Inloopdouche maken

742keer aangevraagd

Velen van ons beginnen de dag graag met een fris hoofd en springen meteen na het ontwaken onder de douche. Laat het nou net zo zijn dat jij jouw dag het liefste begint in een inloopdouche.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus

Laat jouw inloopdouche maken door een vakman van Zoofy

Altijd al een inloopdouche gewild? Anderen douchen liever 's avonds om zich voor te bereiden op een goede nachtrust. Het maakt niet uit hoe laat je het liefst doucht. Het is echter belangrijk om een comfortabele douche te hebben die jou voldoende ruimte biedt. Mensen kiezen steeds vaker voor een inloopdouche. Hoe moet je zo'n inloopdouche bouwen en wat zijn de kosten? De loodgieters van Zoofy kunnen jou helpen! Inloopdouche

Wat zijn de voordelen van een inloopdouche?

De installatie van een inloopdouche biedt een aantal interessante voordelen:
 • Gemakkelijke toegang: Een inloopdouche is vooral handig voor kleine kinderen, ouderen of mensen die om de een of andere reden niet (meer) kunnen lopen. Met een conventionele douchecabine moet je altijd een beetje opstaan om je douche in te gaan, een badkamer met een inloopdouche helpt van dit probleem af.
 • Kan in alle maten worden geïnstalleerd: De installatie van een inloopdouche kan in elke badkamer worden gerealiseerd, jij kiest immers zelf de afmetingen.
 • Creëert veel ruimte: Het geeft een gevoel van ruimtelijkheid.
 • Moderne uitstraling: De installatie van een inloopdouche is een echte gebeurtenis en geeft jouw badkamer een eigentijdse, moderne uitstraling.
 • Geen warmte verschil: Omdat een inloopdouche zich op hetzelfde niveau bevindt als de hele badkamer, is er geen warmte verschil wanneer  je uitstapt.
 • Veel decoratiemogelijkheden: Er zijn tal van douchewanden, deuren en tegels beschikbaar om een inloopdouche geheel naar jouw persoonlijke voorkeur in te richten.
 • Beheers de kosten: De kosten van een inloopdouche zijn zo hoog als jij het toelaat. De kosten hangen sterk af van de extra opties. Ben jij tevreden met een standaardmodel zonder al te veel extra's? Dan blijven de kosten van jouw inloopdouche binnen de perken.

Waarom je de installatie van een inloopdouche beter kunt uitbesteden aan ervaren installateurs

Een inloopdouche installeren is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het waterdicht maken van zo'n douche is een moeilijke klus, en als het niet goed gebeurt, ontstaan er vaak overstromingen in jouw badkamer. Bovendien is hoogwaardig voegwerk cruciaal om verkleuring en verontreiniging te voorkomen. Onze experts hebben een grondige kennis van de installatie van inloopdouches en zijn uitgerust met alle hulpmiddelen die jij nodig hebt om zo lang mogelijk van jouw luxueuze doucheruimte te genieten.

Wat zijn de kosten voor een inloopdouche?

De exacte kosten van jouw inloopdouche worden bepaald door de volgende factoren. Om jou een beter idee te geven van de gemiddelde totale kosten (installatiekosten + materiaalkosten) van de installatie van een inloopdouche, vindt je hieronder een algemeen overzicht.
Inloopdouche Kosten
Basic douchewand zonder douchebak €1300
Basic douchebak en douchewand €1400
Luxe douchewand zonder douchebak €3750
Luxe douchewand en douchebak €3950

Inloopdouche met of zonder douchebak

Als je een praktische inloopdouche wilt creëren, moet je kiezen voor een inloopdouche met een douchebak. Een douchebak bevordert de waterafvoer via een kleine afvoer in de bak. De nadelen van een douchebak zijn dat hij veel onderhoud vergt en minder aantrekkelijk is. Een goed alternatief in dit geval is een relatief lage douchebak, zodat het ontwerp er toch mooi uitziet. Gemiddeld kost een douchebak tussen 150 en 800 euro, afhankelijk van de kleur, het materiaal, het merk, de grootte, enz. Wil je een inloopdouche installeren zonder douchebak, maar rechtstreeks op de tegelvloer? Zo ja, bespaar dan deze kosten.

