Waterleiding leggen

840keer aangevraagd

Als je een nieuwe kraan, wasmachine of keuken plaatst, kun je er meestal niet omheen. Er moeten leidingen gelegd of aangepast worden. Beschrijf jouw klus en maak een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt.

Top Loodgieters

Rachid
Rachid Loodgieter
5/5 - 45 Reviews
Gent
78 jobs done
Loodgieter

Ik werk al 30+ jaar in het vak. Verstoppingen, leidingen verleggen, nieuwe kranen plaatsen, noem het maar op. Elke loodgieters klus heb ik ervaring mee.

Ik kreeg keurig een appje dat hij onderweg was. Het vervangen van de kraan was lastig i.v.m. ruimtegebrek, maar hij heeft het netjes voor elkaar gekregen.

Boek een klus
Henk
Henk Loodgieter
5/5 - 54 Reviews
Leuven
88 jobs done
Loodgieter

Mijn favoriete klus is het oplossen van verstoppingen, daar worden de mensen altijd zo blij van.

Zeer snelle en vakkundige service, in plaats van de volgende dag zelfs de zelfde dag de klus geklaard. Goede communicatie, vriendelijk en ik ben super blij met Henk.

Boek een klus

Verschillende soorten waterleidingen

Een waterleiding leggen? Tegenwoordig kan je kiezen tussen verschillende soorten nieuwe buizen. Je kunt een ouderwetse koperen pijp gebruiken. Maar er is ook een flexibele waterleiding op de markt. Deze laatste is zeer snel te installeren omdat hij gemakkelijk te buigen is. Er worden speciale koppelingen gebruikt om dit type flexibele buis aan te sluiten. Deze soorten kunststof buizen zijn ook geschikt voor de installatie van een nieuwe keuken of badkamer. Maar als ze niet achter de muur of koof verborgen kunnen worden, ziet het er niet zo netjes uit. Dus dit is het overwegen waard. Ze zijn geschikt voor zowel koud als warm water.

Vervanging van loden leidingen

Oude pijpen zijn nog steeds van lood. Lood brengt verschillende gezondheidsrisico's met zich mee, bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Daarom moeten loden leidingen worden vervangen door een ander materiaal, zoals kunststof, staal of koper. Zelfs als je geen zwangere vrouwen of jonge kinderen in huis heeft, is het vaak belangrijk om loden leidingen te vervangen vanwege hun leeftijd. Ze hangen er vaak al meer dan 60 jaar en zijn dus aan vervanging toe. Het vervangen en verwijderen van loden leidingen is een dure aangelegenheid. Het kan oplopen tot gemiddeld 14.000 euro per huis en jij als eigenaar bent daarvoor verantwoordelijk. Waterleiding leggen

Kosten voor het leggen van waterleidingen

De kosten voor het leggen van buizen hangen af van verschillende zaken. De kosten zijn meestal per uur en er zijn ook de kosten van de benodigde materialen en voorrijkosten. De installatie van een waterleiding wordt vaak gedaan door een loodgieter. Gemiddeld rekent een loodgieter tussen de 60 en 80 euro per uur. De kosten variëren echter afhankelijk van de omvang en de locatie van het werk. Hieronder staat een schema dat jou een overzicht geeft van alles. Vakmannen die via Zoofy werken rekenen nooit voorrijkosten.

Gemiddelde kosten voor de installatie van waterleidingen

Zie hieronder de prijzen voor het leggen van waterleidingen voor verschillende kamers.
Waterleidingen in verschillende kamers Kosten
Het leggen van waterleidingen in het toilet €60 tot €300
Aanleggen van waterleidingen in de keuken €200 tot €550
Installatie van waterleidingen in de badkamer €250 tot €600
Waterleidingen onder de vloer €100 tot €300

Waarom zou je jouw waterleidingen via Zoofy leggen?

Een waterleiding leggen? Bij Zoofy werken we alleen met echte professionals die weten wat ze doen. Zij bieden hun diensten aan tegen een eerlijke prijs en zijn pas tevreden als jij dat bent. Zoofy levert verzekerde klussen met gebruik van het garantiepakket, dus jij hoeft je geen zorgen te maken over de kosten, dat regelen wij voor jou. Jij kunt gewoon jouw klusaanvraag indienen en een vakman in jouw omgeving zal de klus uitvoeren. Snel, effectief en een 100% tevredenheidsgarantie, dat is waar Zoofy voor staat.
Verwarmingsinstallateur
Gasfornuis aansluiten
Radiatorkraan vervangen
Aansluiten van de warmtepomp
Thermostaat vervangen
Vloerverwarming leggen
Centrale verwarming op gas
Ketel bijvullen
Radiator aansluiten
 

Ben jij zelf een vakman? Pak gratis klussen op. Download de Zoofy app voor vakmannen

Download de vakman app

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu de Vakman App

Zoek je een vakman? Boek voor wanneer het jou uitkomt. Download de Zoofy app voor klanten.

Download Zoofy App

Download nu - Beschikbaar voor iOS en Android

Download nu onze Consumenten App