Warmtepomp installeren

423keer aangevraagd

Een warmtepomp laten installeren? Maak dan een afspraak met Zoofy voor een verwarmingsmonteur die bij jou langskomt wanneer het jou het beste uitkomt.

Top Cv-monteurs

Robbe
Robbe Cv-monteur
5/5 - 53 Reviews
Beveren
72 jobs done
Cv-monteur

Met 20+ jaar ervaring kan ik bijna elke storing wel verhelpen.

De klus is vlot en naar tevredenheid uitgevoerd. Zeer vriendelijke deskundige man. Kan hem zeker aanbevelen.

Boek een klus
Abdeslam
Abdeslam Cv-monteur
5/5 - 178 Reviews
Lier
254 jobs done
Cv-monteur

Ik vervang doorgaans veel thermostaten, cv-ketels en gasfornuisen.

Ja, de vakman voldeed helemaal aan mijn verwachtingen, benoemde ook de prijzen van de verschillende werkzaamheden en is prettig in de omgang

Boek een klus

Laat jouw warmtepomp installeren door een verwarmingsinstallateur van Zoofy

De laatste jaren worden we steeds vaker geconfronteerd met de term "groene energie". Zo min mogelijk CO2 uitstoten en zo zuinig mogelijk leven is iets wat hier in Nederland steeds populairder wordt. Voor de verwarming van onze woningen is een warmtepompsysteem tegenwoordig het meest milieuvriendelijke alternatief voor de traditionele cv-ketel zoals we die altijd hebben gekend. Maar wat is een warmtepomp en wat zijn de kosten voor een warmtepompinstallatie? Wij van Zoofy geven jou graag meer informatie in het volgende artikel.

Wat is een warmtepomp?

Eine Wärmepumpeninstallation sorgt dafür, dass die Wärme übertragen wird. Eine Wärmepumpe bezieht ihre Wärme aus der Natur. Die Wärme wird der Luft oder dem Grundwasser entzogen und die Pumpe nutzt die natürlichen Phänomene "Verdampfung" und "Kondensation". Eine Wärmepumpe ist mit speziellen Flüssigkeiten ausgestattet, die bei niedriger Temperatur verdampfen und sich dann wieder verflüssigen. Dieses Prinzip sorgt dafür, dass Ihr Haus das ganze Jahr über auf nachhaltige Weise beheizt werden kann. Warmtepomp installeren

Wat zijn de voordelen van een warmtepompsysteem?

  • Milieuvriendelijk: Een warmtepompsysteem is een van de groenste energietoepassingen van deze tijd. Wie een warmtepomp gebruikt, stoot aanzienlijk minder CO2 uit dan iemand die zijn huis verwarmt met een conventionele cv-ketel.
  • Energie-efficiënt: Aangezien een warmtepomp haar energie uit natuurlijke bronnen haalt, wordt er weinig elektriciteit verbruikt. Dit financiële voordeel wordt weerspiegeld in jouw energierekening.
  • Veelzijdig: Een warmtepompsysteem kan verschillende elementen van jouw huis duurzaam verwarmen. Je kunt hem gebruiken als vloer-, plafond- of wandverwarming, maar hij kan ook jouw sanitair of zwembad verwarmen.
  • Dubbele functie: Een warmtepompsysteem zorgt niet alleen voor verwarming in de koude wintermaanden, maar ook voor de nodige koeling in de warme zomermaanden.
  • Subsidies voor een warmtepomp mogelijk: Omdat een warmtepompsysteem bijdraagt aan een groene leefomgeving, bieden steeds meer gemeenten subsidies aan voor een warmtepomp. Je kunt vooraf nagaan of dit voor uw gemeente geldt.

Wat kost het aansluiten van een warmtepomp?

De kosten van een warmtepompinstallatie variëren van €4.000 tot €25.000, afhankelijk van het type warmtepomp die jij wilt installeren.

Type installatie

Er zijn verschillende soorten warmtepompsystemen op de markt, elk met een iets andere werking. De tijd die onze technici nodig hebben om een pomp te installeren varieert naargelang het type pomp. De totale kosten van een warmtepomp bestaan uit de installatiekosten van de warmtepomp en de aankoopprijs van de pomp zelf.

