Een schutting laten plaatsen
Installatie van een hek? Wil je een hek plaatsen? Jouw buurman is waarschijnlijk een heel aardig persoon, maar je wilt waarschijnlijk wat privacy in jouw tuin. Als jij een hek wilt plaatsen en dit hek moet tussen jouw tuin en de tuin van jouw buurman staan, moet jij dit aardige persoon erbij betrekken. Het is belangrijk om vooraf met jouw buren te overleggen voordat je begint met het plaatsen van de omheining. Misschien kan je zelfs bijdragen aan de kosten voor het plaatsen van een hek. Dit maakt het goedkoper om een hek te plaatsen. Natuurlijk kan jij zelf een schutting plaatsen, maar het is een tijdrovende klus en zeker geen gemakkelijke voor de gemiddelde doe-het-zelver. Aangezien jij wilt dat jouw paleistuinhek recht en waterpas is, doe je er goed aan een timmerman in te huren voor jouw tuinhek. Veel van onze hoveniers kunnen ook in een mum van tijd een tuinhek plaatsen.
Een timmerman of kan vaak binnen een dag een hek voor jou plaatsen. Waarom zou jij het zelf doen als de kosten voor het plaatsen van een hekwerk binnen jouw budget vallen? Comfort dient de mens: Een Zoofy timmerman zorgt ervoor dat jouw omheining recht en waterpas staat. Als je een hellende tuin hebt, zorgt hij er bovendien altijd voor dat de schuttingdelen zo worden afgesteld dat ze recht op het oog staan. Ook de installatie van de omheining wordt professioneel uitgevoerd. Met het wisselvallige klimaat in Nederland is het belangrijk dat jouw schutting tegen een stootje kan en niet bij het eerste teken van wind omwaait. Ben je klaar om het tuinhek te installeren? Nu moet je het materiaal kiezen dat jij voor jouw omheining wilt gebruiken. Er zijn houten schuttingen, maar ook betonnen schuttingen, houten schuttingen, betonnen schuttingen en kunststof schuttingen. De keuze is eindeloos. Kan jij jouw tuin niet zien door de hekken?
We helpen jou graag. Jij kunt zelf een omheining kopen en deze vervolgens laten plaatsen. Hieronder vindt je alle voor- en nadelen van de materialen die wij zojuist hebben opgesomd. We hopen dat we jou kunnen helpen de juiste keuze te maken.
Houten schutting
Hout is het meest gebruikte materiaal voor de bouw van omheiningen. De voordelen van een houten omheining? Een houten schutting heeft een natuurlijke uitstraling. Kies jij voor een houten schutting, dan heb je een ruime keuze uit geprefabriceerde onderdelen. Hout is over het algemeen betaalbaar. Je kunt kiezen voor een goedkopere optie zoals zachthout (grenen of vuren) of een duurdere houten schutting van douglas of hardhout. Houten hekken kunnen gemakkelijk worden geverfd, gelakt of gebeitst in een gewenste kleur of look. Hout is robuust en kan tegen een beetje wind. Maar om een houten omheining stabiel te houden, is enig onderhoud nodig. Wij raden aan zoveel mogelijk duurzaam hout te kiezen. Duurzaam hout is herkenbaar aan een duurzaamheidskeurmerk. Jij hebt dan mooi kwaliteitshout dat ook niet schadelijk is voor het milieu. Een houten omheining is licht en daarom gemakkelijker te plaatsen. In tegenstelling tot zijn zwaardere broers van houtbeton of massief beton. De levensduur van een houten omheining is ongeveer 10 tot 15 jaar. De werkelijke levensduur van een houten schutting hangt af van verschillende factoren. Dit wordt bepaald door de locatie, het onderhoud en de gekozen houtsoort. Als jij hebt gekozen voor een houten schutting van slechte kwaliteit of als jij deze niet goed onderhoudt, zal deze logischerwijs een kortere levensduur hebben.
Houten en betonnen schuttingen
De voordelen van een houten en betonnen schutting? Het is het beste van twee werelden. Jij krijgt de stevigheid van beton en behoudt het natuurlijke karakter van jouw schutting, want de zichtbare delen van jouw schutting zijn van hout. Houten en betonnen hekken zijn veel sterker dan hekken van andere materialen. Het meest kwetsbare deel van de omheining is beton. Bij een houten schutting zal het deel dat in de grond zit na verloop van tijd gaan rotten of kromtrekken. Dat heb je niet met beton. Als jij een schutting laat plaatsen met betonnen palen, is deze bestand tegen zware weersomstandigheden. De stevigheid draagt ook bij tot de veiligheid van jouw huis, want het is een obstakel voor inbrekers. Wil jij verdere maatregelen nemen tegen ongenode gasten? Lees de blog: 11 tips tegen inbraken - Hoe oplichters denken. Hoewel een schutting van hout en beton op het eerste gezicht duurder lijkt, is dat niet het geval. Een schutting van hout en beton heeft door de eerder beschreven betonnen palen een veel langere levensduur. Als jij een houten en betonnen schutting laat plaatsen, gaat deze gemiddeld zo'n 20 tot 25 jaar mee.
