Stopcontact aansluiten

943keer aangevraagd

Wil je een stopcontact laten repareren? Boek eenvoudig een geschikte elektricien voor deze klus via Zoofy. Zonder voorrijkosten.

Top Elektriciens

gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus
mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus

Help! Ik moet een stopcontact aansluiten!

Misschien kom je ooit wel in de situatie terecht dat je een stopcontact moet aansluiten, bijvoorbeeld tijdens de bouw of renovatie van je huis. Het is dan uiteraard handig dat je enige kennis over stopcontacten hebt. In dit artikel laten we je kennis maken met de basics van stopcontacten en met Zoofy, een platform waarop je de beste vakmannen kan boeken om jouw stopcontacten aan te sluiten.
stopcontact aansluiten

Welke types stopcontacten zijn er?

Het ene stopcontact is het andere niet. Er bestaan namelijk verschillende types stopcontacten. Dat heb je misschien wel al ondervonden toen je op reis ging naar het buitenland… België maakt gebruik van stopcontacten van het type E. De netspanning van het elektriciteitsnet bedraagt 230 volt en de frequentie bedraagt 50 Hz. Dit is anders in de Verenigde Staten bijvoorbeeld, waar de netspanning 120 of 240 volt is en de frequentie 60 Hz. Met je type E stekkers zal je dus in de VS jouw apparaten niet kunnen opladen. Maar ook binnen type E stopcontacten bestaan er nog verschillen. Er bestaan enkelvoudige stopcontacten, maar ook dubbele. Er is een klein verschil tussen beide wat betreft het stopcontact aansluiten. Daarnaast is er ook een verschil tussen opbouw stopcontacten en inbouw stopcontacten. Deze laatste zijn ingewerkt in de muur. Vervolgens is er ook een verschil tussen stopcontacten met aarding, en stopcontacten zonder aarding. Ten slotte is er ook een verschil tussen binnen stopcontacten en stopcontacten voor buiten. Bij stopcontacten buiten is het belangrijk om speciaal schakelmateriaal te gebruiken dat vochtbestendig is, om kortsluiting te voorkomen.

Welk type stopcontact moet ik kiezen?

Alvorens je een stopcontact gaat aansluiten, moet je natuurlijk wel eerst nadenken over het type. Niko stopcontacten zijn een van de bekendste stopcontacten op de markt. Er zijn verschillende soorten Niko stopcontacten, die geschikt zijn voor verschillende situaties. Als eerste kan je kiezen tussen stopcontacten met en zonder aarding. De Niko stopcontacten met aarding zijn veiliger dan deze zonder. Als je kleine kinderen in huis hebt, is een stopcontact met aarding dus steeds de beste keuze. Wil je een stopcontact buiten, dan kies je voor een speciaal stopcontact. De Niko stopcontacten voor buiten zijn bestand tegen vocht en gure omstandigheden en daardoor zeer veilig. Tenslotte kan je kiezen voor opbouw stopcontacten of inbouw stopcontacten. De meeste mensen vinden inbouw stopcontacten mooier, omdat deze perfect weg te werken zijn in de muur. Als je kiest voor inbouw stopcontacten, is het wel noodzakelijk dat je een inbouwdoos voor gemonteerd hebt op de plaats waar je het stopcontact wil aansluiten. Hierin zitten alle aansluitkabels die vertrekken vanaf de groepenkast.

De voordelen van een stopcontact laten aansluiten door een vakman

Bij stopcontacten aansluiten komt heel wat kijken. Het is geen klus zonder risico, aangezien je met elektriciteit werkt. Als je nauwkeurig te werk gaat en rekening houdt met alle veiligheidsmaatregelen, kan er niet veel misgaan. Toch laten heel wat mensen hun stopcontacten aansluiten door een vakman. Dat is de beste en veiligste optie als je niet veel kaas gegeten hebt van stopcontacten aansluiten. Bij Zoofy.com vind jij de perfecte elektricien om deze klus te klaren. Via ons platform kan je makkelijk en snel een boekingsaanvraag versturen voor een bepaalde klus. Vervolgens kan een van onze ervaren elektriciens jouw klus aanvaarden, waarna er een afspraak gemaakt wordt in onderling overleg. De betaling gebeurt nadat de klus geklaard is. Bij Zoofy betaal je steeds de beste prijs. Een stopcontact aansluiten kan al vanaf 65 euro per uur. Doordat Zoofy werkt met lokale vakmannen, betaal je bovendien geen voorrijkosten! De elektriciens waarmee we werken, zijn stuk voor stuk gecertificeerde vakmannen, die kennis hebben van de nieuwste technologieën en de verschillende niko stopcontacten. Op die manier ben jij er zeker van dat jouw klus tot een goed einde gebracht wordt!
stopcontact aansluiten

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App