is belangrijk om lichte voorwerpen hoog te plaatsen. Het is dus geen goede keuze om schoenen op een plank boven je kleren te zetten. Door lichte kleding hoog op te hangen, maak je het jezelf gemakkelijker om de kleding die je nodig hebt eruit te halen.

Kosten van het bouwen van een inloopkast

Wil jij een inloopkast maken? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar de kosten van het maken van een inloopkast. Hierboven heb je gezien dat er veel keuze is op het gebied van verwarming, verlichting enzovoort. Het is dan ook logisch dat de prijzen voor een inloopkast sterk uiteenlopen. In het algemeen kan je een kostprijs verwachten tussen €1.840 en €4.900.

Een inloopkast bouwen? Creëer de garderobe van je dromen met Zoofy

Een inloopkast bouwen doe je niet zomaar zelf. Er komt veel bij kijken. Je kunt het je gemakkelijk maken door te kiezen voor een professional van Zoofy. Op onze site kan jij gemakkelijk de meest betaalbare professional bij jou in de buurt vinden, wat jou ook geld kan besparen. Neem contact op met een van onze professionals en laat de inloopkast van jouw dromen maken!

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App