Betonnen schutting plaatsen
Ben jij benieuwd naar de voordelen van een betonnen schutting? Dit is ongetwijfeld het onderhoud. Dit is praktisch onnodig. Voor extreem luie of lusteloze tuinbezitters is dit ongetwijfeld de beste keuze. Betonnen schuttingen zijn ook geluiddempend en super stevig. Of woon jij in de buurt van een spoorwegovergang? Dan is een betonnen schutting ook de aangewezen weg. Voor de installatie is geen fundering nodig. De nadelen zijn dat een betonnen schutting erg zwaar is en minder natuurlijk oogt in jouw tuin. Jouw betonnen tuin schutting zal er grijs uitzien en niet het natuurlijke, warme karakter hebben dat je met een houten schutting heeft. Vanwege het gewicht van het plaatsen van een betonnen schutting, zal je zeker de hulp van een vakman nodig hebben. De levensverwachting? Een betonnen schutting gaat 25 tot 35 jaar mee als jij hem laat plaatsen.
Het installeren van een composiet schutting
Ben jij op zoek naar een composiet tuinhek? Composiet is zeer gemakkelijk te onderhouden. Schoonmaken is eigenlijk het enige wat je moet doen. Ook splintert composiet niet, waardoor dit type omheining ideaal is als er kinderen in jouw tuin spelen. Composiet wordt vaak verward met kunststof tuinschermen. Een composiet schutting is echter niet hetzelfde als een kunststof schutting. Composiet bestaat uit 50% houtvezel en 50% kunststof. Daarom heeft het de voordelen van zowel hout als kunststof. Een composiet schutting is ook goedkoper dan een plastic tuinhek. Kunststof ziet er ook plastischer uit dan composiet. Krassen kunnen niet worden weggeschuurd zoals bij een houten schutting. Composieten zijn lichter dan hout en daarom minder stabiel. Heb jij een tuin op het noorden en is die onbeschermd? Een tuinhek van hout of houtbeton is de veiligste keuze. Deze soorten hekken zullen minder snel door het weer worden beschadigd.
Kosten voor het plaatsen van de schutting
Wat kost het plaatsen van een omheining? Voordat je aan de slag gaat, is het zinvol om na te gaan hoeveel jouw omheining gaat kosten. De keuze aan materialen is enorm. De kosten van een schutting hangen af van de grootte van jouw tuin. Maar de kosten van een schutting per meter hangen ook af van het materiaal dat je kiest. Wil jij meer informatie over materialen? Je kunt erover lezen op de pagina over de installatie van het hek. De informatie op deze pagina geeft jou een overzicht van de kwaliteit van de verschillende materialen en hun prijs. Naast de tuinschermen heb jij ook palen nodig waaraan de hekken worden bevestigd. Het soort palen hangt af van het materiaal dat jij wilt gebruiken. Wil je een betonnen schutting? Of een van hout? Als jij zelf een schutting wilt plaatsen, zijn dit nuttige zaken om vooraf over na te denken.
Stel jezelf de volgende vragen:
Welke materialen passen bij het huis en de tuin?
- Wil jij jouw tuinafscheiding zelf bouwen? Beslis dan vroeg wat jouw budget zal zijn.
- Hoe breed, hoog en lang wordt de omheining?
- Hoeveel materiaal is hiervoor nodig?
- Waar zal de poort zijn?
Wil jij jouw eigen omheining bouwen? Het weer zou deze week beter moeten worden. Een goed moment om jouw omheining te vervangen net voor het echt slechte weer begint. Het plaatsen van een hek is een hele doe-het-zelf klus. Maar natuurlijk helpen we je graag om de omheining zelf te bouwen. Daarom hebben we een stappenplan en doe-het-zelf tips voor het plaatsen van een schutting. Deze pagina zal jou ook vertellen wat de kosten zijn voor het plaatsen van een hekwerk. Hoe installeer je een hek? Lees verder!
Tips voor het plaatsen van de schutting
Wij geven jou graag enkele tips over hoe jij zelf een schutting kunt plaatsen. Omdat we graag hekdeuren intrappen: bereid het werk goed voor. Zorg dat je alle materialen hebt voordat je begint. Praat ook met jouw buren. Zij hebben ook inspraak. Zelf een schutting plaatsen is mogelijk als je op zoek bent naar een uitdaging in je leven, maar het is echt sneller en gemakkelijker met twee personen. En een laatste tip... maak een tekening van hoe je het hek wilt plaatsen. Dit is goed voor jou om een idee te krijgen van waar jij het hek gaat plaatsen. Niet alleen voor jou, maar ook voor degenen die jou helpen, en het is ook handig als jij met de buren overlegt.
Houten en betonnen schuttingen
Het installeren van een hout-beton schutting is tegenwoordig erg populair. En dat is niet verwonderlijk, want een hout-beton schutting is veel duurzamer dan een houten schutting. Het onderste deel van de schutting (en de palen) is van beton. Dit voorkomt houtrot en verhoogt de duurzaamheid van jouw omheining aanzienlijk. Als jij een betonnen paalomheining installeert, kan je verwachten dat deze 25 tot 35 jaar meegaat, in tegenstelling tot een houten omheining - die gemiddeld 10 tot 15 jaar meegaat. Dit geldt natuurlijk alleen als jij jouw hek goed verzorgt en onderhoudt. Je hebt dus nog steeds de mooie robuuste uitstraling van een houten schutting, maar de sterkte van beton. Top! Waar wacht je op? Ga zelf aan de slag met het plaatsen van een hout-beton schutting!