Een stopcontact repareren: Kosten in een oogopslag

143keer aangevraagd
255€ AVG
Boek een klus

Wat het kan kosten om een stopcontact te laten repareren

De kosten van de reparatie van een contactdoos hangen af van het specifieke defect. Als de oorzaak bijvoorbeeld een contactprobleem is, gaat het om een los contact of is de contactdoos erg vuil. In dit geval kan het probleem snel en goedkoop worden verholpen. Vooral als meerdere of alle stopcontacten tegelijk defect zijn, kan er een probleem zijn in de zekeringkast of in het betreffende circuit. Afhankelijk van de oorzaak kunnen hoge kosten ontstaan. Als de stopcontacten hun functie niet meer vervullen door een vervallen bedrading, is een volledige renovatie van de elektrische installatie aan te bevelen. Hier kunnen de kosten snel in de vier of zelfs vijf cijfers lopen, afhankelijk van de grootte van het huis en andere omstandigheden.

Zo zijn de kosten voor de reparatie van de stopcontacten opgebouwd

Klus  Prijs
Materiaalkosten stopcontact incl. kabels 20 € - 25 €
Materiaalkosten zekeringkast 1.000 € - 2.000 €
Renovatie van de elektrische installatie 40 € - 70 € per m²
Uurloon elektricien 50 € - 100 €
stopcontact repareren

Dit zijn de kostenpunten voor het repareren van een stopcontact

Het uurtarief van een elektricien ligt meestal tussen 50 en 100 euro, afhankelijk van hoe complex de te verrichten werkzaamheden zijn. Er zijn ook enkele regionale verschillen, dus het loont om te vergelijken! Terwijl jij voor de vervanging van een stopcontact relatief lage kosten kunt verwachten, ligt de situatie anders voor de vervanging van de zekeringkast. Het meest kostbaar is wanneer de gehele elektrische installatie moet worden vernieuwd. Er zijn altijd extra kosten voor de reis van de elektricien, meestal tussen 30 en 50 euro. Vooral als er meerdere stopcontacten tegelijk defect zijn, zal een gerenommeerde elektricien meestal vooraf een inspectie uitvoeren om jou een kostenraming te geven. Ook voor deze inspectie kunnen kosten worden gemaakt. Afhankelijk van de werkzaamheden kan na afloop een extra veiligheidsinspectie nodig zijn. Hiervoor kan ook een kleine vergoeding worden gevraagd.

Kosten voor het vervangen van een stopcontact

Als alleen het stopcontact en eventueel de bijbehorende bedrading moeten worden vervangen, kan jij met totale kosten van ongeveer 70 tot 150 euro relatief goedkoop uit zijn. Let op: Ook al is het vervangen van een stopcontact geen ingewikkelde zaak, jij mag het nooit zelf doen. Dit is zelfs bij wet geregeld: Volgens de verordening betreffende laagspanningsverbindingen is het voor leken verboden werkzaamheden met betrekking tot elektrische installaties uit te voeren. Dit omvat ook het vervangen van stopcontacten. Overigens: als jij in een huurwoning woont, hoef je de reparatie van een stopcontact niet zelf te betalen. Dit zijn kleine reparaties waarvan de kosten voor rekening van de verhuurder zijn.

Kosten voor het vervangen van de kluis

Ligt de oorzaak van het defect in de zekeringkast, zodat deze vervangen moet worden, dan lopen de kosten op tot een fikse 1.000 tot 2.000 euro. Uiteraard hangt dit af van het model en de eventuele extra uitrusting van de zekeringkast. Bovendien zijn installatie en aansluiting niet altijd eenvoudig, vooral in oude gebouwen waar de elektra lange tijd niet is vernieuwd, wat extra werk voor de elektricien kan opleveren.

Kosten voor elektrische renovatie

Als de elektricien bij de vorige inspectie ontdekt dat de bedrading al in hoge mate verouderd en misschien zelfs vervallen is, zal jij er niet aan ontkomen om uw hele elektrische installatie te laten vernieuwen. Hetzelfde geldt als jij al weet dat de bedrading in uw huis meer dan 20 of 30 jaar oud is. Op het eerste gezicht brengt een dergelijke renovatie natuurlijk hoge kosten met zich mee. Als je uitgaat van de onderkant van de prijsklasse, zou je al ongeveer 4.000 euro betalen voor een huis van 100 vierkante meter - maar de arbeidskosten zijn hier al in begrepen. Aan de andere kant moet je beseffen dat veiligheid het allerbelangrijkste is, vooral als het om elektriciteit gaat! Tip: Als je geld wilt besparen op zo'n complex project, kan jij ervoor zorgen dat jij een elektricien zonder zo'n titel inhuurt in plaats van een meester-elektricien. De verschillen in beloning zijn hier niet zelden aanzienlijk.

Zoofy repareert jouw stopcontact

Laat de vervanging van uw stopcontacten, uw veiligheidskastje of de renovatie van uw volledige elektrische installatie over aan de experts van Zoofy. Hier vind je ervaren elektriciens die jou uitgebreid adviseren over uw elektraproject en het desgewenst vakkundig voor jou uitvoeren.

Top Elektriciens

gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus
mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus