Gasfornuis aansluiten

102keer aangevraagd

Het lijkt een eenvoudige taak, maar er komt vaak meer bij kijken. Hier is een kleine waarschuwing in dit verband. Als je zelf een gasfornuis of kookplaat aansluit, kunnen er gaslekken ontstaan. Zorg er daarom voor dat je de gasslang goed aansluit. Een ander gevaar van het verkeerd aansluiten van jouw gasfornuis is brand. Oververhitting kan brand veroorzaken.

Top Cv-monteurs

Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus
Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus

Het gasfornuis aansluiten

Een vakman inhuren om jouw gasfornuis aan te sluiten lijkt misschien de duurste optie, maar het zorgt ervoor dat het goed gebeurt. Denken de mensen dat je een prutser bent? Dan kun je beter je keuken aansluiten. Huur een professional in. Kijk op deze pagina voor meer informatie over verschillende gasslangen en hoe je een gasleiding aansluit op jouw gasfornuis. Het aansluiten van jouw gasfornuis met behulp van deze pagina is op eigen risico.

Kosten voor de aansluiting van het gasfornuis

Speel je liever op veilig? Dat is begrijpelijk. Klussen met gas zijn geen dingen waar je mee wilt knoeien. Maar nu ben je natuurlijk benieuwd naar de kosten voor het aansluiten van je gasfornuis. Als je ons kleine doe-het-zelf plan hierboven uitvoert: Je bent gemiddeld 50 euro kwijt voor de complete set met flexibele roestvrijstalen gasslang, connector en tape. Als je een loodgieter inhuurt om jouw gasfornuis te installeren, moet je natuurlijk ook hun uurtarief betalen. Zoofy biedt een gasfornuisaansluiting vanaf 75 euro per uur. Dit is zonder de materiaalkosten. Maar één ding maakt het verschil: als de vakman het materiaal voor jou koopt, bent je minder geld kwijt dan wanneer je het zelf bij de bouwmarkt haalt. En je hoeft je geen zorgen te maken of het wel goed gebeurt. Daarom moet jij jouw gasfornuis laten aansluiten door een installateur. Hieronder vind je een kort overzicht van de kosten voor de installatie van gasfornuizen.
Aansluiting gasfornuis Kosten
Per uur prijs €75
Spoedklus per uur €98
Gasfornuis aansluiten

Heb je een vakman nodig? Boek het via Zoofy

Heb je meer hulp nodig? Zoofy is van alle markten thuis. En we hebben nationale dekking. Dus of je nu op zoek bent naar een klusjesman in Gent of een elektricien in Hasselt: We hebben ze voor je. Dit geldt ook voor professionals zoals verwarmingsmonteurs, dakwerkers, timmermannen, schilders, stukadoors enzovoort!

Het gasfornuis aansluiten: een stappenplan

Benodigd materiaal: Een nieuwe roestvrijstalen gasslang of een rubberen slang in het geval van een vrijstaand fornuis. Een afstandhouder (comfooraansluiting), gasband en een moersleutel of steeksleutel. Volg de onderstaande stappen om jouw gasslang op het fornuis aan te sluiten.

Stap 1: Draai jouw gaskraan dicht

Sluit de gaskraan af door de kraan haaks op jouw leiding te draaien. Je vindt de gaskraan in de keuken bij de gasaansluiting. Brand het resterende gas af. Schroef het oude gasfornuis los en plaats het nieuwe gasfornuis.

Stap 2: Plaats het overgangsstuk (comfooraansluiting)

De gasslang past (meestal) niet rechtstreeks op jouw fornuis zonder afstandhouder. Past jouw gasslang direct op jouw fornuis? Je hebt geluk, je kunt meteen naar stap 4. Daarom heb je een combi-connector nodig. Voordat je de adapter op jouw gasslang bevestigt, moet je eerst het uiteinde van de gasaansluiting monteren. Dit helpt gaslekken te voorkomen. Bevestig verschillende lagen gastape. Draai de gasband altijd in de richting van de schroefdraad. Daarna kan je het tussenstuk aansluiten en stevig aandraaien met de sleutel. Strak is strak, dus draai niet (te) strak met al je kracht.

Stap 3: De gasslang aansluiten op het gasfornuis

Controleer nu of er een rubberen ring in de gasslang zit. Zo ja, dan kan je  nu de gasslang met de sleutel op het gasfornuis aansluiten. Ook hier geldt: strak is strak! Opmerking: Breng nooit tape aan terwijl er een rubberen ring in jouw gasslang zit. Wrijving verhoogt de kans op lekkage, wat je natuurlijk niet wilt. Zit er geen rubberen ring in je gasslang? Breng ook hier weer een laag gastape aan om lekken te voorkomen. Je plakt de tape met de klok mee met het draaien van het tussenstuk. Wikkel de tape een paar keer rond. Dan kan jij jouw gasslang aansluiten op jouw gasfornuis.

Stap 4: Draai de gasslang vast op de gaskraan.

Monteer nu de gasslang op de gaskraanaansluiting. Nogmaals, als jij rubber in jouw gasslang hebt, sluit deze dan rechtstreeks aan op de gasklep. Zo niet, wikkel het uiteinde dan eerst in met gastape. Doe dit nogmaals met de klok mee. Breng een dubbele laag aan. Je kunt nu de gasslang vastdraaien met de sleutel.

Stap 5: Controleer op lekken

Nu het werk gedaan is, is het belangrijk dat je de gasaansluiting controleert op lekken. De beste manier om dit te doen is met zeep. Gebruik zeep en handwasmiddel. Breng vervolgens de zeep aan op de hele verbinding. Draai de gaskraan weer open. Zie je zeepbellen? Niet goed. Het is dan belangrijk dat je de verbindingsstap opnieuw doet. Zorg er altijd voor dat je de gastoevoer weer afsluit voordat je de stap herhaalt. Geen bubbels in zicht? Tik erop! De aansluiting op jouw gasfornuis is gasdicht.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App