Lekkage in badkamer oplossen

1687keer aangevraagd

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor een lekkage in de badkamer, denk aan lekke kit randen of verouderd voegwerk. Vind een loodgieter om de lekkage op te sporen en op te lossen. Altijd zonder voorrijkosten en mogelijk met spoed.

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Hoe kun je een lekkage in de badkamer opsporen en oplossen?

Het is erg vervelend als je lekkage in de badkamer hebt. Helemaal vreemd is dit niet, want nergens in huis liggen er zoveel waterleidingen, als in de badkamer. Het lastige van een lekkage in de badkamer, is dat de oorzaak soms lastig te vinden is. Badkamers zijn veelal van vloer tot plafond betegeld en waarachter zich de leidingen bevinden. Om een lekkage in de badkamer snel op te sporen en te laten herstellen, schakel je beter een loodgieter in. badkamer lekkage

Wat zijn de gevolgen van een badkamer lekkage?

De gevolgen van een lekkage in de douche of ergens in je badkamer, kunnen op termijn groot zijn. Soms heb je niet eens door dat je een lekkage hebt, maar ontstaan er wel schimmelplekken. Dan is dit een aanwijzing dat je een probleem hebt. Schimmelplekken kunnen aan de muur en het plafond ontstaan en vormen lelijke en vaak zwarte vlekken, die bovendien slecht zijn voor de gezondheid. Badkamermeubels, maar soms ook het geraamte van een ingebouwd bad, zijn vaak van hout. Hout en vocht gaan niet samen. Als hout wordt aangetast door een lekkage, krijg je houtrot. Op de lange termijn loop je het risico dat houten constructies inzakken.

Wat zijn de oorzaken van een lekkage in de badkamer?

Een lekkage in de badkamer kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken kunnen relatief gemakkelijk op te lossen zijn, zodat je misschien geen loodgieter hoeft in te schakelen. De meest voorkomende oorzaken van een lekkage in de badkamer: • Waterleidingen • Kranen • Afvoeren • Versleten kitnaden • Lekkage in de badkamer door de voegen

Lekkage van waterleidingen

Wanneer je een lekkage in de badkamer hebt van waterleidingen, dan is dit erg lastig om hier achter te komen en te herstellen. Leidingen zitten meestal in en achter de vloer of wand verwerkt. Soms kun je er niet onderuit om wat tegels weg te halen, maar dan moet je wel eerst de lekkage in de badkamer opsporen. Je kunt dan heel gericht de lekkage aanpakken. Dit vergt wel een bepaalde expertise en daarom doe je er goed aan om hiervoor de loodgieter in te schakelen. De loodgieter heeft de juiste materialen om de lekkage in de leidingen op te sporen, zoals infraroodapparatuur of met behulp van ultrasone trillingen.

Lekkende kranen

Een lekkage in de badkamer die gemakkelijk is op te sporen, zijn lekkende kranen. De oorzaak is in veel gevallen een slecht gekitte rand rondom de kraan. Vooral als je lekkage in de douche hebt, komt dit vaak omdat de kraan veelvuldig blootstaat aan vocht. Verwijder de rozetten van de kraan, dan kun je zien hoe het er voorstaat met de kitnaad en eventueel vervangen. Lekkende kranen kunnen ook ontstaan doordat het binnenwerk stuk is of als de kraan door kalk is aangetast. Een nieuw kraan lost dit probleem op. Weet je niet hoe je een nieuwe kraan moet installeren? De loodgieter doet het graag voor je.

Lekkage aan de afvoeren

Heb je na het douchen veel last van lekkage in de douche? Dan is de kans groot dat er een lekkage in de afvoer zit. Dit kan overigens ook bij de afvoeren van het bad en de lavabo. Is de douchebak en het bad ingebouwd? Vaak is er een inspectieluik aanwezig, zodat je de afvoerleidingen kunt controleren. Dit scheelt breekwerk en kun je gemakkelijk bij de afvoer om verdere lekkage in de douche te voorkomen.

Lekkage door versleten kitnaden

De randen van de muren, vloer en sanitair in de badkamer, moeten goed gekit zijn om vocht tegen te houden. Maar kitnaden gaan nooit levenslang mee. Na verloop van tijd raken de naden beschadigt, worden ze poreus of laten ze los. Heb je lekkage in de badkamer? Dan is een controle van de kitnaden het eerste wat je moet doen. Nieuwe kitnaden kunnen dit oplossen. Kijk ook goed naar de naden rondom het bad, de douche en lavabo na. Hier krijgen de naden erg veel vocht te verwerken.

Lekkage in de badkamer door voegen die beschadigd zijn of ontbreken

Hoe mooi de badkamer ook betegeld is, ook de voegen hebben niet het eeuwige leven. Na verloop van tijd raken voegen beschadigt of je hebt te maken met stukken die ontbreken. Als dit het geval is, dan mag je zeker lekkage in de badkamer verwachten. Door de voegen goed na te lopen, kun je een lekkage in de badkamer opsporen. Met een schroevendraaier kun je eenvoudig controleren of bij een lekkage in de badkamer de voegen de oorzaak zijn.

Hoe zit het met lekkage in de badkamer en de verzekering?

Vraag jij je af of bij een lekkage in de badkamer de verzekering wel alles vergoedt? Voor Vlaanderen geldt, dat de meeste mensen een woonverzekering hebben. Hieronder valt ook dat als je door onvoorziene omstandigheden lekkage in de badkamer hebt de verzekering dit zal vergoeden. Wat bij een lekkage in de badkamer de verzekering ook dekt, is schade die wordt veroorzaakt bij een lekkage in de badkamer opsporen. Nu is het niet zo dat de woonverzekering alles dekt. Had schade door lekkage in de badkamer door de voegen tijdig voorkomen kunnen worden? Of als je lekkage in de douche hebt waarbij je geen actie hebt ondernomen? Dan komen de kosten voor eigen rekening.

Vind bij Zoofy een lokale loodgieter

Heb je een lekkage in de douche of wil je een lekkage in de badkamer opsporen? Wacht bij lekkages nooit te lang. Een lekkage lost zichzelf nooit op en de schade wordt alleen maar groter. Je hoeft zelf geen kennis te hebben hoe je een lekkage oplost, bij Zoofy vind je altijd een betrouwbare lokale loodgieter. Deze loodgieter kan voor jou een lekkage in de badkamer opsporen en herstellen. Daarnaast weet je bij ons direct waar je aan toe bent. Je weet vooraf het tarief en wij berekenen nooit voorrijkosten.
badkamer lekkage

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App