Oven aansluiten kosten

Waaruit bestaan de aansluitkosten van de oven

De aansluitkosten hangen vooral af van de vraag of jouw oven deel uitmaakt van een elektrisch of een gasfornuis. De extra materiaalkosten worden ook bepaald door het type fornuis: terwijl voor de aansluiting op een elektrisch fornuis twee leidingen nodig zijn, volstaat voor een gasfornuis slechts één aansluitslang. Of er extra kosten ontstaan, hangt af van de plaatselijke omstandigheden. Als er geen stopcontact is of geen gasaansluiting, zal jij dieper in jouw portemonnee moeten tasten.

Zo zijn de kosten voor het aansluiten van de oven opgebouwd

Klus Gemiddelde kosten
Aansluiting oven, elektrisch fornuis  35 € - 50 €
Aansluiting oven, gasfornuis  50 € - 70 €
Bijkomende kosten  25 € - 2.895 €
Oven aansluiten kosten

Aansluiten van de oven: Kosten in detail

Naast de arbeids- en materiaalkosten kunnen ook andere kosten worden gemaakt om de functionaliteit van de oven te waarborgen. Ovens gaan vaak gepaard met een nieuwe kookplaat, wat ook extra materiaal- en arbeidskosten met zich meebrengt. Om ervoor te zorgen dat het fornuis er in zijn geheel optisch onberispelijk uitziet, kunnen er ook kleine kosten voor uitlijning in rekening worden gebracht. Je moet ook rekening houden met de reiskosten en voorkomen dat jij voor dubieuze leveranciers valt.

Aansluitingskosten

Voor het aansluiten van de oven van een elektrisch fornuis rekenen elektriciens meestal tussen de 35 en 50 euro per uur. Het proces is relatief eenvoudig, aangezien de oven alleen op een stopcontact hoeft te worden aangesloten. Voor deze connector in de vorm van een kabel zijn er materiaalkosten van 4 tot 7 euro. Als er geen stopcontact is op de gewenste plaats van installatie, kost het jou tussen de 50 en 150 euro om er een aan te leggen. De situatie is vergelijkbaar voor de oven van een gasfornuis. Hier rekenen ambachtslieden tussen de 50 en 70 euro per uur. Net als de elektrische oven wordt de gasoven aangesloten op een gasstopcontact. Hiervoor is een gasslang nodig, die je voor 20 tot 40 euro kunt krijgen. Als er op de gewenste plaats geen gasaansluiting is, is de installatie van een gasoven veel duurder. Voor een gasaansluiting moet jij rekening houden met prijzen in het midden tot hoog driecijferige bereik.

Bijkomende kosten

Als je nog nooit gas hebt gebruikt, zul je veel meer moeten betalen voor een gasoven. In dat geval moet een volledig nieuwe gasaansluiting worden aangelegd vanaf de straatleiding tot aan jouw huis. Je kunt rekenen op kosten tussen 1.500 en 2.500 euro, afhankelijk van de werkzaamheden en de afstand tussen jouw huis en de centrale leiding. Daarnaast moet jij ook de kosten van de reis berekenen. Je moet hier bijzonder voorzichtig zijn, want de prijsklasse is zeer breed, van 20 tot 200 euro. Doe jouw onderzoek zorgvuldig, zodat je niet bij dubieuze aanbieders terechtkomt. De kosten voor de reis mogen niet meer dan 100 euro bedragen.

Kosten voor de aansluiting van de kookplaat

Waarschijnlijk heb jij niet alleen een nieuwe oven gekocht, maar ook een compleet nieuwe kookplaat. Naast de oven is ook de kookplaat inbegrepen. Het aansluiten van een kookplaat op een elektrische oven is iets ingewikkelder, vooral als bepaalde aansluitcomponenten niet beschikbaar of defect zijn. Terwijl de oven is aangesloten op een stopcontact, moet de kookplaat worden aangesloten op een stroomvoorziening. De aansluiting zelf kost jou slechts 2 tot 5 euro, maar als er geen hoogspanningsstroom beschikbaar is, moet je 150 tot 500 euro extra begroten voor de aanleg ervan, afhankelijk van de kosten en de plaatselijke omstandigheden. Tot slot moeten de oven en de kookplaat worden uitgelijnd, wat gemakkelijker lijkt dan het in de meeste gevallen is. De oven moet horizontaal staan en qua uiterlijk harmoniëren met de keukenkast waarin hij wordt geplaatst. Afhankelijk van hoe even of oneven jouw vloer is, kan dit uiterst lastig zijn. Veel bedrijven brengen hiervoor extra kosten in rekening, meestal in de dubbele cijfers.

Zoofy stelt jouw oven in werking

Het aansluiten van de oven zelf kost niet veel moeite, mits alle aansluitingen aanwezig zijn. Vooral als een kookplaat ook op hoogspanning moet worden aangesloten, moet jij beslist een vakman inschakelen. Er zijn veel risico's verbonden aan hoogspanningsstroom en een foutieve aansluiting kan fatale gevolgen hebben. Zelf een oven of kookplaat aansluiten is namelijk bij wet verboden. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen en kiezen voor een gespecialiseerd bedrijf. Bij eventuele schade of ondeugdelijk vakmanschap ben je niet aansprakelijk, maar het bedrijf. Bij Zoofy kan jij ervaren elektriciens inhuren voor jouw oven- of fornuisproject. Na een gedetailleerde inspectie van de installatieplaats wordt jouw oven in een mum van tijd professioneel aangesloten.

Top Elektriciens

gijs
Gijs Elektricien
5/5 - 60 Reviews
Duffel
98 jobs done
Elektricien

Ik weet altijd wel de kortsluiting op te lossen, geen werkje is mij te moeilijk,

Hele vriendelijke en kundig persoon, die de Nest Thermostaat keurig heeft geïnstalleerd. Hij werkte zeer netjes.

Boek een klus
mauro
Mauro Elektricien
5/5 - 54 Reviews
Temse
83 jobs done
Elektricien

Tegenwoordig installeer ik veel laadpalen, maar met elke elektricien klus kan ik wel overweg.

Goede elektricien, zeer behulpzaam en beschaaft

Boek een klus