Aanbiedingen en kosten: informatie over kabelaansluitingen in één oogopslag

Waarom het loont om een kabelverbinding te laten aanleggen:

Nog maar enkele jaren geleden waren schotelantennes de standaard in Duitse huishoudens. Zij boden het grootste aanbod van TV- en radiozenders. Met betere aanbiedingen en combinatiepakketten hebben de kabelmaatschappijen de markt echter heroverd. Het internet heeft nu de televisie ingehaald of zelfs ingehaald als grootste medium. Mensen kijken niet alleen tv-programma's online, maar doen ook aankopen en gebruiken de programma's van streamingaanbieders. Kabelexploitanten combineren al deze aanbiedingen in hun pakketten en bieden zo kosteneffectieve alternatieven voor individuele televisie- en internetaansluitingen. Het is dus de moeite waard om de kosten van een kabelaansluiting nader te bekijken.

Zo zijn de kosten voor een kabelaansluiting opgebouwd:

Kabelaansluiting   Prijs voor 12 maanden Maandelijkse prijs
Eenmalige installatie 49,90 €
Standaard kabelaansluiting 226,80 € 18,90 €
Digitale kabelontvangst 46,80 € 3,90 €
Premium HD 120 € 10 €
Totaal 393,60 €  32,80 € + 49,90 € in de eerste maand voor setup
Aanvullende diensten Prijs voor 12 maanden Maandelijkse prijs
Vast netwerk 180 € 15 €
Internet  140 - 480 €  20 - 40 €
Totaal  320 - 660 €  35 - 55 €

Kabelaansluiting: Totale kosten

De totale kosten van de kabelaansluiting hangen sterk af van het tarief die kiest. Je betaalt eenmalig 49,90 euro om de verbinding tot stand te brengen. Dan heb je keuze te over. De kabelmaatschappijen bieden verschillende pakketten aan waaruit je het pakket moet kiezen dat bij jou past. Een standaard kabelaansluiting voor televisie kost ongeveer 18,90 euro per maand. Optioneel kan jij uitbreidingen toevoegen zoals digitale kabelontvangst voor 3,90 euro per maand of HD-kanalen voor 10 euro per maand. Dus elke maand betaal je tussen de 18,90 en 32,80 euro. Dan is er nog de telefoon en het internet. Ook al heeft het vaste netwerk in tijden van mobiele telefonie wat aan belang ingeboet, toch is het de moeite waard om het in de combinatiepakketten op te nemen. Bij de varianten 2Play en 3Play is de vaste netwerkverbinding als het ware gratis inbegrepen. Deze kosten meestal tot 40 euro per maand en zijn duidelijk goedkoper dan alle onderdelen afzonderlijk te boeken.

Kosten voor de kabelaansluiting

Als je een eenvoudige kabelaansluiting voor alleen televisie wilt, zijn de kosten vrij laag. Het opzetten van de kabelverbinding kost eenmalig 49,90 euro. Kabeltelevisie met bijna 100 te ontvangen kanalen in SD is beschikbaar voor 18,90 euro per maand. Dat is 226,80 euro per jaar. Als deze kanalen niet genoeg voor jou zijn, kan je voor 3,90 euro per maand extra upgraden naar digitale ontvangst. Dat is 46,80 euro extra per jaar. High-definition kanalen met beter beeld en geluid zijn tegenwoordig ook erg populair. Voor Premium HD-ontvangst betaal je 10 euro per maand extra. Dat maakt 120 euro per jaar. Je kunt dus verwachten dat jij tussen de 18,90 en 32,80 euro per maand betaalt, alleen voor TV. Berekend over het hele jaar is dat 226,80 tot 393,60 euro.

Kosten voor aanvullende diensten

Als jij jouw kabelaansluiting niet alleen voor TV wilt gebruiken, maar ook ter vervanging van jouw DSL-aansluiting, moet je extra kosten betalen. Als je wilt bellen via jouw kabelverbinding, moet je rekenen op kosten van ongeveer 15 euro per maand. In een jaar tijd is dat 180 euro voor het vaste netwerk. De internetdienst van de kabelmaatschappij kost tussen de 20 en 40 euro per maand. Dat is nog eens 240 tot 480 euro per jaar. Al met al betaal je dus tussen de 35 en 55 euro per maand voor telefoon en internet. Dit komt neer op 320 tot 660 euro per jaar. Je kunt goedkoper uit zijn als je een van de combinatiepakketten gebruikt die de meeste kabelmaatschappijen aanbieden. Met 20 tot 40 euro per maand voor telefoon en internet en 40 euro per maand voor internet en telefoon en tv krijg je het vaste netwerk vrijwel gratis in de combinatiepakketten.

Laat jouw kabelverbinding installeren met Zoofy!

Nu kijk je niet meer in de koker als het gaat om de kosten van een kabelaansluiting, maar ben je volledig in beeld. Dus als je besloten hebt om een kabelaansluiting in huis te nemen, kun je het beste meteen een bestelling bij Zoofy aanmaken en vervolgens je offerte uploaden. Wij zoeken voor jou een geschikte kabelaanbieder en maken voor jou een aanbod op maat, zodat jij binnenkort jouw favoriete programma's via de kabel kunt bekijken.

Top Elektriciens

mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus
gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus