Elektrische oven aansluiten

214keer aangevraagd

Elektrische oven laten aansluiten? Boek eenvoudig een geschikte elektricien voor deze klus via Zoofy.

Top Elektriciens

gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus
mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus

Een erkende elektricien bij Zoofy sluit je elektrische oven professioneel aan

Een elektrische oven aansluiten is niet zo eenvoudig als je op het eerste gezicht zou denken. Het plug and play systeem bestaat immers niet. Wanneer je een elektrische oven inbouw wil installeren, heb je niet voldoende aan een standaard stekker. Daar heb je speciale stopcontacten voor nodig. Je zal op jacht moeten gaan naar een gespecialiseerde elektricien die vertrouwd is met het aansluiten van een elektrische oven. Gelukkig heeft het online platform Zoofy genoeg geschoolde elektriciens in de rangen die een elektrische oven inbouw kunnen opstarten.
elektrische oven aansluiten

Hoe pak je een elektrische oven aansluiten aan?

Wanneer je de knoop hebt doorgehakt en je wil de overstap maken van een gasfornuis naar een elektrisch oven inbouw, dan zal je sowieso rekening moeten houden met enkele externe factoren. Veel hangt af of je beschikt over de juiste keukenverbinding en dat je de juiste meterkast hebt. Voor inductie koken of een elektrische oven aansluiten volstaat geen klassiek stopcontact. Het heeft dus wel een beetje voeten in de aarde om een elektrische oven inbouw 'bedrijfsklaar' te maken. In de meeste gevallen is de hulp van een elektricien nodig. In het overgrote deel van de gevallen is immers een aanpassing van de meterkast broodnodig en zal een stopcontact met fasen moeten worden geïnstalleerd.

Een elektrische oven inbouw werkt niet met een normaal stopcontact

Vergeet de mythe dat een elektrische oven aansluiten als een fluitje van een cent gaat. Een doodnormaal stopcontact kan je hiervoor niet gebruiken. Je hebt een speciale stekker nodig die in het vakjargon ook wel een Perilex stopcontact wordt genoemd. Het vermogen van de oven bepaalt of je een 2- of 3-fasen Perilex stekker nodig hebt. Je herkent zulke speciale stopcontacten met 5 gaten erin. Om door de bomen het bos nog te zien kunnen we alleen maar zeggen dat een fornuisvermogen van 7000 watt 2 fasen vereist, een elektrische oven inbouw van 10.000 watt stemt overeen met een 3-fasen fornuis. Wanneer je dit met een gewoon stopcontact zou aansluiten, dan zouden letterlijk en figuurlijk de stoppen gaan doorslaan. Een goede raad: een elektrische oven aansluiten vergt vakmanschap van een ervaren elektricien. Zoofy is hierbij een ideale bondgenoot om een doorgewinterde erkende elektricien te contacteren.

De meest voorkomende taken van een Zoofy elektricien

Uiteraard wil je geen klunzen die aan je meterkast zitten. Om dit te vermijden zit je bij Zoofy op het juiste adres. Zij beschikken over een arsenaal erkende elektriciens die de knepen van het vak in de vingers hebben. Dit zijn de meest voorkomende taken waarvoor een Zoofy elektricien wordt gevraagd:
  • De installatie van een Perilex stopcontact
  • Het voorkomen van een kortsluiting
  • De plaatsing van een groepenkast
  • De aansluiting van elektrische huishoudtoestellen
  • De tuin van verlichting voorzien
  • Het aanleggen van een aarding

De omschrijving van een Perilex aansluiting

Een elektrische oven aansluiten kan alleen maar tot een goed einde worden gebracht via een Perilex aansluiting. Dat is een speciale stekker in de keuken die je herkent door de 5-gaten. Dit stopcontact heb je immers nodig om een elektrische oven inbouw aan te sluiten. Deze stopcontacten bestaan uit 2- of 3-fasen. Een elektrische oven aansluiten is dus specialistenwerk omdat de meterkast eveneens moet worden aangepast. Zoofy biedt deze service probleemloos.

Transparante uurprijs en altijd iemand bereikbaar in je buurt

Het grote voordeel van Zoofy is dat je qua prijskaartje op voorhand weet waar je aan toe bent. Voor 65 euro per uur, inclusief BTW haal je een erkende vakman in huis. Bijkomend voordeel is dat er geen verplaatsingskosten worden aangerekend. Zoofy geeft voldoende aantal bekwame en erkende stielmannen onderdak over heel Vlaanderen. Een elektrische oven aansluiten kan bijgevolg in een mum van tijd gebeuren dankzij Zoofy. Of je nu in West- of Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg woont maakt niets uit. Zoofy is trouwens 24/7 bereikbaar.
elektrische oven aansluiten

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App