Rolluiken plaatsen

313keer aangevraagd

Rolluiken laten plaatsen? Boek eenvoudig een geschikte vakman voor deze klus via Zoofy. Altijd zonder voorrijkosten.

Top Klusjesmans

kobe
Kobe Klusjesman
5/5 - 145 Reviews
Pelt
204 jobs done
Klusjesman

Met al 25+ jaar ervaring heb ik elk klusje zo gedaan. Mijn favoriete klus is het ophangen van spiegels en lampen.

De communicatie rondom de afspraak heb ik als prettig ervaren. Tijdens het beoordelen van het probleem gaf Kobe duidelijk aan wat de opties waren om het probleem op te lossen en dacht hij goed met mij mee.

Boek een klus
Evert
Evert Klusjesman
5/5 - 34 Reviews
Hamme
69 jobs done
Klusjesman

Met al 20 jaar ervaring als klusjesman heb ik inmiddels alles wel gezien. Doorgaans ben ik vooral bezig met keuken plaatsen, maar Zoofy is ideaal voor de kleinere klusjes tussendoor.

Ontzettend aardige klusman die naast goed werk leverde ook goed communiceerde. Een aanrader!

Boek een klus

Hoe kun je snel rolluiken herstellen?

Heb jij rolluiken voor de ramen? Met rolluiken profiteer je van diverse voordelen. Rolluiken zorgen voor veiligheid, omdat inbrekers niet bij je ramen kunnen komen. Daarnaast bieden rolluiken bescherming tegen de zon en ´s avonds kun je een slaapkamer optimaal verduisteren met rolluiken. En wist je dat rolluiken ook zorgen voor extra thermische isolatie en geluidsoverlast tegenhouden? Kortom, als je rolluiken hebt, wil je hier volop gebruik van maken. Maar wat doe je als je rolluiken stuk zijn? Hoe kun je zo snel mogelijk je rolluiken herstellen? rolluik monteren

Handmatige of elektrische bediening

De bediening van je rolluiken speelt een grote rol, wanneer je rolluiken stuk zijn. Heb je rolluiken met een handmatige bediening? Dan moet je het rolluik bedienen door aan een rolluikband te trekken. Het kan ook zijn dat je een elektrische bediening hebt, de rolluiken bedien je dan heel gemakkelijk via een schakelknop, een afstandsbediening of via een smartphone. Als er iets stuk is, dan kan het zijn dat je voor een elektrische rolluik hele andere rolluik onderdelen nodig hebt, dan voor een handmatig bediende rolluik.

Wat zijn de meest voorkomende defecten bij rolluiken?

Zowel de manuele als de elektrische rolluik bestaan uit vele onderdelen. Er kunnen daarom diverse rolluik onderdelen stuk zijn. Wat zijn de meest voorkomende defecten die je bij rolluiken kunt tegenkomen?

Manuele rolluiken

De band waarmee je de rolluiken omhoog trekt en naar beneden laat zakken, zit om een bandopwinder gewikkeld. De veren hierin, kunnen stukgaan en dan kun je het rolluik niet meer bedienen. Als de rolluiken al tientallen jaren oud zijn, dan kan het zijn dat de band zelf is versleten en knapt. Een nieuwe band aanschaffen kan snel, maar de band om de bandopwinder krijgen is een ander verhaal.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken worden aangedreven door een motor. Als een elektrische rolluik defect is, dan zit dit vaak in de motor. Het komt ook wel eens voor dat de motor veel piept en kraakt, dan moet je er rekening mee houden dat er iets mis is. Ook bij een elektrische rolluik kan slijtage van de banden meespelen, maar de banden worden gelijkmatiger bediend dan bij een handmatige rolluik. Natuurlijk kan bij zowel de manuele als elektrische rolluiken, het rolluik blad of de lamellen stuk gaan of scheeftrekken. Ook dan kun je een rolluik niet meer gebruiken.

Zelf je rolluiken herstellen of laten doen door een elektricien?

Zelf een rolluik herstellen vergt een behoorlijke expertise. Je moet weten hoe het systeem technisch in elkaar zit. Bijvoorbeeld de band om de bandopwinder krijgen, is een pittige klus die je niet in je eentje kunt uitvoeren. Voor een rolluik herstellen, schakel je daarom het beste een elektricien in. Hij heeft de kennis, maar ook de gereedschappen en rolluik onderdelen om een herstelling uit te voeren.

Wat zijn de kosten van een rolluik herstellen?

Het is niet altijd even gemakkelijk om de exacte kosten voor het herstellen van een rolluik op te geven. Het hangt ten eerste af van wat er defect is en of hier rolluik onderdelen voor te krijgen zijn. Het kan ook zijn dat de elektricien niet meer in staat is om het defect te herstellen, bijvoorbeeld omdat het rolluik zijn langste tijd heeft gehad. Dan moet je misschien een nieuwe rolluik laten installeren. Ook moet je rekening houden met kosten van bijvoorbeeld een hoogwerker, als een rolluik herstellen op grote hoogte moet plaatsvinden. Reken voor kleinere herstellingen op een gemiddeld bedrag van € 100,- tot € 150,-. Dit gaat dan om het vervangen van de band, de bandopwinder of de veren. Voor het vervangen van een motor zijn de kosten al wat hoger, houd rekening met een gemiddeld bedrag vanaf € 200,- tot € 500,-. Moet een volledig rolluik worden vervangen? Dan kan dit zomaar oplopen tot wel € 1.000,-. Voor deze bedragen zijn de kosten voor zowel de rolluik onderdelen als het arbeidsloon inbegrepen.

Kies een vakman op Zoofy

Wil jij snel en vakkundig een rolluik herstellen? Dan vind je op Zoofy altijd wel een deskundige elektricien bij jou uit de buurt. Je kunt op onze website de elektricien op het tijdstip van jouw keuze laten komen. Bovendien berekenen de vakmannen van Zoofy geen voorrijkosten en zijn ze gemakkelijk rechtstreeks te benaderen. Uiteraard mag je er vanuit gaan dat de vakmannen uitgebreide kennis hebben en ook beschikken over rolluik onderdelen. Heb je een defecte rolluik? Bezoek dan Zoofy, dan is je rolluik snel weer hersteld.
rolluik monteren

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App