Kosten voor het schilderen van trappen (leuningen)

Kosten schilderen van trappen

Gemiddeld €673
Gemiddeld tussen de... 306 € -1.064 €
Low End - High End 110 € - 2.100 €

Kosten voor het vernieuwen van hardhouten trappen en trapleuningen

De kosten voor het vernieuwen van trappen bedragen 45 tot 80 euro per vierkante meter voor materialen en schilders. De kosten voor het vernieuwen van een trap hangen af van het aantal treden en de oppervlakte. De totale kosten voor het vernieuwen van een trap met 10 treden bedragen 90 tot 160 euro, inclusief materiaal en arbeid.

Kostenfactoren voor de reparatie en vernieuwing van trappen en leuningen

Factoren die de kosten van reparatie van trappen en leuningen beïnvloeden zijn onder andere:
 • Complexiteit van het ontwerp
 • Materiaalkeuze
 • Werkzaamheden
 • Vorm van de trap
 • Locatie
Veel voorkomende trapreparaties zijn:
 • Schilderen.
 • Tapijt
 • Structurele verbeteringen en timmerwerk
 • Wijziging van stappen
 • Reparatie van bepaalde soorten materialen
 • Schade door brand, water en schimmel

Soorten trappen en kosten

Materiaal Arbeid en Materiaal
Steen 300 € - 900 €
Beton 250 € - 750 €
Hout 120 € - 150 €
Tapijt 280 € - 400 €

Kosteneffect van trapgrootte en -helling

De oppervlakte beïnvloedt de kosten: de gemiddelde prijs per vierkante meter trede bedraagt 60 euro voor materiaal en constructie. Een hoek van 30 tot 35 graden is vereist voor een veilige trap. Steilere trappen kosten iets minder omdat er minder treden van beneden naar boven nodig zijn. Kosten schilderen van trappen

Trapkosten in verschillende delen van het huis

 • Kelder- en zoldertrappen zijn het goedkoopst te repareren of te vervangen omdat ze gewoon ongeschilderd en natuurlijk kunnen blijven.
 • Trappen in gemeenschappelijke ruimten zijn meestal duurder omdat de huiseigenaren het materiaal professioneel willen laten afwerken met tapijt, verf of houtbeits.
 • Het repareren van betonnen buitentrappen kost tussen €20 voor een pleister en €800 voor uitgebreide reparaties.

Kosten van het vervangen van een trapleuning

De totale prijs voor het vervangen van een reling van 3 meter bedraagt tussen 300 en 450 euro, inclusief een eenvoudige houten leuning, arbeidstijd en opruiming. De kosten voor het installeren van trapleuningen en balusters samen zijn hoger door de extra tijd en materialen die nodig zijn.

Kosten voor de installatie van een reling

De kosten voor het plaatsen van een reling bedragen tussen 75 en 120 euro per lopende meter, alleen voor het werk. Het duurt 3 tot 4 uur om een stuk van 3 meter te installeren. Het leuningmateriaal en het beslag kosten 15 tot 21 euro per meter extra.

Kosten voor de installatie van een paal

De gemiddelde prijs voor de installatie van een paal is 365 euro, inclusief arbeid en materialen in de middenklasse. Individuele posten kosten tussen 35 en 550 euro. De prijs hangt af van de afmetingen en het soort materiaal. Aan elk uiteinde van de reling wordt een paal gebruikt.

Kosten voor het schilderen van leuningen en trappen

Het schilderen van een trap kost tussen de 350 en 450 euro, inclusief de treden, muren, plafonds en leuningen. Alleen al het schilderen van leuningen kost tussen de 20 en 50 euro per uur.

Kosten van het vervangen van een reling

Het vervangen van een trapleuning voor een deel van 3 meter kost 300 tot 450 euro, plus 250 tot 470 meter als de verticale spillen moeten worden vervangen. De totale kosten voor de installatie van beide leuningen bedragen 550 tot 920 euro voor alle materialen en arbeidskrachten.

Kosten van een nieuwe reling

De kosten van een nieuwe reling bedragen gemiddeld 105 euro per meter, inclusief alle materialen, beslag en arbeid.

Zelf doen vs. een vakman inschakelen

De kosten voor het repareren van een trap door een doe-het-zelver bedragen 12,5 tot 35 euro per vierkante meter voor de materialen. De kosten voor het herinrichten van een trap door een vakman bedragen 45 tot 80 euro per vierkante meter.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het om een vakman in te huren om hout op te knappen?

De kosten voor het inhuren van een vakman om een houten trap op te knappen liggen tussen de 60 en 75 euro per uur. Voor een trap met 10 treden is 2 uur nodig.

Hoeveel kost het om een trap te schuren en opnieuw te schilderen?

Het schuren en opknappen van een trap met 10 treden kost in totaal 120 tot 150 euro. Dit omvat de tijd van een arbeider met elektrisch gereedschap, houtbeits en schoonmaken.

Is het goedkoper om hardhouten trappen en leuningen te overspuiten of te vervangen?

Het opknappen van een hardhouten trap kost gemiddeld 135 euro in vergelijking met 1.500 euro voor het vervangen van een trap met 10 treden, inclusief alle materialen en arbeid.

Hoeveel kost het om een trap opnieuw te bekleden?

De gemiddelde prijs voor het vervangen van 10 trappen met tapijt is €340, €130 voor zand en beits of €1.500 voor een gloednieuwe houten trap. Dit omvat alle hulpstukken, materialen en de tijd van een vakman.

Hoeveel kost het om tapijt op een trap te repareren?

Een trap met 10 treden en tapijt kost tussen de 280 en 400 euro, inclusief 4 vierkante meter tapijt voor de gehele boven- en voortrap en arbeidstijd.

Hoeveel kost het om een keldertrap te vervangen?

Het plaatsen van een nieuwe keldertrap kost 1.000 tot 2.000 euro voor materialen en het werk van de aannemer. In de meeste gevallen is esthetiek minder belangrijk voor ondergrondse installaties, zodat ze goedkoper zijn dan installaties op de begane grond of op de bovenverdieping.

Hoe kan ik mijn trap renoveren tegen een redelijke prijs?

Je kunt de kosten van trapvervanging beperken door zelf het oude tapijt en de treden te verwijderen voordat een professioneel team arriveert, en door te kiezen voor minimale of geen afwerking van het gekozen trapmateriaal.

Hoeveel kost het om een trap met hardhout te bekleden?

De prijs voor het leggen van hardhouten trappen bedraagt 100 tot 200 euro per trede voor materiaal en arbeid. In totaal moet je rekenen op kosten van 1.000 tot 2.000 euro voor een trap met 10 treden.

Top Schilders

seppe
Seppe Schilder
5/5 - 112 Reviews
Herenthout
154 jobs done
Schilder

Vanaf jongs af aan help ik mijn vader al met schildersklussen, ik heb geleerd van de beste.

De klus is vakkundig en snel uitgevoerd. Voldoet aan de verwachting. Buitengewoon vriendelijk.

Boek een klus
Jonas
Jonas Schilder
5/5 - 16 Reviews
Köln
23 jobs done
Schilderen van buitenmuren, schilderen van deuren, schilderen van muren

Hallo, zoek jij een schilder voor schilderwerk? Ik ben hier voor jou! Wij zijn de lokale specialist voor de regio Vlaanderen voor schilderwerkzaamheden. Kernactiviteiten: Schilderen van gipsplaten, plafonds en deuren.