Verwarming ontluchten

241keer aangevraagd

Moet jij jouw verwarming laten ontluchten? Doe dit dan niet zelf, laat het over aan een van de loodgieters van Zoofy. Zij hebben jouw verwarming in een mum van tijd ontlucht.

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Verwarming ontluchten: wanneer?

Je hebt het vast wel al eens meegemaakt: jouw radiator maakt soms vreemde geluiden of warmt niet meer zo goed op. Is de verwarming dan kapot? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. In de meeste gevallen is er niks ernstig aan de hand, en zitten er gewoon wat luchtbellen in je centrale verwarming. Wanneer de verwarming wordt gevuld met water, kan het zijn dat er wat lucht meekomt. Het zijn deze luchtbellen die zorgen voor dat typisch borrelende geluid. Bovendien kunnen ze ook zorgen voor een slechtere warmte doorvoer, waardoor je huis minder snel opwarmt. Er wordt dan meer energie gebruikt worden om je huis te verwarmen. De energierekening kan zo snel oplopen! Het is daarom goed om de luchtbellen te verwijderen. Dit doe je door de verwarming te ontluchten. Om je verwarming in de beste conditie te houden, is het aangeraden minstens eenmaal per jaar de verwarming te ontluchten. Luchtbelletjes kunnen namelijk de leidingen van de verwarming doen oxideren, wat de kwaliteit en de werking van je verwarming niet ten goede komt.
radiator onluchten

Radiator ontluchten: hoe doe je dat?

Een verwarming ontluchten is niet zo moeilijk, maar vergt wel wat oefening. Allereerst is het belangrijk om de centrale verwarming en alle radiatoren uit te zetten. Op die manier circuleert er geen lucht en water meer. Als alle radiatoren afgekoeld zijn, is het tijd om het ontluchtingsproces te starten. Daarvoor moet de radiatorkraan van elke verwarming toegedraaid worden. De ontluchtingskraan wordt met een ontluchtingssleutel opengedraaid. Zet een opvangbakje onder de ontluchtingskraan, zodanig dat er geen water lekt op de grond. Van zodra er water uit de ontluchtingskraan komt, is de verwarming volledig ontlucht en kunnen alle kranen weer naar hun originele positie gedraaid worden. Dit proces wordt herhaald bij elke radiator. Als alle radiatoren ontlucht zijn, wordt de centrale verwarmingsketel terug aangezet. Het is belangrijk om nadien de druk in de centrale verwarmingsketel nog even te controleren. Als deze niet meer tussen 1,5 en 2 bar ligt, dan is het noodzakelijk om de ketel bij te vullen met water.

De beste vakman om de radiator te ontluchten vind je bij Zoofy!

Nu je weet hoe een verwarming ontlucht wordt, kan je het uiteraard zelf proberen te doen. Als je echter geen of weinig ervaring hebt met de verwarming te ontluchten, dan raden wij je aan om dit te laten doen door een vakman. Sowieso is het aangeraden om een paar keer per jaar jouw verwarmingssysteem te laten controleren. Je kan deze controle dan makkelijk combineren met je verwarming te ontluchten. Er zijn waarschijnlijk heel wat verschillende vakmannen actief in jouw buurt. Het is dan ook niet makkelijk om te bepalen welke klusjesman het beste werk levert. Bij Zoofy hebben we daar iets op gevonden. Op ons platform kan je professionele lokale klusjesmannen voor talloze klussen inhuren. Alle vakmannen op ons platform zijn uitgebreid gescreend, waardoor je gegarandeerd bent van een kwaliteitsvolle vakman. Elke vakman die aangesloten is bij ons platform, heeft minimaal enkele jaren ervaring. We werken enkel met vakmannen die de nodige kennis en kunde aan de dag leggen! Zoofy is actief in België en Nederland, en heeft dus een zeer uitgebreid netwerk aan vakmannen. Zoofy is dan ook het platform bij uitstek om een goede loodgieter in jouw buurt te vinden die gespecialiseerd is in verwarmingen ontluchten.

Gemiddelde kost om de radiator te ontluchten

Wat ook altijd handig is om te weten, is hoeveel een klus precies zal kosten. Bij Zoofy zijn we daar erg transparant in. Bij elke klus vermelden we steeds een vanafprijs. Deze vanafprijs is inclusief btw, maar extra kosten voor bijvoorbeeld materialen, zijn niet in deze prijs inbegrepen. Ontluchten is niet zo’n dure klus. Op Zoofy kost deze klus gemiddeld 99 euro. Dat komt doordat een verwarming ontluchten een vrij gespecialiseerde taak is met het daarbij benodigde gereedschap. Zijn er echter nog andere problemen met je radiator, zoals lekkages aan leidingen die vervangen moeten worden? Dan zal de klus je wat meer kosten.

Een vakman inhuren bij Zoofy: hoe doe je dat?

Ben je overtuigd van onze diensten en wil je graag zelf een vakman inhuren? Dat gaat heel gemakkelijk en snel via ons platform. Je kiest een klus uit onze keuzelijst waarvoor je graag een vakman ziet langskomen. Vervolgens verfijn je jouw zoekopdracht door een specifieke dienst aan te duiden. Je komt dan terecht op een pagina waar je de omschrijving van de klus ziet en de vanafprijs. Op deze pagina kan je de dienst vervolgens boeken. Je krijgt de mogelijkheid om jouw regio te selecteren, waarna je al onze klusjesmannen uit de regio te zien krijgt. Elke klusjesman heeft een recensie, waardoor je gemakkelijk de beste eruit kan kiezen! De afspraak wordt dankzij ons intuïtief boekingssysteem heel eenvoudig geregeld: je kiest zelf een datum en uur van afspraak dat jou het best uitkomt! Nu is het enkel nog wachten tot de loodgieter bij jou aan de deur staat! Mochten er onduidelijkheden of problemen zijn, dan staat Zoofy steeds voor je klaar. Samen bekijken we wat het probleem precies is en zoeken we naar een geschikte oplossing. Na afloop kan je de diensten van de vakman ook beoordelen. Op die manier help je niet alleen ons in onze zoektocht naar de beste vakmannen, maar ook de volgende klanten! Aarzel dus niet, bezoek onze website en vind de perfecte klusjesman om jouw verwarming te ontluchten op Zoofy!
radiator onluchten

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App