Kosten bestratingswerkzaamheden

Daarom heb jij voor bestratingswerkzaamheden specialistische expertise nodig!

De kosten van bestratingswerkzaamheden hangen uiteraard af van de grootte van het terrein, de toestand van de ondergrond en de werkelijke werktijd. Je zou in theorie zelf een oprit of parkeerplaats kunnen bestraten, maar dat raden wij af. Goed geasfalteerde gebieden vereisen deskundigheid en jarenlange ervaring en oefening. Als bijvoorbeeld een verharde oprit niet zorgvuldig en vakkundig wordt verdicht, ontstaan er snel rijsporen door de belasting op de punten waar voertuigen vaak over de straatstenen rijden. Het resultaat is een ongelijk bestratingspatroon, struikelgevaar en dus bronnen van gevaar. Als je een beroep doet op deskundigen voor bestrating, profiteert jij niet alleen van hoogwaardige resultaten die lang meegaan, maar kan je ook mooie straatstenen kopen en complexe patronen in jouw oprit laten leggen.

Hier is de verdeling van de kosten

Klus  Prijs voor 50 m²  Prijs per m²
Graafwerkzaamheden  650 € - 800 €
Ballast onderbouw  900 € - 1.050 €  18 € bis 21 €
Uitgegraven materiaal verwijderen  ca. 500 €  ca. 10 €
Leggen snipperplank  75 € - 175 €  1,50 € - 3,50 €
Bestrating  1.750 € - 2.900 €  35 € – 58 €
Grind  ca. 165 € für 15 m³  ca. 3,30 € pro 0,3 m³
Betonblokken bestrating  900 € - 1.150 €  18 € - 23 €
Gesplitst  ca. 10 € für 2,5 m³  ca. 0,20 € pro 0,05 m³
Stoepranden  250 € - 300 €  5 € - 6 €
Totaal  5.200 € - 6.375 €  104 € - 141 €
bestrating aanleggen

Kosten: bestratingswerk is niet zomaar bestratingswerk

Om een terrein volledig en professioneel te bestraten zijn verschillende werkstappen nodig. Deze werkstappen worden gepresenteerd in een zogenaamde gemengde berekening; dit betekent dat de arbeidskosten van de ambachtslieden niet als aparte post worden opgevoerd (met uitzondering van de bestrating zelf). Allereerst is een uitgraving nodig om de ballast onderbouw te kunnen plaatsen. Experts verwijderen natuurlijk ook de uitgraving voor jou, zodat jij hier niets meer hoeft te doen. De experts leggen vervolgens de steen slagplank, bestraten met de gewenste beton straatstenen en maken het geheel af met grind, steenslag en stoepranden. In totaal kost het bestratingswerk tussen 104 en 141 euro per vierkante meter. Voor een oppervlakte van 50 vierkante meter liggen de kosten tussen 5,00 en 6,375 euro.

Kosten van de voorbereiding van de bestrating

Voordat het eigenlijke bestratingswerk kan beginnen, is enig voorbereidend werk nodig. Dit is inclusief de afgraving, die ongeveer 650 tot 800 euro kost voor een gebied van 50 vierkante meter. Het verwijderen van de afgraving kost ongeveer 500 euro voor dit volume, en de grindondergrond kan voor jou worden voorbereid voor 900 tot 1.050 euro. Daarna wordt de steen slagplank gelegd. Dit kost tussen 75 en 175 euro voor een oppervlakte van 50 vierkante meter. Je kunt dus rekenen op voorbereidingskosten tussen 2.125 en 2.525 euro voor een oppervlakte van 50 vierkante meter.

Kosten van de bestratingswerkzaamheden

Het bestratingswerk zelf vereist voornamelijk betonblok bestrating en stoepranden. Daarnaast is er grind, dat een bedding vormt voor de straatstenen en dus stabiliteit garandeert, zelfs bij beweging, en grit, dat tussen de straatstenen wordt geveegd. Voor een vierkante meter bestrating heb jij ongeveer 0,3 kubieke meter steenslag en 0,05 kubieke meter split nodig. De kosten van grind voor een oppervlakte van 50 vierkante meter bedragen ongeveer 165 euro, voor gruis kun je een goede 10 euro rekenen, misschien iets meer. Betonsteenbestrating is natuurlijk zeer variabel in prijs. In onze steekproefberekening zijn wij niet ingegaan op complexe, sierlijke of bijzonder decoratieve straatstenen, maar hebben wij ons georiënteerd op in de handel verkrijgbare beton straatstenen. Deze betonnen straatstenen kosten ongeveer 900 tot 1.150 euro voor een oppervlakte van 50 m², en je kunt het bestratingswerk berekenen op ongeveer 1.750 tot 2.900 euro.

Bestratingswerkzaamheden laten uitvoeren met Zoofy

Je hebt nu een overzicht gezien van de kosten voor bestratingswerkzaamheden: enerzijds als kosten per vierkante meter, anderzijds voor een voorbeeld van een parkeerplaats van 50 vierkante meter. Je kunt de gemiddelde kosten per vierkante meter extrapoleren naar jouw eigen bouwproject en zo ongeveer berekenen wat jij moet betalen voor een individuele offerte. Upload jouw klusomschrijving naar Zoofy en wij regelen een vakman voor jou die bij jou en jouw klus past!

Top Schilders

Jonas
Jonas Schilder
5/5 - 16 Reviews
Köln
23 jobs done
Schilderen van buitenmuren, schilderen van deuren, schilderen van muren

Hallo, zoek jij een schilder voor schilderwerk? Ik ben hier voor jou! Wij zijn de lokale specialist voor de regio Vlaanderen voor schilderwerkzaamheden. Kernactiviteiten: Schilderen van gipsplaten, plafonds en deuren.

seppe
Seppe Schilder
5/5 - 112 Reviews
Herenthout
154 jobs done
Schilder

Vanaf jongs af aan help ik mijn vader al met schildersklussen, ik heb geleerd van de beste.

De klus is vakkundig en snel uitgevoerd. Voldoet aan de verwachting. Buitengewoon vriendelijk.

Boek een klus