Wc lekkage oplossen

836keer aangevraagd

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Een wc lekkage oplossen dankzij Zoofy

Niets zo vervelend wanneer een wc lekt. Vaak gebeurt het dan ook nog tot overmaat van ramp wanneer je vrienden of familie op bezoek krijgt. Een wc lekkage is makkelijk te verhelpen als je er op tijd bij bent. Te lang talmen kan alleen maar verdere schade veroorzaken. Gelukkig biedt het online platform Zoofy een ideale oplossing aan om in je buurt een vakbekwame loodgieter te vinden. Een e-mail sturen naar Zoofy volstaat. De rest wordt automatisch geregeld. Binnen de kortste keren ben je geholpen wanneer een wc lekkage wordt vastgesteld. Zo eenvoudig is het. wc lekkage

Bij Zoofy moet je niet lang op een loodgieter wachten

Zie je aan de onderzijde van de wc een klein plasje staan? Dan mag je bijna honderd procent zeker van zijn dat je slachtoffer bent van een wc lekkage. Dat een wc lekt heeft vaak verschillende uiteenlopende oorzaken. Dit kan door materiaalmoeheid na zoveel jaren of dat de aansluiting van de afvoer niet op de juiste manier is verbonden. Een lekkage aan de wc pot zelf is een ander paar mouwen en is niet in één, twee, drie te herstellen. Dan zal je noodgedwongen beroep moeten doen op een loodgieter die de knepen van de stiel kent. Zo zal de wc pot volledig moeten worden gedemonteerd. Het is een bekend refreintje dat de ronde doet dat je lang moet wachten om een loodgieter aan de haak te slaan. Sommige indianenverhalen laten uitschijnen dat het maanden kan duren voor je een loodgieter op de kop kunt tikken. Gelukkig is dit doemscenario niet meer aan de orde. De website Zoofy biedt onderdak aan verschillende bekwame loodgieters die met een endoscoop camera de wc lekkage komen vaststellen. Met het blote oog is dit in het merendeel van de gevallen niet op te sporen. Zo wordt meteen onnodig breek- en hakwerk uitgespaard en wordt een knoeiboel bij je thuis vermeden. Laten we een kat een kat noemen. De karwei wanneer je wc lekt, is niet meteen de properste klus dat je in je leven tegenkomt. Kleine hint: trek altijd handschoenen aan wanneer je eraan begin. Hygiëne moet voorop staan.

De oorzaken van een wc lekkage

Een wc lek komt vaak voor en is geen uitzondering op de regel. De meest voorkomende oorzaken zijn de volgende:
  • Elke wc pot heeft een beperkte levensduur en is soms aan vervanging toe
  • De schade van een wc lekkage komt door de zogenaamde slijtage
  • Bij zwevende toiletten is de afvoer vaak verkeerd aangesloten

De kostprijs om een wc lekkage te dichten ruw geschat

Je vraagt je wellicht terecht af hoeveel de prijs van sanitaire installateurs gaat kosten? Dit hangt van verschillende factoren af waaronder de aard van de uitgevoerde werken. Daarnaast mag je ook niet de gekozen materialen uit het oog verliezen. Wil je een duurder merk of een meer luxueuze uitvoering? Dan is het logisch dat je een meerprijs moet neerdokken. Wanneer een wc lekt en je op zoek bent naar een loodgieter-expert, dan is de vaste prijs bepaald op 65 euro per uur. Over heel Vlaanderen staan loodgieter specialisten bij Zoofy paraat en onmiddellijk ter beschikking. En dit in je nabije omgeving. Dit levert het grote voordeel op dat voorrijkosten niet worden aangerekend. Maar veel hangt ook wel af welke taken moeten worden uitgevoerd. Het is evident dat het onderhoud van een cv ketel een minder duur prijskaartje heeft dan een ontstopping van de rioolleiding. Enkele richtprijzen als referentiepunt:
  • Loodgieter per uur: 75 euro per uur
  • Loodgieter per uur met spoed: 98 euro per uur
  • Ontstoppen gootsteen zonder spoed: 109 euro vaste prijs
  • Wc ontstoppen zonder spoeddienst: 109 euro vaste prijs
Zoofy is tijdens de kantooruren van de werkweek van maandag tot vrijdag van 9 uur rot 17 uur bereikbaar, 24/7. Buiten de kantooruren beschikt Zoofy over een automatisch software verwerkingssysteem. Het enige wat je moet doen is een eenvoudige e-mail versturen naar het online platform. Zo worden de wachttijden om een loodgietersafspraak te maken gevoelig ingekort.

Wat te doen bij een wc lekkage

Als je wc lekt, zal eerst de toiletpot moeten worden losgemaakt. Dit is niet super moeilijk, maar het vergt wel intensieve arbeid. Deze tijdrovende klus kan je best overlaten aan iemand van Zoofy die ervaring heeft om zulke taken tot een goed einde te brengen. Tenzij je uiteraard een handige Harry bent. In normale omstandigheden is dat wel echt specialistenwerk voor stielmannen. Wanneer de wc lekt, zal het aanwezige water uit de toiletpot en de stortbak moeten worden verwijderd. Eenmaal het water is verdwenen, wordt de stortbak heel voorzichtig losgemaakt van de pot. Wie daar geen ervaring mee heeft, kan er best niet aan beginnen. De volgende stap is dat de schroeven van de toiletpot moeten worden losgedraaid. Hierdoor komen de verschillende pijpverbindingen vrij en moet alles zorgvuldig worden schoongemaakt. Niet het meeste appetijtelijke werkje. Handschoenen dragen is haast een must omwille van hygiënische redenen. De loodgieter vakmannen waar Zoofy mee samenwerkt, kunnen die vervelende klus klaren op een vakkundige manier. De aangeboden service wordt altijd op een hoog schavotje uitgevoerd bij Zoofy.

Loodgieter specialist altijd in de buurt zonder voorrijkosten

Zoofy telt voldoende loodgieter specialisten in de rangen bij jou in de buurt. Lange wachttijden zijn dus uitgesloten. Omdat een sanitaire installateur bij Zoofy steeds op een steenworp afstand woont van bij jou in de buurt, worden bovendien geen verplaatsingskosten aangerekend. Alleen het uurtarief wordt verrekend. De BTW hierop is altijd in de prijs inbegrepen.
wc lekkage

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App