Afwatering plaatsen

453keer aangevraagd

Misschien klinkt het je bekend in de oren: Het heeft weer geregend en je mooie plantentuin staat onder water.

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Aanleg van afwatering in de tuin

Afwateringssysteem aanleggen? Misschien zie je hier en daar grote plassen water op jouw gazon of is uw hele voor- of achtertuin veranderd in een enorm zwembad. Hier in Nederland komt dit probleem regelmatig voor omdat ons gebied een van de 'flatlands' is. In dergelijke gevallen is het installeren van een drainagesysteem de oplossing. Weet je niet zeker hoe je een drainagesysteem in jouw tuin moet aanleggen? De professionals van Zoofy staan klaar om jou te helpen.

Wat is tuinafwatering?

De naam zegt het al. "Afwatering" betekent gewoon dat overtollig water wordt omgeleid om het waterpeil in de tuin onder controle te houden. Dit voorkomt dat de grond te nat wordt. Afvoer in de tuin gebeurt via drainagebuizen. Deze buizen zijn gemaakt van kunststof en zijn voorzien van een soort stoffen hoes die om de buizen wordt gewikkeld. Deze mantels zorgen ervoor dat het vuil van de bodem gescheiden blijft van het grondwater en de leidingen dus niet verstopt kunnen raken. Afwatering plaatsen

Waarom is een afwateringssysteem nodig?

Het afwateringssysteem wordt speciaal voor de tuin aangelegd om de volgende ongemakken te voorkomen:
  • Het aanleggen van het afwateringssysteem voorkomt waterplassen in de tuin: Als ie een of meer plassen water in jouw bloementuin hebt, is het heel vervelend om die er weer uit te krijgen. Heb je een afwateringssysteem in jouw tuin? Dan kun je dit probleem voorkomen!
  • Tuinafvoer beschermt jouw tuinmeubelen: Tuinmeubelen en schuttingen zijn meestal van hout, en hout kan ernstig beschadigd worden door wateroverlast. Beschadigd hout ziet er niet alleen ongelijk uit, maar zal er uiteindelijk toe leiden dat u uw tuinmeubelen moet vervangen. Door drainage te installeren voorkomt u dat uw houten tuinstructuren doorweekt raken en gaan ze veel langer mee.
  • Onderhoud van de afwatering: Veel water in uw tuin zorgt ervoor dat jouw paden verzakken. Ook andere elementen in jouw tuin, zoals terrassen en paden, kunnen tijdens een overstroming gemakkelijk verzakken.

Kosten voor het aanleggen van een afwateringssysteem

De vraag die u zich ongetwijfeld stelt is: Hoeveel kost de aanleg van drainage? De prijzen voor het installeren van drainage variëren sterk en worden sterk beïnvloed door de volgende factoren:

Type afwateringssysteem in uw tuin

De grond van uw tuin kan op verschillende manieren worden afgevoerd, afhankelijk van de reden voor het aanleggen van het afwateringssysteem. Oppervlakte afwatering: Heb jij een erg nat gazon waarop steeds plassen water ontstaan? Groeien er geen planten meer in jouw tuin omdat de grond altijd kletsnat is? Dan moet je oppervlakte afwatering installeren. In dat geval plaatst onze tuinman om de 5 meter een nieuwe afwateringsslang. Ringafwatering: Afwateringsprijzen zijn hoger voor ringafwatering. Dit type afwatering is duurder dan oppervlakte-afwatering omdat het een zeer tijdrovende klus is die oog voor detail vereist van de vakman. Circulaire afwatering wordt geïnstalleerd om water uit kelders en/of kruipruimtes te verwijderen. Daarom worden de leidingen in dergelijke gevallen altijd naast het huis geïnstalleerd, ongeveer 50 tot 60 centimeter onder de grond.

De omhulling van de afvoerslangen

Een ander element dat meespeelt en dat in aanmerking moet worden genomen wanneer we het hebben over "rioleringsinstallatie en kosten" is het type voering voor de buizen. Dit is niet iets wat u zelf kunt kiezen, want het hangt af van de grondsoort in uw tuin. De omhulling van de afvoerslang heeft een dubbele functie: het grondwater gemakkelijk door de buis laten stromen en tegelijkertijd onnodig vuil uit de bodem houden. Kokosnootschalen: Een kokosnootschalenbuis wordt geïnstalleerd wanneer de bodem uit zand of turf bestaat en kan tot 55 jaar meegaan. De prijs voor een middelgrote pijp (5 centimeter breed en 50 meter lang) bedraagt ongeveer 90 euro. Polypropyleen behuizing: Heeft jouw tuin een kleigrond? In dat geval plaatst onze expert afvoerbuizen die voorzien zijn van een polypropyleen mantel. Deze kunststof zorgt ervoor dat de buis tientallen jaren meegaat en beschermt bovendien de bodem van jouw plantentuin tegen verzuring. De kosten van een dergelijke pijp bedragen ongeveer 65 euro voor de standaardmaat (5 centimeter breed en 50 meter lang).

Het opvullen van de sleuf

De sleuf in de afvoerbuis moet worden gevuld met een materiaal dat het water gemakkelijk doorlaat. Deze sleuf kan worden gevuld met zand, grind of schelpen. De installatie van de drainage en de bijbehorende kosten worden dus ook beïnvloed door het soort materiaal dat je voor deze vulling kiest. Schelpen: Als je voor schelpen kiest, moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 165 euro per 1000 kg. Grind: Wil jij drainage in jouw tuin aanleggen en de buizen vullen met grind? Dan betaalt je ongeveer 115 euro per 1000 kg grind. Zand: Als je het eenvoudig wilt houden en voor zand kiest, kan je volstaan met ongeveer 80 euro per 1000 kg. Je vraagt je misschien af waarom grind of schelpen aanzienlijk duurder zijn dan zand? Deze twee materialen zijn efficiënter en verwijderen het oppervlaktewater veel sneller dan zand.

Waarom Zoofy?

Afvoer leggen? Bij Zoofy hebben we het onze missie gemaakt om het al onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, elke dag weer. Altijd een vakman in de buurt: We zijn een zeer groot platform met veel vakmensen en we zijn actief in heel België. Of je nu in Antwerpen, Gent of Brussel woont, wij hebben altijd een vakman bij jou in de buurt. Eenvoudige betaling: Zoofy is een modern platform en dit wordt ook weerspiegeld in onze betalingsmogelijkheden. Eenvoudige online betaling. Zo betaal je de rekening in enkele seconden! We werken wanneer het jou uitkomt: Wil jij dat onze tuinman 's middags langskomt of boekt je liever iemand om 8 uur 's ochtends? Bij ons is alles mogelijk, laat ons weten hoe laat je een tuinman wenst en wij regelen het voor jou. Heeft u ook last van ongewenste plassen die jouw tuin vernielen of komt er water uit uw kelder en weet je niet hoe je dit probleem moet oplossen? Neem dan contact op met ons team en geniet in een mum van tijd weer van een mooie, droge tuin!

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App