Kostenoverzicht bomen laten snoeien

Hebben jouw bomen weer wat verzorging nodig? Dan is het misschien tijd voor een snoeibeurt. Als leek moet jij jouw bomen nooit zelf snoeien, omdat dit grote schade aan jouw bomen kan toebrengen. Hier lees je waar jij op moet letten als je een tuinman inhuurt en hoeveel een boomsnoeibeurt kost.

Dit is waar de snoeikosten uit bestaan

Een boom snoeien klinkt makkelijker dan het is. Het snoeien moet altijd zeer dicht bij de stam gebeuren en in een zo recht mogelijke lijn, zodat de achtergebleven takstammen zich snel kunnen herstellen en niet veel schade oplopen. In veel gevallen moeten deze "wonden" ook professioneel worden behandeld om ze te beschermen tegen schimmelaantastingen of ander ongedierte. Zoals je ziet is er veel om rekening mee te houden bij het snoeien van bomen, dus je moet altijd een tuinman inhuren en het niet zelf doen. Afhankelijk van de aard van de te snoeien boom hanteren de meeste bedrijven uurtarieven. Voor zeer hoge bomen wordt vaak een vast bedrag per meter hoogte vastgesteld in plaats van een uurtarief. Deze manier van factureren is gewoonlijk duurder, maar het werk is ook gevaarlijker op een overeenkomstige hoogte en er moeten veiligheidsmaatregelen worden genomen, zodat de prijzen zeer gerechtvaardigd zijn. Ook de kosten voor de latere verwijdering van het snoeisel mogen niet worden onderschat.

Zo zijn de snoeikosten van de bomen samengesteld

Klus  Prijsschatting
Snoeien van bomen, uurtarief  50 € - 70 €
Snoeien van bomen, vergoeding volgens hoogte meter  60 € - 100 €
Verwijdering  110 € - 500 €
Bijkomende kosten  70 € - 110 €
Snoeikosten voor bomen

Dit zijn de kostenpunten van een boomsnoeibeurt

De kosten van het snoeien hangen natuurlijk af van de grootte van de boom, maar ook van onder andere de toegankelijkheid. Als de boom moeilijk bereikbaar is, zullen hoveniers hogere prijzen vragen. De verwijdering hangt ook af van de grootte van de boom en de hoeveelheid snoeiwerk, die meestal in kubieke meters in rekening wordt gebracht. Bovendien heeft de verkoopmethode een niet te verwaarlozen invloed op de prijs. Ten slotte zijn er ook kosten voor een voorafgaande inspectie en voor de reis. In het geval van beschermde bomen moet rekening worden gehouden met meer bijzondere maatregelen, die logischerwijs hun prijs hebben.

Kosten voor het snoeien van bomen

De arbeidskosten, zowel per uur als per meter hoogte, hangen natuurlijk af van hoe hoog de boom is, want zelfs als je per uur rekent, heeft een tuinman aanzienlijk meer tijd nodig voor een grote boom. Als er speciale apparatuur moet worden gebruikt, bijvoorbeeld een handzaag, die vaak op grote hoogte wordt gebruikt, stijgt ook de prijs. Als jouw boom op de monumentenlijst staat, moet je bijzonder voorzichtig te werk gaan. Alleen speciaal opgeleide landbouwkundigen mogen dergelijke bomen bewerken. De arbeidskosten kunnen hier aanzienlijk hoger liggen dan in de prijstabel. Afhankelijk van de deelstaat of gemeente zijn er ook verdere richtsnoeren die in acht moeten worden genomen voor beschermde bomen, bijvoorbeeld met betrekking tot de renovatie van bomen. Je kunt hierover het beste informatie inwinnen bij geschikte contactpersonen voordat je onbewust en overhaast een gespecialiseerd bedrijf opdracht geeft de boom te snoeien.

Kosten voor het verwijderen van bomen

De verwijderingskosten zijn afhankelijk van de gekozen verwijderingsmethode. Enerzijds zijn er volledige vaste tarieven en anderzijds vaste tarieven voor containers. In het geval van een volledig forfaitair bedrag zal het hoveniersbedrijf die jij de opdracht geeft om het snoeiwerk uit te voeren, ook zorgen voor de afvoer ervan. Voor een container tot 10 kubieke meter betaal je tussen de 300 en 400 euro, uiteraard inclusief afvoer. Het vaste tarief voor containers is meestal goedkoper. Voor de container zelf betaal je tussen 60 en 120 euro voor dezelfde grootte, terwijl het snoeien van bomen per ton wordt aangerekend en niet als forfaitair bedrag.

Extra kosten voor het snoeien van bomen

De eerste extra kosten die moeten worden vermeld, zijn de reiskosten van de tuinman. Reken hiervoor 30 tot 50 euro. Een hovenier met verstand van zaken zal jij nooit een prijsopgave doen zonder eerst de te snoeien boom te zien. In de meeste gevallen worden afspraken gemaakt om de boom vooraf te bekijken, zodat de hovenier kan inschatten hoeveel werk er nodig is en je eventueel kan adviseren. Dit kost tussen de 40 en 60 euro.

Zoofy zorgt voor jouw bomen!

In veel gevallen moet en mag je bomen niet zelf snoeien als er speciale apparatuur wordt gebruikt of als het werk op een bovengemiddelde hoogte wordt uitgevoerd. Tuinmannen moeten bepaalde certificaten hebben om dienovereenkomstig te kunnen werken. Maak een afspraak met de professionele hoveniers van Zoofy en ontvang een vrijblijvende offerte. Als je vervolgens Zoofy hoveniers opdracht geeft om jouw tuin te snoeien, kan je er zeker van zijn dat alle werkzaamheden vakkundig worden uitgevoerd.

Top Tuinmans

maurice
Maurice Tuinman
5/5 - 86 Reviews
Aalter
143 jobs done
Tuinman

Ik werk als timmerman, klusjesman en tuinman. Ik plaats veel schuttingen en ik leg daarnaast ook vaak terrassen aan.

Maurice en zijn vriend hebben mij zo ontzettend fijn geholpen met het plaatsen van de schutting en poort. Maurice heeft overal wel een oplossing voor, de afstemming is super fijn en het resultaat mag er zijn. Een dikke vette 10!

Boek een klus
Giel
Giel Tuinman
5/5 - 143 Reviews
Ninove
184 jobs done
Tuinman

Met een voorliefde voor planten was het logisch voor mij om Tuinman te worden. Ik leg veel borders aan, geef advies over planten en plant bomen.

Ik ben heel blij met de nieuwe schutting. Meneer Giel is een echte vakman en denkt met je mee. Komt netjes de afspraken na die we toen hebben gemaakt. Werkt netjes en snel. Ik zou hem zeker aan andere aanraden.

Boek een klus