Lucht/lucht-warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp onttrekt de nodige warmte aan de buitenlucht en kan worden gebruikt om jouw hele huis of zelfs bedrijfspand te verwarmen. Deze pomp is een van de goedkoopste van alle warmtepompen, omdat hij zeer gemakkelijk te installeren is. Zo blijven de kosten van de warmtepompinstallatie vrij laag en kom je uit op een bedrag tussen €4.000 en €8.000.

Lucht/water-warmtepomp aansluiten

Ook deze pomp gebruikt het natuurlijke element "lucht" als warmtebron. De vrijgekomen warmte kan jouw hele huis verwarmen en zorgt ook voor warm tapwater. Voor de installatie van een lucht/water warmtepomp hoeft onze specialist niet te boren en kan hij de pomp dus relatief snel installeren. Daarom zijn de kosten voor deze warmtepompinstallatie niet zo hoog. Gemiddeld moet voor deze pomp een totale prijs van 10.000 euro worden berekend (aankoopprijs + installatiekosten).

Water/water-warmtepomp aansluiten

De naam doet het al vermoeden: Deze pomp wordt aangedreven door het natuurlijke element "grondwater". Om het grondwater te onttrekken, moeten onze vakmensen diep in de grond boren. Hierdoor rijzen de installatiekosten de pan uit. De water/water-warmtepomp heeft het grote voordeel uiterst efficiënt te zijn. Denk jij erover om deze pomp in jouw huis te laten installeren? Dan moet je rekenen op een prijskaartje tussen 15.000 en 20.000 euro, inclusief de installatiekosten.

Grondwater-warmtepomp aansluiten

Een grondwarmtepomp onttrekt warmte aan de grond, waarvoor de aanleg van een ondergronds leidingnet nodig is. Afhankelijk van het type leidingnet die jij kiest, verandert de prijs die jij voor jouw grondwaterwarmtepomp betaalt.
  • Horizontaal systeem: Een horizontaal leidingsysteem is vrij eenvoudig te installeren omdat de leidingen op een diepte van slechts 1,5 meter worden gelegd, waardoor de installatiekosten beperkt blijven. Voor een dergelijke installatie betaal jij tussen €2.000 en €4.000. Het nadeel van het horizontale systeem is dat het veel ruimte in beslag neemt.
  • Verticaal systeem: Een verticaal leidingsysteem is een ingewikkeld netwerk van buizen dat onze technicus op een diepte van 50 tot 200 meter aanlegt. Het spreekt vanzelf dat dit meer tijd kost en dat u dus meer betaalt voor de installatie. Verwacht een installatieprijs tussen €5.000 en €6.000. De voordelen van dit systeem zijn een hoog rendement en een klein installatieoppervlak.
Een bodemwarmtepomp kost in totaal tussen €15.000 en €25.000.

Hybride warmtepomp

In tegenstelling tot alle andere warmtepompen is een hybride warmtepomp een aanvulling op en geen vervanging van een standaard cv-ketel. Een hybride warmtepomp kan in elke woning worden toegepast, mits er al een gasaansluiting aanwezig is. Deze pomp werkt met buiten- of ventilatielucht, maar alleen op warmere dagen. Op koudere dagen moet de ketel worden gebruikt om jouw huis te verwarmen. De installatie van de warmtepomp is eenvoudig en kan daarom in korte tijd worden gerealiseerd. Met een totaalprijs van €5.000 tot €7.000 is de hybride warmtepomp de goedkoopste optie. Merk op dat jou met een hybride warmtepomp iets minder energie bespaart dan met alle andere pompen, omdat jij nog steeds jouw gewone gasketel gebruikt.

Hybride warmtepompsysteem

Warmtepompinstallatie uitbesteden of niet? Je denkt misschien dat je wat geld kunt besparen door jouw warmtepomp zelf te installeren, aangezien je de hoge installatiekosten van sommige pompen kent. Het is echter allesbehalve raadzaam om deze complexe taak zelf op zich te nemen. Kies voor het zekere en vertrouw de installatie van jouw warmtepomp toe aan onze ervaren vakmensen. Zij zijn vertrouwd met de taak en zijn ook uitgerust met het juiste gereedschap.
Verwarmingsinstallateur
Radiatoren verven
Gasfornuis aansluiten
Radiatorkraan vervangen
Centrale verwarming storing
Thermostaat vervangen
Vloerverwarming installeren
Centrale verwarming op gas
Verwarming water bijvullen
Radiator aansluiten
 

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App