Kattenluik installeren

350keer aangevraagd

Wil je een kattenluik installeren voor jouw harige vriend? Hoewel jouw koppige vriend ongetwijfeld teleurgesteld zal zijn dat zijn portier de deuren niet meer opent en sluit, biedt het kattenluik een oplossing voor veel eigenaren van buitenkatten.

Top Klusjesmans

Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus
kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Een kattenluik installeren? Tegenwoordig is er een breed scala aan kattenluiken met verschillende soorten sloten, zoals een kattenluik met een chip. Het apparaat herkent je eigen kat. Buitenlandse katten krijgen geen toegang.

Waar je op moet letten bij het installeren van een kattenluik

Er zijn echter een paar dingen waarmee je rekening moet houden voordat je een kattenluik koopt. Woon jij bijvoorbeeld in een huurhuis en wil jij jouw huisbaas tevreden houden? Dan moet je waarschijnlijk eerst de huisbaas om toestemming vragen. Sommige verhuurders verbieden het zelfs en laten je de kosten van een nieuwe deur betalen tot je verhuist. Maar goed, allemaal voor je vriend met snorharen, toch? Het is ook belangrijk te letten op waar je het kattenluik gaat plaatsen. Het moet zo worden geïnstalleerd dat ongenode gasten geen vrijbrief krijgen om jouw huis binnen te komen. En dan hebben we het niet over de buurtkatten, voor wie er kattenluikjes met een chip zijn, maar over inbrekers. Wil je meer weten over hoe je inbrekers buiten kunt houden? Lees het hier.

Kattenluik in het glas

Heb je een glazen deur? Het plaatsen van een kattenluik in glas behoort ook tot de mogelijkheden. Een kattenluik in glas kan worden geïnstalleerd in deuren en ramen. Het voordeel van een glazen kattenluik is dat het hout of plastic van de deur of muur intact kan blijven. Elk type glas is mogelijk om een kattenluik te installeren, zolang het raam of de deur maar een minimale breedte van 30 centimeter heeft. Zelfs een kattenluik in dubbele beglazing is mogelijk. Kattenluik plaatsen

Kattenluik in de deur tochtvrij maken

Je kunt je afvragen of een kattenluik in de deur tochtvrij is. Dat wil je niet, hoe schattig je harige vriend ook is. Kattenluiken zijn meestal voorzien van een weerbestendige borstelrand om tocht te voorkomen. Maar als je zelf in de deur gaat zagen, ook al doe je dat niet elke dag, kun je gemakkelijk een fout maken.

Een kattenluik plaatsen

Onze vakmensen zijn ervaren in het plaatsen van kattenluiken en kunnen ervoor zorgen dat je geen last heeft van warmteverlies of tocht. Bovendien is het verstandig om een kattenluik door een vakman te laten installeren om de reeds genoemde veiligheidsredenen. Door zijn ervaring met het installeren van kattenluiken kan de vakman beoordelen of het luik ver genoeg van de deurklink en het slot is geplaatst. De Zoofy klusjesman werkt met een waterpas en sluit de opening voor jou af. Via onze website kan jij direct contact opnemen met een vakman om jouw kattenluik te installeren. Praktisch voor uitbesteding. Want passen is vaak moeilijker dan je denkt. Net als een mens is elke kat anders, van fijn gebouwd tot gespierd en de ander wat steviger. Er is ook genoeg variatie in grootte en ontwerp voor kattenluiken. Onze experts helpen jou graag bij het installeren van het juiste luik voor jou en jouw kat. Zij kennen het meetwerk als geen ander en kunnen jou ook adviseren over de materiaalkeuze. Het plaatsen van een kattenluik in hout of kunststof vereist nauwkeurig zaagwerk, onze vakmensen weten hoe dat moet.

Beste kattenluik voor installatie

Jij weet waarschijnlijk het beste wat het beste kattenluik is voor jouw kat. Kattenluiken zijn er in verschillende vormen en maten en kunnen worden aangepast aan jouw behoeften (of die van jouw kat). Een kattenluik met een magneet werkt met een magneet in de halsband. Als de kat in de buurt van het luik komt, gaat het open. Het nadeel hiervan is dat als jouw kat de magneet verliest, hij ook de toegang tot jouw huis verliest. Er zijn ook kattenluiken met infraroodtechnologie. Maar ook hier moet jouw kat een halsband dragen om het infraroodslot te activeren. Het verschil met een magnetisch kattenluik is dat er geen andere katten in de gemeenschap in jouw huis kunnen komen. Als jij volledige controle wilt hebben over welke katten jij in huis wilt hebben, is het chipkattenluik waarschijnlijk de beste optie. Met zo'n chiplezer kan je zelfs, in het geval van meerdere katten in jouw huishouden, een bepaalde kat de toegang ontzeggen.

Hoeveel kost de installatie van een kattenluik?

Een kattenluik installeren? De kosten voor het inbouwen van een kattenluik in de deur kunnen variëren, afhankelijk van het type deur of glas waarin het kattenluik moet worden ingebouwd. Op Zoofy kun je gemakkelijk een klusjesman boeken. Je betaalt een vaste van 99 euro voor een kattenluik in houten or kunststofdeur. De prijs die jij betaalt hangt af van hoe lang de klusjesman in dienst is. Deze prijs is gebaseerd op meer dan 800 reeds voltooide opdrachten.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App