Toilet plaatsen

283keer aangevraagd

De loodgieter sluit het water af, verwijdert de oude toiletpot, tekent de nieuwe af, boort gaten en bevestigt hem op zijn plaats. Beschrijf jouw taak en maak een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt.

Top Loodgieters

Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus
Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus

Installatie van de toiletpot

Een toilet installeren? Een toiletpot is misschien niet het meest aantrekkelijke onderdeel van het huishouden, maar daarom is het des te belangrijker dat hij comfortabel en professioneel wordt geïnstalleerd. Er zijn veel verschillende soorten toiletten en toiletten, maar onze professionals weten hoe ze met elk merk en type moeten omgaan. Het kan een staande, een hangende of een duobloktoilet zijn. Deze verschillende soorten toiletten hebben allemaal een andere manier van installeren.

Een nieuwe toiletpot installeren

Onze loodgieters kunnen jou altijd helpen met het plaatsen en installeren van een nieuwe toiletpot. Zij kunnen het toilet nog dezelfde dag met spoed bij jou thuis installeren. Als het minder dringend is, kunnen ze jou ook morgen of op een ander tijdstip hun vakmanschap leveren. Ze zijn de klok rond beschikbaar om deskundig werk te verrichten. Zij installeren zowel het reservoir als het toilet zelf. De badkamer kan een geheel nieuwe uitstraling krijgen nadat het toilet is vervangen. Een zwevend toilet, bijvoorbeeld, kan de badkamer veel ruimer doen lijken, maar de installatie vereist deskundigheid. Een groot voordeel is dat het schoonmaken veel gemakkelijker is omdat de vloer kan worden gedweild. Bij de keuze van het type toilet kan de vakman jou uiteraard adviseren. Onder andere over het tegelwerk en de maten die genomen moeten worden. Hij kan dit ook voor jou doen.

Plaatsing van een nieuw toilet

Eerst wordt de watertoevoer afgesloten zodat het werk gedaan kan worden. Dan wordt de oude pot van de vloer geschroefd. De afvoer wordt afgesloten met een doek of een stuk papier om onaangename geuren uit het riool te voorkomen. Afhankelijk van het type wordt dan de vlotterkraan losgeschroefd en de sifon en de stortbak verwijderd.

Toiletinstallatie: welke kies jij?

Voordat je een nieuw toilet installeert, moet je beslissen welk toilet jij kiest. Er zijn verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Ontdek de mogelijkheden hieronder!

Staand toilet

Een staand toilet is een klassiek, rechtopstaand model met een zichtbare voet. Hoewel mensen tegenwoordig meestal kiezen voor een hangend toilet, is een staand toilet nog steeds een optie. Een staand toilet is een goede keuze voor mensen die hun interieur een klassieke of retro uitstraling willen geven. Bovendien heeft dit type toilet het voordeel dat het zeer gemakkelijk te installeren is en dat het veel goedkoper is dan een hangend toilet. Eventuele problemen met het toilet zijn ook gemakkelijker op te lossen. Het nadeel is dat het onderhoud van de badkamervloer wat moeilijker is vanwege de basis. Als je kiest voor een staand model, zijn er nog verschillende opties. Je kunt kiezen voor een duobloktoilet met een zichtbaar reservoir. Met dit type kan je de stortbak gemakkelijk openen om problemen op te sporen. Er zijn ook staande toiletten met een aparte stortbak. De derde optie is het achterwand toilet. Dit is een modern type staand toilet met een stortbak. Dit type staat met één voet op de grond, maar het reservoir is niet zichtbaar. Dit is een slimme oplossing voor een kleine badkamer.   toilet plaatsen

Hangend toilet

De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een hangend toilet. Dit is een goed idee als jij jouw toilet of badkamer een moderne, strakke uitstraling wilt geven. Maar er zijn nog een aantal andere voordelen aan het installeren van dit type toilet. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijker jouw vloer schoonmaken omdat er geen voet in de weg zit. Bovendien maakt dit systeem minder lawaai omdat het waterreservoir achter een tussenschot is weggewerkt. Een ander voordeel is dat hij in hoogte verstelbaar is, waardoor hij ideaal is voor langere of kortere mensen. Als je besluit een hangend toilet te installeren, kan je ook kiezen uit verschillende modellen. De drukknoppen kunnen ook verschillend zijn, evenals het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, en er zijn toiletten met een automatische spoeling. Omdat er zoveel keuze is, is het niet altijd gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Wil je advies? Laat je adviseren door een van onze ervaren professionals. Zij zullen jou graag helpen!

Kosten voor het installeren van een hangend toilet

Wil jij jouw toilet vervangen? Dan bent je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten van het installeren van een hangend toilet. De kosten van een hangend toilet liggen iets hoger dan die van een verticaal toilet. Wil je een toilet vervangen door een hangend toilet? Dan betaal je gemiddeld tussen 570 en 1.240 euro. Hieronder vindt je een overzicht van de kosten van een toiletrenovatie.  
Type werkzaamheden Kosten
Opvulwerk 40 - 100 Euro
Kraan plaatsen 50 - 100 Euro
Montage van een radiator 20 - 80 Euro
Toilet verwijderen 40 - 80 Euro
Tegelverwijdering (muur en vloer) 150 - 300 Euro
Montage van het toilet 100 - 200 Euro
Vloertegels leggen 50 - 100 Euro

Een goedkope toiletinstallatie bij Zoofy

Als je om financiële redenen aarzelt om een nieuw toilet te laten installeren, aarzel dan niet langer. Op Zoofy vindt jij gemakkelijk de goedkoopste vakmensen in jouw omgeving. Bovendien zijn er zo geen reiskosten en bespaart jij nog meer geld!

De vakmannen van Zoofy

Een toilet installeren? Onze vakmensen werken door het hele land en stappen direct in de auto om jou te helpen. Wij zorgen ervoor dat er snel een gekwalificeerde en betrouwbare vakman langskomt. Wij staan voor snelheid, kwaliteit en service!  

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App