Inloopdouche met of zonder douchewand

Een tweede element dat de prijs van een inloopdouche bepaalt, is het al dan niet installeren van een douchewand. De kosten van een douchewand worden beïnvloed door het voor de wand gekozen materiaal (PVC, acryl, glas, enz.) en de grootte van het douchepaneel. De goedkoopste douchewanden beginnen bij 100 euro en kunnen gemakkelijk in de duizenden euro's lopen, afhankelijk van de persoonlijke smaak.

Prijs van de onderdelen om alles aan te sluiten

Het is raadzaam wat ruimte in jouw budget in te ruimen voor alle extra onderdelen die nodig zijn om een inloopdouche te bouwen. Denk aan schroeven en kleine montagedelen.

Extra mogelijkheden

Aangezien douchen in de eerste plaats bedoeld is om zich volledig te ontspannen na het verwijderen van vuil en bacteriën, dromen steeds meer mensen van een inloopdouche die is uitgerust met zoveel mogelijk extra opties. De belangrijkste toepassingen hiervoor zijn de volgende:
 • Vuile waterpomp: Een vuile waterpomp vermindert de kans dat jouw inloopdouche verstopt raakt aanzienlijk. De pomp voert niet alleen vuil douchewater af, maar breekt ook losse haren af. De prijs van de meeste afvalwaterpompen ligt rond de 160 euro.
 • Regendoucheset: Wie droomt er niet van een extreem grote douchekop waaronder je met z'n tweeën kunt staan zonder dat een van jullie verkouden wordt? Een regendoucheset heeft een brede, platte douchekop die het water als regen in verticale stralen uit de douche laat stromen. Deze high-tech gadget kost u gemiddeld ongeveer 325 euro.
 • Geïntegreerd licht- en muzieksysteem: Stel je voor, terwijl je geniet van een rustgevende douche, kun je luisteren naar je favoriete artiesten onder LED-verlichting! Klinkt dat goed voor jou? Laat onze loodgieters dan een geïntegreerd licht- en muzieksysteem in jouw inloopdouche installeren, ter waarde van 460 euro.
Aantal werkuren Om een klassieke badkamer te veranderen in een badkamer met inloopdouche heeft onze vakman enkele uren nodig. Wil jij een grote, moeilijk te installeren douchewand met een douchebak in de hoek van jouw badkamer? Of wil je een eenvoudige inloopdouche installeren die niet al te veel moeite kost? Hoe complexer het werk is, hoe meer uren onze vakman erin zal steken en dit wordt uiteraard weerspiegeld in jouw rekening.

De voordelen van Zoofy

Alle klanten van Zoofy worden beloond met verschillende aantrekkelijke voordelen. Als klant van Zoofy profiteer je niet alleen van spaarvoordelen, maar ook van diverse gemaksvoordelen.

Voordelen waarmee jij kunt besparen

 • Er zijn geen reiskosten: De meeste aannemers in België brengen hun klanten transportkosten in rekening tussen hun kantoor en het adres waar een bepaalde klus moet worden geklaard. Bij Zoofy betaal je deze transportkosten, ook wel reiskosten of voorrijkosten genoemd, niet. Zo bespaar je jezelf een aanzienlijk bedrag.
 • Vaste uurtarieven: Wij werken met vaste uurtarieven, bij ons weet je precies waar je aan toe bent en kan je dus gemakkelijk de kosten voor de productie van jouw inloopdouche inplannen in jouw budget.

Voordelen voor jouw comfort

 • Snel en gemakkelijk een klus te regelen: Bij ons kunt u altijd online een opdracht regelen. Gebruik het praktische aanvraagformulier waarin u met een paar muisklikken kunt aangeven voor welke taak u een vakman zoekt. Op het formulier kunt u zelfs aangeven wanneer u onze vakman wilt ontvangen en welke afspraken voor u absoluut onmogelijk zijn.
 • Snelle en eenvoudige betaling: Bij Zoofy betaalt je zoals jij wilt. Je kunt een moderne betaalapp gebruiken zoals Tikkie of iDeal.
 • Unieke verzekeringen: Is er bewezen schade aan jouw woning door toedoen van onze medewerkers? Bij ons bent je verzekerd tot bij gebruik van het garantie! Geen schade, maar een aanklacht wegens grove nalatigheid? Informeer ons en neem contact op met onze "Komt goed - geld terug" garantie.
 • Landelijke dekking: Wij werken in het hele land, dus we kunnen jou altijd snel een professional sturen, waar je ook woont.
Ben jij van plan jezelf te trakteren op de inloopdouche van jouw dromen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met het Zoofy-team en geniet van een douche die aan al jouw wensen voldoet!

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App