Keukenblad op maat

189keer aangevraagd

De uitstraling van een keuken hangt af van het keukenblad. En dat is nog niet alles.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus

Vind een keukenspecialist via Zoofy om jouw keukenblad te installeren

Keukenblad op maat gemaakt? Een keukenblad is pas functioneel als het krasbestendig, hittebestendig, slijtvast en gemakkelijk te reinigen is. Grote ketens bieden vaak een breed assortiment keukenbladen in standaardmaten. Heeft uw keuken ongewone afmetingen of vindt u uw smaak niet tussen de standaard werkbladen? Raadpleeg de experts van Zoofy voor de professionele installatie van een keukenblad op maat. In het volgende artikel leest u meer over het vervangen van uw keukenblad en de kosten daarvan.

De voordelen van een keukenblad op maat

Een op maat gemaakt keukenblad biedt jou veel interessante voordelen: Uniek: Heb jij gekozen voor een keukenblad op maat? Dan weet je zeker dat je een origineel ontwerp hebt dat niemand anders heeft. Onbeperkte mogelijkheden: Wanneer jij een standaard keukenblad koopt, moet je kiezen uit een reeks basiskleuren, materialen en ontwerpen. Kies jij voor een werkblad op maat? Dan is absoluut alles mogelijk! Of je nu een kunststof keukenblad in een mintgroene tint wilt of een blad van verschillende houtsoorten, onze vakmensen doen het voor jou! Verschillende vormen zijn mogelijk: een standaard keukenblad wordt logischerwijs alleen in standaardmaten geproduceerd. Is jouw keuken iets kleiner dan gemiddeld of heb jij een heel groot keukenblok? Je kiest zelf de afmetingen.

Werkbladen op maat: zelf doen of uitbesteden?

Het installeren van een keukenblad ziet er misschien niet zo moeilijk uit, maar de werkelijkheid is iets anders. Het op maat zagen en correct installeren van werkbladen vereist ervaring en deskundigheid. Als je dit werk niet goed doet, kan dit leiden tot ernstige problemen, waarvan de reparatie jou achteraf veel geld kost. De vakmensen van Zoofy beschikken over de nodige expertise en zijn uitgerust met alle nodige materialen om de klus tot een goed einde te brengen.

Kosten voor de installatie van een keukenblad

De kosten van de installatie van een keukenblad kunnen niet zomaar worden opgegeven, omdat ze door verschillende factoren worden beïnvloed:

1) Materiaal van het keukenblad

Het materiaal van jouw maatwerk keukenblad is de meest bepalende factor voor jouw eindafrekening. Welk materiaal het beste is, hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeur, maar heeft ook te maken met jouw budget en verwachtingen. Hieronder gaan we kort in op de meest voorkomende materialen.

Een kunststof keukenblad installeren

Als jij op zoek bent naar een keukenblad op maat zonder diep in jouw portemonnee te hoeven tasten, kan jij het beste kiezen voor een kunststof keukenblad. Kunststof werkbladen zijn veel goedkoper dan werkbladen van andere materialen, ze zijn er in alle denkbare kleuren en designs, en ze zijn ook heel gemakkelijk schoon te maken. Het grote nadeel van dit materiaal is dat het niet hittebestendig is. Dus wees voorzichtig met hete pannen!

Een composiet keukenblad installeren

Een composiet keukenblad is een keukenblad gemaakt van kwarts, harsen en gerecycled graniet. Composiet keukenbladen zijn uiterst sterk en geven een chique uitstraling aan elke moderne of rustieke keuken. Composiet keukenbladen zijn hitte- en krasbestendig, hygiënisch en duurzaam. Jij kan kiezen uit talloze kleuren en soorten, en af en toe een schoonmaakbeurt met een mild schoonmaakmiddel volstaat. Minder positief aan dit materiaal is dat het niet bestand is tegen vlekken en dat bijtende stoffen onmogelijk van het keukenblad te verwijderen zijn. Vanwege de lange levensduur is de prijs van houten werkbladen vrij hoog.

Installeren van houten keukenbladen

Hout is een natuurlijk materiaal dat een gezellige sfeer creëert. Het is een tijdloos materiaal dat gemakkelijk kan worden gecombineerd met alle interieurstijlen, en de mogelijkheden zijn enorm. Houten keukenbladen zijn zeer betaalbaar, maar ze vereisen een speciale behandeling. Helaas is hout niet waterdicht, noch kras- of hittebestendig.

Installatie van een granieten keukenblad

Graniet is een populair materiaal dat klasse en elegantie uitstraalt. Het is uiterst duurzaam, slag- en slijtvast en goed bestand tegen hitte. Voor het behoud van een granieten keukenblad zijn speciale behandelingen nodig en het is niet bestand tegen de inwerking van bijtende stoffen. De prijs is hetzelfde als voor een composiet keukenblad. Kraan vervangen

2) Moet ik mijn keukenblad vervangen?

Moet onze vakman alleen een nieuw keukenblad plaatsen of moet eerst het oude worden verwijderd? In sommige gevallen is schade aan de achterwand onvermijdelijk bij het verwijderen van het oude keukenblad, zodat jij rekening moet houden met extra kosten voor reparatie of vervanging van deze wand. Het vervangen van een keukenblad kost onze vakman meer tijd dan het plaatsen van een keukenblad in een nieuwe keuken, wat tot uiting komt in de totaalprijs.

3) Moet het keukenblad op maat gemaakt worden?

Is jouw werkblad al op maat gemaakt in een gespecialiseerde werkplaats of wil jij hiervoor onze timmerman inschakelen? Een volledig op maat gemaakt keukenblad kost natuurlijk meer tijd dan het gewoon monteren van een keukenblad, en voor die extra uren werk betaal jij.

4) Garantieperiode en -voorwaarden

Is er tijdens de werkzaamheden schade aan uw woning ontstaan? Op hoeveel jaar garantie kunt u aanspraak maken bij de installatie van keukenbladen? Hoe beter de garantie, hoe hoger de prijs.

5) Werkuren

Het aantal werkuren houdt rechtstreeks verband met de complexiteit van de taak (zoals hierboven beschreven). Hoe meer uren onze vakmensen moeten werken, hoe hoger de kosten voor het installeren van een keukenblad.

6) De grootte van het keukenblad

Hoe groter jouw keukenblad, hoe meer materiaal u nodig hebt en hoe meer tijd het kost om het professioneel te installeren. Gemiddeld kost een keukenblad tussen € 150 en € 300. Voor de installatie zelf kan je rekenen op een prijskaartje tussen € 150 en € 600, en voor elk extra gat dat jij in het keukenblad moet maken, betaal jij tussen € 50 en € 100.

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App