De kosten van een rolluik reparatie

Als jij je afvraagt wat een rolluik reparatie kost of als jouw vraag is: "Hoeveel kost het vervangen van het rolluik?", dan ban je bij Zoofy aan het juiste adres. Professionele vaklui en gespecialiseerde bedrijven bieden hun diensten aan via ons platform en kijken ernaar uit om jouw rolluik zo snel mogelijk te repareren. We leggen in het volgende artikel uit wat een rolluik reparatie of vervanging kost.

Rolluik reparatie: Dit kan gebeuren

Afhankelijk van de grootte van jouw raam en dus jouw rolluik, en hoe oud jouw rolluik is, kunnen de lamellen breken. Dit kan gebeuren door invloeden van buitenaf, zoals een gemiste voetbal, maar ook gewoon door ouderdom en het weer. Bij zware stormen, zoals orkaanvlagen, wordt jouw rolluik flink door elkaar geschud, zodat ook na zo'n weer gebeurtenis rolluik reparatie nodig kan zijn. De band waarmee jij het rolluik opent en sluit wordt ook belast door dagelijks gebruik. Hoewel rolluik banden uiterst duurzaam en stabiel zijn, kan het toch gebeuren dat een verouderde band breekt of in de rolluik kast verstrikt raakt.

Zo worden de kosten opgemaakt

Reparatie banden Prijs
Band  8 € – 10 €
Montage  50 € - 100 €
Totaal  78 € - 140 €
Lamellen repareren Prijs
Lamellen van 10 meter  25 € - 60 €
Montage  90 € - 120 €
Totaal  135 € - 210 €
rolluik reparatie

Kosten voor het vervangen van rolluiken: het is het dus waard!

Als de lamellen van jouw rolluik beschadigd zijn, kan het de moeite waard zijn het rolluik te laten vervangen. Als je de riem van jouw rolluik moet laten vervangen, bedragen de totale kosten tussen 78 en 140 euro. Als je lamellen moet laten repareren, in het bovenstaande voorbeeld ongeveer tien meter lamellen, wat overeenkomt met tien lamellen op een raam van één meter breed of ongeveer vijf lamellen op een raam van twee meter breed, dan kost jou dat 135 tot 210 euro. Uit voorzorg raden wij jou aan om tegelijk met een lamellenreparatie ook de singels te laten vervangen, omdat dit voor de vakman geen extra kostenpost is bij de reparatie van rolluik lamellen. Dit betekent dat jij de zuivere materiaalkosten van een nieuwe riem kunt optellen bij de kosten voor de reparatie van de lamellen: Een reparatie van latten en singels tegelijk kost jou ongeveer tussen de 143 euro en 220 euro. Dit bespaart jou de kosten voor een eventuele tweede reparatie van het rolluik en bespaart jou mogelijk geld door te besluiten het rolluik te laten vervangen.

De riemreparatie

Het goede nieuws eerst: een nieuwe riem voor het rolluik is heel goedkoop en kan gemakkelijk door een vakman worden vervangen. Het slechte nieuws is gewoon dat het niet de moeite waard is om een singel te repareren. In de regel worden rolluik banden vervangen in plaats van gerepareerd. Wat kost een rolluik reparatie als jij alleen de band laat vervangen? Tussen 78 en 140 euro. Hiervan is ongeveer acht tot tien euro voor de singels. Afhankelijk van het uurtarief van de vakman en de daadwerkelijke installatietijd zal de vakman tussen de 50 en 100 euro kosten. Voor de reis betaal je gemiddeld tussen de 20 en 30 euro, zodat de reparatie van de singel in totaal 78 tot 140 euro kost. Onze tip: Als jouw rolluiken toch al vrij oud zijn, kan je een gespecialiseerd bedrijf opdracht geven om meerdere riemen van meerdere rolluiken in één keer te vervangen. Hoewel de kosten hiervoor in het begin hoger zijn, zal het vervelende geval van een beschadigde riem je de komende jaren niet meer overkomen.

Rolluik reparatie

Als jij de lamellen van jouw rolluik wilt laten repareren, hangt de prijs vooral af van het type lamellen dat jij hebt. Standaard kunststof lamellen van 150 centimeter zijn natuurlijk veel goedkoper dan lange lamellen die de zonwering en privacy van ramen met twee, drie of zelfs vier meter regelen. Over het algemeen kan ook gezegd worden dat het repareren van houten lamellen ook duurder is, en met elektrische rolluiken krijgt je ook te maken met bepaalde extra kosten. In totaal moet jij, afhankelijk van het type rolgordijn, rekenen op kosten van 2,50 euro tot 6 euro per meter lamel. Voor tien meter te vervangen lamellen van een rolluik maak jij dus tussen de 25 en 60 euro kosten. Voor de installatie moet je tussen 90 en 120 euro betalen, en de reiskosten liggen meestal tussen 20 en 30 euro. Zo kan een rolluik reparatie jou tussen 135 en 210 euro kosten.

Laat jouw rolluiken vervangen door Zoofy

Wanneer het tijd is om jouw rolluiken te laten repareren, kan jij jouw opdracht eenvoudig uploaden naar Zoofy. Wij koppelen jou aan de meest geschikte aannemers voor jouw klus uit onze pool van energieke experts. Jij ontvangt dan een afspraakbevestiging en binnenkort zijn jouw shutters weer als nieuw!

Top Elektriciens

mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus
gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus