Kosten voor vernieuwing van elektra

143keer aangevraagd
255€ AVG
Boek een klus
Denk jij erover de elektra in jouw huis te laten vernieuwen, maar weet je niet zeker wat de kosten per vierkante meter zullen zijn? Dan zal het volgende artikel nuttig voor je zijn. Wij vertellen jou wat de kosten voor materiaal en installatie zullen zijn als jij een professionele elektricien nieuwe lampen en stopcontacten in jouw huis laat installeren. We hebben ook een gedetailleerd overzicht gemaakt van wat het kost om de elektra te vervangen als jij het werk door de vakman laat doen.

Waarom het loont om de elektra in jouw eigen huis te laten vernieuwen:

De meeste huiseigenaren denken er zelden over na om het elektrische systeem in hun huis te laten vervangen. Waarom zouden ze? De elektriciteit stroomt. Alles werkt. Dus waarom iets veranderen? Maar er zijn nog steeds goede argumenten om een ervaren elektricien in huis te halen: vooral als jouw huis al een paar jaar oud is, is het de moeite waard om te overwegen de elektra te laten vernieuwen en te kijken naar de kosten per vierkante meter. Vroeger waren de veiligheidsnormen anders en hadden de mensen minder elektrische apparaten. Ook van internet was nog geen sprake en bij de verdeling van verlichting en stopcontacten werden andere eisen gesteld. Tegenwoordig hebben we meestal meer stopcontacten nodig omdat we meer apparaten hebben, en in plaats van één lichtbron in het midden van de kamer worden meerdere lampen die de kamer vanaf verschillende plaatsen verlichten steeds populairder. Voor huizen die vanaf het midden van de jaren tachtig zijn gebouwd, zou de elektrische installatie nog van een acceptabel niveau moeten zijn, maar eigenaars van huizen die eerder zijn gebouwd, zouden een volledige herinstallatie moeten overwegen, al was het maar om veiligheidsredenen. Wanneer je het materiaal koopt, moet je niet aan de verkeerde kant sparen. Bij nieuwe elektrische installaties mogen kwaliteit en veiligheid niet worden verwaarloosd. Laat het meeste werk ook over aan een ervaren elektricien die weet waar hij op moet letten bij het werken met elektriciteit.

Hieronder ziet je hoe de kosten voor een nieuwe elektrische installatie zijn opgebouwd

Licht en stopcontacten Prijs voor 120 m² Prijs per m²
Draden, stopcontacten en schakelaars  4.000 € – 5.000 €  33,33 € – 41,66 €
Installatie van basisuitrusting  5.000 € – 6.000 €  41,66 € – 50,00 €
Totaal  9.000 € – 11.000 €   74,99 € – 91,66 €
elekriciteit aanleggen

Vernieuwen van de elektra: Totale kosten

Hieronder lees je hoe de kosten worden berekend als jij de elektra in jouw huis wilt vernieuwen: Jij betaalt gewoonlijk tussen 33,33 en 41,66 euro per vierkante meter voor elektriciteitsleidingen, stopcontacten en lichtschakelaars. Voor een eengezinswoning van ongeveer 120 vierkante meter kan je rekenen op een bedrag tussen 4.000 en 5.000 euro. Dan is er nog de installatie, waarvan de kosten overeenkomen met een prijs per vierkante meter van 41,66 tot 50,00 euro. Voor 120 vierkante meter is dat nog eens 5.000 tot 6.000 euro. Als de elektra in jouw huis wordt vernieuwd, moet je dus rekening houden met een prijs van 74,99 tot 91,66 euro per vierkante meter voor de installatie van de basisuitrusting, wat neerkomt op een totaal van ongeveer 9.000 tot 11.000 euro voor 120 vierkante meter vloeroppervlak.

Kosten voor nieuwe verlichting en stopcontacten in alle kamers

Als je hebt besloten om de elektra in jouw huis te laten vernieuwen, dan krijgt je te maken met kosten van 33,33 tot 41,66 per vierkante meter voor de basisuitrusting met stroomkabels, lichtschakelaars en stopcontacten. Afhankelijk van het aantal stopcontacten en lichtschakelaars die jij wilt, kan de prijs iets hoger of lager uitvallen. Een professionele elektricien legt de kabels en installeert schakelaars en stopcontacten voor 41,66 tot 50 euro per vierkante meter. Al met al kan je dus rekenen op 74,99 tot 91,66 euro per vierkante meter om de elektra te laten vernieuwen als jij je beperkt tot de basisuitrusting van nieuwe lichtschakelaars en stopcontacten.

Laat jouw elektra vernieuwen met Zoofy!

Nu ben je heel goed op de hoogte van de kosten per vierkante meter die jij moet betalen als je de elektra in jouw huis laat vernieuwen. Natuurlijk ken je de oppervlakte van jouw huis en weet je hoeveel kamers er in jouw huis zijn. Dus als je al besloten hebt hoeveel stopcontacten en lichtschakelaars je wilt laten installeren, maak dan meteen een bestelling aan bij Zoofy. Wij zoeken graag een professionele elektricien voor jou die de elektra in jouw woning kan vernieuwen. Wij sturen jou zo snel mogelijk een offerte op maat en de renovatie kan meteen beginnen.

Top Elektriciens

gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus
mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus