Badkamer renovatie

120keer aangevraagd

Badkamer renovatie nodig? Boek eenvoudig een geschikte loodgieter voor deze klus via Zoofy.

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Een loodgieter contacteren voor je renovatie badkamer bij Zoofy

Na veel vijven en zessen heb je uiteindelijk de knoop definitief doorgehakt om een badkamer renovatie te plannen. Maar hoe begin je aan dit project? En met welke parameters moet je allemaal rekening houden? Een renovatie badkamer bijvoorbeeld doe je immers niet alle dagen en vereist wel een beetje planning op voorhand. Denk maar wie je moet aanstellen als loodgieter om alles in goede banen te leiden. Bij het online platform Zoofy vinden verschillende geschoolde loodgieters onderdak om je droom werkelijkheid te laten worden. Gespecialiseerde vakmannen die in het verleden voldoende hebben bewezen dat ze de kneepjes van het vak voldoende onder de knie hebben. Een kleine round-up wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een loodgieter zoekt voor een badkamer renovatie.
badkamer renovatie

De zoektocht naar een vakbekwame loodgieter begint bij Zoofy

De profielschets van loodgieter specialisten is in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Van klusjesman voor allerhande karweitjes tot technisch geschoolde stielmannen. De loodgieterswerkzaamheden bevatten heel veel taken die moeten worden uitgevoerd, zowel in een huis als buitenshuis. Bij een badkamer renovatie, het onderhoud van een cv ketel of verbindingen maken van pijpleidingen. En niet te vergeten het dichten van eventuele gaslekken. Het scala activiteiten waarvoor deze vakmannen worden aangesproken kent tegenwoordig haast geen grenzen.

De meest frequente taken die een loodgieter opknapt

De meest voorkomende opdrachten waarvoor een sanitaire installateur wordt gevraagd bij Zoofy zijn de volgende:
 • Bij een verstopping van het toilet of van een gootsteen
 • Verbindingen leggen van verschillende soorten pijpleidingen
 • Het opsporen van lekkages in huis
 • De aanleg of reparatie van verschillende soorten sanitaire voorzieningen
 • De aansluiting van een gasfornuis
 • Het onderhoud van cv-ketels
 • Bij renovatie badkamer

De verschillende mogelijkheden bij een renovatie badkamer

Wanneer je aan een nieuwe badkamer toe bent of eventueel aan een bad renovatie denkt, dan kan je best gebruik maken van een heus stappenplan voor dat je de werken opstart. Zo vermijd je dat het budget van een badkamer renovatie niet in de war wordt gestuurd. Daarnaast zal je moeten bekijken dat je de tijdsduur van de werkzaamheden niet uit het oog verliest. Om die reden is het belangrijk dat je een vakspecialist bij Zoofy onder de arm neemt die je hierbij kan helpen. Toets vooral bepaalde ideeën af in functie van je persoonlijk budget, wensen en behoeften. Renoveren staat altijd in het teken van een zorgvuldige planning. Dat geldt dus ook voor een badkamer renovatie. Lichtschakelaars, de beschikbare ruimte en de opslagplaats voor handdoeken en ander toiletgerief spelen hierbij een prominente rol. Pietluttige details maken een wereld van verschil uit tussen een geslaagde badkamer renovatie of en bron van irritatie over een minder geslaagde renovatie badkamer.

Hoe contacteer je een sanitaire installateur bij Zoofy?

Het online platform Zoofy biedt talrijke ervaren loodgietersspecialisten aan die stuk voor stuk in het verleden hun strepen hebben verdiend en die bij jouw in de buurt wonen. Alle beschikbare sanitaire installateurs zijn gemonitord door Zoofy zodat de kwaliteit van de aangeboden service gewaarborgd blijft. Van maandag tot vrijdag zijn deze gespecialiseerde stielmannen tijdens de kantooruren beschikbaar. Maar ook buiten deze uren kan er beroep op worden gedaan dankzij het automatisch verwerkingssysteem van Zoofy. Het enige wat van je wordt verwacht is dat je een e-mail verstuurd. Daarna neemt Zoofy de administratieve mallemolen voor jou uit handen. Zo eenvoudig werkt het wanneer je een renovatie badkamer in het vooruitzicht stelt. Of het nu gaat om een hypermoderne inloopdouche, aansluiting van een jacuzzi of nieuwe wandtegels maakt helemaal niets uit. Onze experts kunnen een hele badkamer renovatie bouwen zoals je dat in je achterhoofd had.

Het kostenplaatje van een renovatie badkamer op een rijtje gezet

Het prijskaartje van een renovatie badkamer hangt van verschillende externe parameters af. Alles hangt af van het beschikbaar budget dat voorhanden is. Sommige onderdelen zijn een stuk duurder dan anderen en welke kwaliteit van materiaal je vooropstelt. Kies je voor een luxueuze sauna of krijgt een eenvoudige douchecabine de voorkeur? Voor iedere badkamer renovatie is een aangepaste geldbeugel beschikbaar. Deze kosten bepalen het complete budget:
 • Het ontwerp, afmeting en de materiaalkeuze die je kiest
 • De verschillende onderdelen van de badkamer renovatie
 • De oppervlaktegrootte van de muur en vloer die moet worden betegeld
 • Welke elektrische voorzieningen moeten worden aangelegd of aangesloten
 • De beschikbaarheid van riool- en waterleidingen

Enkele richtprijzen in een notendop met de installatiekosten inbegrepen

Zoals eerder aangegeven is het aartsmoeilijk om een bepaalde kostprijs door te geven. Uiteraard hangt veel af van de materiaalkeuze. Deze geschatte ramingen kunnen als referentiepunt en richtingaanwijzer dienen:
 • 200 tot 600 euro: de installatie van een wastafel
 • 300 euro en meer: toiletinstallatie
 • 200 euro en meer: een ligbad inrichten
 • 200 tot 600 euro: het monteren van radiator verwarmingen
 • vanaf 500 euro: kleine cabine voor een douche
 • minder dan 50 euro: de installatie van een zwanenhals
 • 75 euro/uur: uurprijs voor loodgietersinstallateur bij Zoofy

Hoe contacteer je een loodgieter bij Zoofy

Wanneer je een loodgieter specialist zoekt voor je badkamer renovatie kan je altijd moeiteloos bij Zoofy terecht. Een e-mail naar het online platform sturen volstaat om binnen de kortste keren bij jou in de buurt een sanitaire installateur over de vloer te laten komen. Zoofy is 24/7 bereikbaar. Tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17 uur. Door een automatisatie systeem bij Zoofy kun je ook buiten voornoemde kantooruren terecht bij hoogdringende loodgietersopdrachten. Waar je ook woont. Je vindt altijd wel een vakbekwame installateur bij jou in de buurt via Zoofy. Maakt niet uit of je in Limburg, Vlaams Brabant, Antwerpen, Oost- of West-Vlaanderen woont.
badkamer renovatie

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App