22/11/2022

Elektricien in Leuven

Op zoek naar een elektricien Leuven of omgeving? Zoofy regelt het

Heb je binnenkort een elektricien nodig of zit je in een SOS modus omdat je een kortsluiting hebt vastgesteld die je zelf niet in een handomdraai kunt herstellen? Geen nood. Het online platform Zoofy geeft talrijke gecertificeerde elektriciens onderdak om opdrachten uit te voeren. Een e-mailadres sturen volstaat om een erkende elektricien Leuven of omstreken te contacteren. Zoofy doet voor jou de nodige administratieve rompslomp om zo snel mogelijk een aangesloten gekwalificeerde elektricien in de buurt te vinden. Een win-win situatie zonder meer waar iedereen blij van wordt. En ondertussen wordt een eventuele irritante kortsluiting binnen de kortste keren oordeelkundig verholpen door een stielman pur sang.

elektricien leuven

Een erkende elektricien in de buurt kan verschillende opdrachten uitvoeren

De tijd van een paar decennia geleden dat een elektricien een paar gewone klussen kwam uitvoeren is al lang definitief voorbij. Nog niet zolang geleden kwam een elektricien in de buurt van het Leuvense over de vloer om kleine, modale klussen te klaren. Maar die beeldvorming is de jongste tijd helemaal bijgestuurd. Nu gaat het er heel professioneel aan toe. Dat is ook de reden waarom Zoofy alleen maar werkt met erkende elektriciens die de knepen van het vak onder de knie hebben. Het doorsnee profiel van een elektricien Leuven bijvoorbeeld is momenteel meer dan alleen maar een klusser. Nu komen er echte vakkundige werkzaamheden aan te pas die alleen maar een ‘geschoold’ iemand kan verrichten. Een elektricien Leuven of in de regio doet zowel kleine onderhoudswerken als meer geavanceerde grote opdrachten. Om een idee te geven wat de meest gevraagde opdrachten bij Zoofy zijn op vlak van elektriciteit, volgt hier een kleine opsomming:

  • De uitbreiding van een zekeringskast of een eventuele vervanging
  • De zekeringen controleren
  • Het aanleggen van domotica
  • De installatie van een parlofoonsysteem
  • Het gelijkvormig maken van de installaties
  • Een diagnose stellen van de elektrische installatie volgens de vereiste veiligheidsnormen
  • De plaatsing van huishoudelijke elektrische apparaten
  • Een elektrische verwarming gebruiksklaar maken
  • Werken met differentieelschakelaar en gewone schakelaars
  • De laagspanning onder controle houden en zorgen dat de 5-jaarlijkse keuring vlotjes verloopt

Hoeveel kost een elektricien Leuven nu eigenlijk?

Als je een elektricien in huis wil halen, zal je uiteraard rekening moeten houden of de elektricien erkend is. Het prijskaartje van een niet-erkende elektricien ligt een stuk lager dan een gecertificeerde elektricien Leuven bijvoorbeeld. Vrij logisch vermits een erkende elektricien regelmatig een bijscholing volgt en over het algemeen is aangesloten bij een erkende vakorganisatie. Het inschakelen van een elektricien Leuven bij Zoofy gaat gepaard met een prijskaartje. Het aangerekende tarief dat je betaalt bij een erkende elektricien in de buurt, is vastgesteld op 65 euro per uur. Hierbij is de BTW inbegrepen. Uiteraard moet je de eventuele gebruikte materialen bij dit bedrag tellen. Wanneer je een elektricien Leuven bestelt gaat het netwerk verder dan alleen maar het centrum van de universiteitsstad. Ook de omringende deelgemeenten van Leuven komen hiervoor in aanmerking.

Check na of je in aanmerking komt voor subsidies

Wanneer je renovatiewerken in de planning hebt staan, zal je in bepaalde omstandigheden niet de volle pot moeten betalen. Een verouderde installatie vernieuwen kan voordelen opleveren dankzij subsidies. Dit is vooral mogelijk wanneer je een woning energiezuinig of duurzaam maakt. Op die manier kan je de kosten drukken bij het aanstellen van een elektricien Leuven. Ook bestaat de mogelijkheid om de kosten van een elektricien in de buurt te verhalen via de inboedelverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een onvoorziene kortsluiting of andere storing, die buiten je schuld is ontstaan. Lees op dat vlak de kleine lettertjes in je polisvoorwaarden grondig na. Neem ook de dekking even onder het vergrootglas.

Waarom de hulp van Zoofy inroepen als je een elektricien zoekt

Er zijn verschillende hoofdredenen waarom Zoofy de ideale bondgenoot is wanneer je op zoek bent naar elektricien Leuven of in de onmiddellijke omgeving. Zo worden voorrijkosten bij Zoofy niet in rekening gebracht. Zo bespaar je toch snel een extra kost van minimaal 20 euro of meer. Een ander groot voordeel is dat Zoofy over een heel gamma elektriciens beschikt die meteen je uit de nood kunnen helpen. Hierdoor kunnen de problemen – van welke aard ook – binnen een kort tijdsbestek worden gefixt. De elektricien Leuven, die onderdak heeft gevonden bij Zoofy, is een vakbekwame erkende stielman die garant staat voor een professionele service. Op een indirecte manier ga je verdere schade kunnen vermijden.

EHBO bij mogelijke stroomuitval zelf oplossen

Het meest vervelende wat je kan overkomen is dat de stroom volledig of gedeeltelijk uitvalt. Je staat met de handen in het haar en weet niet meteen wat je ermee moet aanvangen. Hier volgen enkele EHBO tips die je zelf op eigen houtje kunt uitvoeren. Controleer de meterkast en bekijk welke stekker bij welke groep behoort. Zo ontdek je welk toestel verantwoordelijk is voor de kortsluiting. Verwijder de stekker uit het stopcontact en probeer de knop weer naar omhoog te schuiven. In het andere geval moet je alle stekkers uittrekken en steek je 1-voor-1 de stekkers terug. Dan stel je zelf vast welk toestel de kortsluiting veroorzaakt. Wanneer je de oplossing niet vindt, zal je sowieso Zoofy moeten inschakelen. Het online platform Zoofy contacteert dan automatisch een elektricien Leuven die het euvel kan oplossen en die meteen vrij is. Ook buiten de gewone kantooruren kan je Zoofy inschakelen zodat je op elk uur van de dag kunt worden geholpen.

Een elektricien in Leuven en in de regio

De erkende elektriciens die actief zijn bij Zoofy opereren niet alleen in het centrum van Leuven, maar voeren ook opdrachten in de regio van het Leuvense uit. Je kan beroep doen op de diensten in de volgende 4 deelgemeenten die Leuven rijk is: Wijgmaal, Heverlee, Wilsele en Kessel-Lo. Er is altijd wel een elektricien beschikbaar na onderling overleg met Zoofy. Vul je e-mailadres in en Zoofy neemt zo snel mogelijk je het administratieve gedeelte uit handen.