Cv-ketel bijvullen

697keer aangevraagd

Het bijvullen van de ketel is vaak de oplossing. Voor een verwarmingsmonteur is het kinderspel. Maak een afspraak en de druk is zo weer in evenwicht. De prijzen gelden niet voor het verhelpen van storingen aan de ketel of voor onderhoud.

Top Cv-monteurs

Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus
Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus

Cv-ketel laten bijvullen?

Verwarmingswater bijvullen? Als jouw kachel niet opwarmt, is de druk in de ketel te laag. Dan kan de oplossing soms heel simpel zijn: de boiler bijvullen. Je kunt deze eenvoudig toewijzen aan een van onze monteurs. In veel gevallen kan je de ketel ook weer in vorm brengen.

Jouw boiler bij vullen

Schakel de ketel uit. Trek de stekker uit het stopcontact. Je hebt nu nodig: een vulslang. Dit is een soort tuinslang met twee "aansluitende" zijden. Een emmer, handdoek of dweil is ook handig. Sluit de vulslang aan op de vulkraan van de cv-ketel. Sluit vervolgens het uiteinde van de slang aan op de waterkraan. Vul de slang met water zodat er bijna geen lucht meer in zit. De druk bij de ketel moet tussen 1,5 en 2,0 bar liggen. Open de vulkraan tot het gewenste vulniveau is bereikt. Je kunt dit aflezen op de analoge manometer. Moderne ketels hebben vaak ook een digitale manometer.

Maximaal vulniveau van de ketel

Vul de ketel nooit met meer dan 2 bar. Sommige oudere systemen en leidingen kunnen zelfs geen 1,5 bar verdragen. Als je niet zeker bent, raadpleeg dan altijd een verwarmingsinstallateur. Wij beschikken over een landelijk netwerk van verwarmingsinstallateurs waarop je dag en nacht een beroep kunt doen. Erkende vakmensen die weten hoe ze cv-systemen moeten vullen, repareren en ontluchten. Als je de ketel hebt bijgevuld en de druk is tussen 1,5 en 2 bar. Sluit eerst de vulkraan. Sluit dan de waterkraan. Dit voorkomt dat er onnodige lucht in het systeem komt. Dan is het zinvol om de centrale verwarming te ontluchten.

Lucht in de radiatoren

Je hebt waarschijnlijk borrelende geluiden uit het verwarmingssysteem gehoord. Dit komt meestal doordat er lucht in de radiatoren zit. Vaak komt dit doordat er lucht is toegevoegd bij het bijvullen van jouw ketel. Normaal gesproken is jouw ketel en radiatorcombinatie een gesloten systeem. Jouw expansievat compenseert de verdamping van water in jouw leidingen. Helaas moet je de installatie soms zelf een handje helpen. Het systeem ontluchten kan een vervelende klus zijn. Voordat je begint: Zet voor de zekerheid de thermostaat uit en zet de verwarming op de laagste stand.

Wat heb je nodig voor de ontluchting

Wat heb je nog meer nodig? Een bloedende sleutel en een doek. Werk bij het ontluchten van de radiatoren van boven naar beneden. Eerst de zolder, dan de begane grond. Neem de radiatorsleutel en zoek de aansluiting aan de zijkant van de radiator. Draai de sleutel op de aansluiting: hierdoor komt de lucht uit de radiator. Wanneer je voelt dat er geen lucht meer uit de radiator komt, kan je de sleutel terugdraaien. De koeler is klaar, je kunt de kraan weer open draaien! Wanneer je voelt dat er geen lucht meer uit de radiator komt, kan je de sleutel terugdraaien. Deze radiator is klaar, je kunt de kraan weer open draaien! Als je alle radiatoren op deze manier heeft ontlucht, kan je de thermostaat weer aanzetten! Controleer nogmaals of de waterdruk voldoende is. Als de druk te laag is, kan het nodig zijn de ketel bij te vullen.

Als alle radiatoren klaar zijn, kan je het expansievat van de cv-ketel ontluchten.

Verwarmingswater bijvullen? Als bovenstaande taak te moeilijk lijkt, kan je hulp vragen via onze website. Het bijvullen van een cv-ketel is een kleine klus voor een gespecialiseerde monteur. Afhankelijk van de grootte van het verwarmingssysteem is het vaak binnen 1 uur opgelost. Als je zo snel mogelijk hulp nodig heeft, kunnen wij ervoor zorgen dat een monteur nog dezelfde dag bij jou langskomt voor het bijvullen van verwarmingswater.  

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App