Traprenovatie

531keer aangevraagd

Het is de held van de zaal. In de regel is de trap een prominent onderdeel van de gang of woonkamer.

Top Timmermans

Karel
Karel Timmerman
5/5 - 184 Reviews
Lommel
256 jobs done
Timmerman

In de zomer houd ik mij vooral bezig met zonneschermen ophangen, wanneer die klussen in de winter afnemen dan houd ik mij veel bezig met meubels op maat te maken.

Karel is een op en top vakman. Meubels maken kan die als geen ander. Ook fijn dat ie punctueel is en geen rommel achter laat.

Boek een klus
ismael
Ismael Timmerman
5/5 - 51 Reviews
Antwerpen
98 jobs done
Timmerman

Hallo, ik ben beschikbaar voor allerlei soorten timmerman klussen. Doorgaans werk ik veel met deuren op maat maken en afhangen maar werk ook veel aan meubels op maat maken.

Ismael heeft mijn kast precies zo gemaakt als ik dat wilde, merci!

Boek een klus

Jouw trap renoveren

Waar de held ook staat in huis, het is een echte blikvanger. Het is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van het hele interieur. Bovendien krijgt jouw trap elke dag heel wat te verduren. Reden genoeg om je trap te willen renoveren. Bij traprenovatie kun je het zo gek maken als je wilt. Je kan jouw trap nieuw leven inblazen door hem te schilderen, maar een traprenovatie gaat meestal verder dan dat. Een traprenovatie is haalbaar voor elk budget. Je kunt ook kiezen voor de plaatsing van een volledig nieuwe trap als Je toe bent aan een nieuwe superheld. Kies je voor een plintafwerking? Vind je het moeilijk om het juiste materiaal te kiezen en wilt je dat het bij jouw huis en levensstijl past? Lees verder over de verschillende soorten materialen, inclusief de voor- en nadelen. Taprenovatie

Welk materiaal is geschikt voor jouw trap?

Traprenovatie met vinyl

Voor een kosteneffectieve traprenovatie is vinyl de juiste keuze. Vinyl is zacht en daarom gemakkelijk te snijden. Bovendien is vinyl gemakkelijk te onderhouden en geluiddempend, waardoor het perfect is voor een druk huishouden. Opmerking: Vinyl ziet er over het algemeen minder natuurlijk uit.

Traprenovatie met laminaat

Laminaat is iets duurder dan vinyl. Maar dit wordt onmiddellijk weerspiegeld in de opties: de keuze is enorm. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtnerfmotief. Zo krijg je het uiterlijk van hout, maar hoef je na de renovatie niet te schuren, te lakken of te schilderen. Dit materiaal is bovendien duurzaam, gemakkelijk te reinigen en geschikt voor intensief gebruik.

Traprenovatie met tapijt

Tapijt is ook een relatief goedkope keuze. Tapijt is geluidsabsorberend en werkt isolerend. Tapijt is echter aan slijtage onderhevig en moet worden onderhouden. Regelmatig stofzuigen is een must!

Traprenovatie met houten bedekking

Wil je van jouw trap een echte blikvanger maken, dan is een houten traprenovatie de juiste oplossing. Wat jouw interieurstijl ook is, je kunt een unieke sfeer creëren en het speciale karakter van jouw huis benadrukken. De voordelen? Het materiaal is uiterst duurzaam en heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Na verloop van tijd komt het hout tot leven en wordt jouw trap nog mooier. Hout is ook gemakkelijk schoon te houden en slijtvast. Dit materiaal vereist echter regelmatig onderhoud en is niet geluiddicht.

Traprenovatie: verlichting van de trap

Zoals gezegd is jouw trap een echte sfeermaker en bepaalt hij jouw interieur. De trap geeft de eerste indruk van jouw huis en is daarom het perfecte visitekaartje. Je kunt jouw trap laten schitteren door hem te versieren met trapverlichting. Vooral 's avonds kan jij van de trap een echt pronkstuk in jouw huis maken. Vergeet de trapleuning niet als jij jouw trap renoveert. Ze zijn een belangrijk onderdeel van jouw trap. Ze zijn er in allerlei vormen en materialen. Denk na over de sfeer die jij wilt creëren en stem ze af op jouw interieur.

Kostenbesparende tips voor jouw traprenovatie

Ben jij op zoek naar een goedkope traprenovatie? Je kunt besparen op de materiaalkeuze, ook kan jij geld besparen als je wat voorwerk doet, zoals het verwijderen van de oude bekleding of het schuren en schoonmaken van de trap. Bedenk dat een goedkope traprenovatie afhangt van de volgende elementen. Deze bepalen de kosten van de renovatie van jouw trap:
  • Het materiaal
  • Een luxueuze afwerking
  • Het type trap (recht of met een bocht, open of gesloten)
  • De grootte van de trap (aantal en breedte van de treden)

Waarom renoveert je jouw trap niet zelf?

Zoals we al zeiden: de trap is de held van de hal en vaak het eerste wat je ziet als je een huis binnenkomt. Een essentieel onderdeel van de uitstraling van jouw hele interieur. Het is wenselijk dat de renovatie van jouw trap professioneel wordt uitgevoerd. Je kunt er ook voor kiezen om alleen jouw trap te bedekken. Als je handig bent en over de nodige ervaring beschikt, kan je dit werk zelf doen. Het werk van een professional is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt andere kwaliteiten die goed zouden staan op je CV. Doe-het-zelf werk kan snel uitdraaien op een fiasco met ongewenste extra kosten. Bovendien duren doe-het-zelf klussen vaak langer dan je zou willen. Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite en besteed het werk gewoon uit aan een professional. Zo ben je zeker van kwaliteit en een geweldig eindresultaat.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App