15/11/2022

Elektricien in Antwerpen

De verschillende projecten van een elektricien in de buurt

Situatieschets. Je hebt op een zaterdagavond enkele vrienden uitgenodigd om je kookkunsten te laten proeven. Tot daar is er niets aan de hand. Maar de snode plannen worden op een onbewaakt moment in de war gestuurd omdat de inductiekookplaten van het ene op het andere ogenblik er de brui aan geven. De paniek slaat toe omdat je niet meteen ontdekt wat er precies aan de hand is. Je staat met de rug tegen de muur. Een paar decennia geleden was je wel genoodzaakt om je kennissenkring op de hoogte te brengen dat het geplande feestje niet kan doorgaan. Maar de dag van vandaag is het geen probleem om beroep te doen op een elektricien in de buurt via Zoofy. Er staat meteen een elektricien in Antwerpen of in de regio paraat om het geplande Bourgondisch kokkerel feestje toch te laten plaatsvinden.

elektricien

Het profiel van een elektricien

Het beroepsprofiel van een elektricien in de buurt heeft de jongste jaren een ware metamorfose ondergaan. Vroeger werd vooral een elektricien aangesproken om een aarding aan te leggen of om elektrische apparaten aan te sluiten. Maar die tijd van eenvoudige klussen opknappen is al een tijdje voltooid verleden tijd. De dag van vandaag is het vakmanschap van een elektricien in Antwerpen gevoelig uitgebreid. Denk maar in eerste instantie als je een renovatie of een verbouwing aan een woning wil gaan doen. Dan staat een elektricien in de buurt vaak als eerste op de bucketlist. Zo kan je bijvoorbeeld allerhande kabelaansluitingen, stopcontacten of schakelaars wegmoffelen in plafonds, vloeren of muren. Daarnaast zijn de wettelijke conformiteitsregels en keuringsnormen de laatste jaren drastisch gewijzigd. Ze moeten aan strengere normen voldoen. Het ontbreken van een aarding, verouderde stopcontacten, stroomkabels of schakelaar worden nauwkeurig nagekeken. Het spreekt voor zichzelf dat je nog altijd kan rekenen op een elektricien in de buurt om dagdagelijkse opdrachten uit te voeren zoals kleine herstellingen of werkzaamheden bij hoogdringende interventies. Voorbeelden zijn legio: oorzaak van een stroomonderbreking verhelpen, een kapotte zekering herstellen of een tuinverlichting aanleggen. Bij de verkoop van een woning zal je een elektrisch keuringsattest zoals eerder aangegeven moeten voorleggen. Ook voor dit noodzakelijk document kan je een elektrieker in Antwerpen inschakelen.

De meest frequente taken van een elektricien in Antwerpen

Je neemt niet alle dagen een elektricien in de buurt onder de arm. Maar wat zijn nu de meest frequente werkzaamheden die een elektricien anno 2022-2023 moet uitvoeren. Dit kan voor de meest uiteenlopende redenen zijn. We lijsten bij Zoofy de meest gevraagde klussen even in een notendop op:

  • Voor woningen is het aanleggen van een aarding een belangrijke topprioriteit
  • De oorzaak van een kortsluiting opsporen en verhelpen
  • Nieuwe elektrische toestellen aansluiten zoals een droogkast of wasmachine
  • De aansluiting aanleggen van Perilex stekkers
  • Het plaatsen van een groepenkast volgens de huidige keuringsnormen

Zoofy werkt alleen maar samen met erkende elektriciens

Werkzaamheden uitvoeren met elektriciteit vergt naast vakmanschap ook nauwkeurigheid. Op dat vlak kan je geen risico’s aansluiten. Als je nauwelijks iets kent van termen in het vakjargon zoals spanning of nauwelijks iets weet van elektrische installaties, kan je best de deskundigheid overlaten aan een gespecialiseerde vakman. Geen kwakzalver die het niet zo nauw neemt met de veiligheidsnormen. Dit kan je alleen maar duur te staan komen. Bij Zoofy is elke elektricien in Antwerpen erkend en gecertificeerd. Het bijkomend pluspunt om een gekwalificeerde elektricien in huis te halen is dat deze erkende vakman ook verzekerd is. Dat is een heel belangrijk aspect gezien menselijke fouten nooit kunnen worden uitgesloten. Op dat vlak biedt Zoofy een zogeheten ‘komt goed’ garantie. Kwestie om het vertrouwen tussen de consument en de erkende elektrieker niet te schenden.

Een eenvormige prijs bij Zoofy om alle misverstanden uit de weg te ruimen

Klare taal is voor Zoofy heel belangrijk. Normaal gezien ligt de kostprijs van een erkende elektricien een stuk hoger dan een niet-erkende elektricien. Wie een elektricien in Antwerpen wil contacteren via Zoofy, moet rekenen op een conforme prijs van 65 euro per uur, inclusief BTW en zonder de mogelijke gebruikte materiaalkosten. Elektriciens in Antwerpen en in de regiogemeenten zoals Boechout, Mortsel, Merksem hanteren hetzelfde prijskaartje. Op die manier ruim je alle misverstanden weg en weet de consument precies waar hij of zij aan toe is. Bij verouderde materialen die moeten worden vervangen, zijn de bijkomende kosten voor rekening van de klant. Maar in sommige gevallen kan je wel munt slaan uit voorziene subsidies. Zeker wanneer je wil investeren in duurzaamheid of in een energiezuinig pand als je eigenaar bent. Ben je slachtoffer van een kortsluiting of ander elektronisch mankement, dan zal je de kleine lettertjes van de verzekeringspolis grondig moeten lezen. In sommige gevallen komt een inboedelverzekering bijvoorbeeld hierin tussen.

Een voorbeeld uit de praktijk: wat kan je doen bij stroomuitval

Wanneer je te kampen hebt met stroomuitval, zal je enkele parameters eerst moeten checken. Het eerste wat je te wachten staat is de meterkast controleren en navlooien welke zekering is uitgevallen. Bekijk welke stekker bij welk elektrisch apparaat hoort en de eventuele kortsluiting veroorzaakt. Haal mogelijk de stekker uit het stopcontact om er achter te komen welk toestel de stoorzender is.

Een erkende elektricien in Antwerpen bij Zoofy als reddende engel

Vind je toch geen oplossing voor de stroompanne? Dan kan je altijd terecht bij Zoofy om je uit de nood te helpen. Zelfs buiten de kantooruren kan een elektricien in Antwerpen of in de buurt langskomen. Je gaat binnen de kortste keren weten waar de kortsluiting of stroompanne vandaan komt. Hulpverlening bij Zoofy wordt immers met een grote hoofdletter ‘H’ geschreven.